כשנכנסים למאפייה-קונדיטוריה החדשה של אלון שבו ברחוב צ'לנוב בתל אביב, הלסת לא יכולה שלא להישמט. יותר מזה, התחושה היא שנכנסנו לסצינה בסרט ושכל פינה בפריים זכתה לחשיבה מעמיקה. העיצוב כל כך מוקפד ומרשים, שזה כמעט מרגיש מחושב מדי. בדיוק לאפקט הזה, שמנוגד לחלוטין לאווירה של הרחוב שבו נפתח המקום ממש אתמול, התכוון שבו. זאת גם הסיבה שכל מי שעובר כאן לא יכול שלא לבהות פנימה ולרצות, שלא לומר להשתוקק, להיכנס ולו רק כדי לשטוף את העיניים.
זה חודשים ארוכים ששבו עובד על מיזם הקונדיטוריה הזה, שגם נושא את שמו. אחרי למעלה מעשור כקונדיטור ובלוגר קונדיטוריה, ופרויקטים רבים שבהם היה אפשר לטעום את התופינים שלו באופן חד פעמי - זאת הפעם הראשונה ששבו מוכר את הקינוחים שלו לקהל הרחב.
במקום, שמעוטר כולו באלמנטים ורודים, יש מטבח פתוח שבשעות האפייה יכול להוות מוקד מאוד מסקרן לבהות בו. במרכז ניצבת ויטרינה לכאורה צנועה, שלא כוללת המון קינוחים שמסחררים את העין - אבל יש בה בדיוק את הכמות הנכונה כך שכל קינוח יקבל את הכבוד הראוי לו, והצופה מהצד ירצה לטעום את הכל.
גולת הכותרת של המקום היא קינוחים, בדגש על מנות פאי אישיות ויפהפיות שמתחלפות כל הזמן. כרגע המגוון כולל טארט סנט הונורה וקרמל; טארט משמש, שקדים, משייה וטונקה; טארט ליים עם בצק שוקולד; טארט דבש ותימין מלוח; וטארט שוקולד ואגוזי לוז. המגוון כאמור מתחלף כל הזמן, ובקרוב יתווסף גם טארט פיסטוק לימונית (35 שקלים לטארט).
מבין מבחר הטארטים שטעמנו במקום התלהבנו במיוחד מטארט המשמש, שהיה עדין וחמצמץ, ומטארט השוקולד והליים, שמעבר להיותו יפהפה בזכות שילוב הצבעים שחור-צהוב היה גם טעים להפליא. הבולט ביותר בטארטים של שבו הוא הבצק, שבניגוד לקינוחים של הרבה מקומות אחרים, שבהם מרוב עצים לא רואים את היער - הוא מושקע ומוקפד במיוחד. המטרה של שבו היא להפוך את הבצק לכוכב, והוא אכן כזה: הבצק עובר אפייה כפולה, הוא אינו דקיק אלא דומיננטי, ובעל טעמי חמאה נהדרים שהולכים היטב עם המליות הקרמיות אך עדינות יחסית של הטארטים.
עוד תמצאו אצל שבו עוגות בחושות, עוגיות פריכות (גם טבעוניות) ומגוון מאפים מתוקים ומלוחים. בין היתר: עוגיות איטלקיות מבצק פריך עם קרם פטיסייר ופירות טריים; עוגיות פריכות במילוי אגוזי לוז מקורמלים; עוגיות שוקולד ובוטנים; מאפה מנצ'גו עם בצל ירוק; בורקס מבצק עלים עם תרד וגבינת עיזים; פחזניות בטעמים כמו וניל וטונקה ופחזניות פרלינה (גם הן יתחלפו כל הזמן); קרואסון חמאה וקרואסון שוקולד; מאפה פרג עם שקדים ומשמשים; קווין אמאן; ועוגות בחושות כמו שקדים, מייפל או פיסטוק. המחירים הם 12-20 שקלים למאפה, 5 שקלים לפחזנית.
בקרוב יתווספו למקרר גם קינוחים קיציים מהנים כמו טירמיסו וקסאטה סיציליאנה, ויימכרו גם כריכים ולחמי מחמצת של חגי כמו לחם חיטה צהובה ולחם שיפון אגוזים. לצד האוכל פזורים בחלל פריטים יפים שניתן לרכוש הביתה, ממראות מיוחדות ועד כלי עץ מרשימים, וגם וניל, שניתן לרכוש ולהשתעשע עם הקונדיטורים שאתם. "הכל ביחד מעניק חבילה שלמה של להיכנס למקום, לרכוש מאפים וגם משהו הביתה או מתנה", אומר שבו. "כל הפריטים הקטנים הופכים את המקום ליותר יפה ומלא, וזה בדיוק מה שאנחנו רוצים".
איך היה לראות סוף סוף את הקהל הרחב מגיע למקום שהוא שלך?
"היום היה מאוד מרגש. אחרי ששבועות אנחנו מדייקים את הדברים והטעמים, היום קמתי מלא אדרנלין, והמון אנשים מפרגנים אז מה יש לבקש יותר מזה?"
לצד הקונדיטוריה שלך נפתחו לאחרונה שפע קונדיטוריות ובתי מאפה קטנים בתל אביב. יש חשש מהתחרות?
"אני אוהב תחרות, ונוצר עכשיו גל חדש של קונדיטורים צעירים שבאים להפוך את השטח. אני מאוד רוצה להרגיש חלק מהדבר הזה".
אלון שבו. צ'לנוב 22, תל אביב. 03-6735856. שעות פעילות: ראשון-שישי 8:00-17:00