קרוב לעשרה חודשים חלפו מאז סיפרנו לכם כאן על רסקו 67, מסעדת השף החדשה בקריית שמונה, שלצערנו כבר נסגרה מאז, אבל עכשיו אנחנו שמחים לבשר על פתיחתו של מקום מסקרן אחר בעיר - בר מסעדה חברתי כשר בשם קשיו על הגג, המשקיף על הנוף היפה של הגליל העליון. על המקום אחראי נפתלי וקס, שעוסק רבות בפעילות חברתית בארץ (וממייסדי הבר קיימא, הבר הקואופרטיבי בתל אביב), והוא מהווה חלק ממרכז חברתי גדול שפועל באותו המקום וכולל גם בר ומקום להופעות והרצאות.
במסעדה עצמה 160 מקומות ישיבה, ועל התפריט שלה אחראי השף שלומי בן שימול, שהיה השף של רסקו 67. בן שימול עזב את תל אביב אחרי שנים רבות של קריירה במסעדות נחשבות בעיר (פרונטו, סושיאל קלאב, פלימרקט), במטרה לשוב לעיר הולדתו קריית שמונה ולסייע לפתח אותה קולינרית - כך שהחבירה לווקס הייתה טבעית.
התפריט של קשיו על הגג מכוון למכנה משותף רחב שימשוך כמה שיותר אנשים, מסטודנטים באוניברסיטת תל חי ועד תושבי קריית שמונה שמחפשים בילוי ואוכל טוב. הוא כולל סלטים, מגוון מנות בשרים ודגים, מנות שמתכתבות עם המטבח האיטלקי הפופולרי וגם מנות ים תיכוניות כמו עראייס וסיגרים.
בין היתר תמצאו כאן ארנצ'יני - כדורי ריזוטו עם פטריות ושמן כמהין (31 שקלים); סיגר מרוקאי במילוי בשר טלה לצד סלט עגבניות מרוקאי וקרם חצילים (39 שקלים); עלי סיגר במילוי של טונה, בורי, בצל חרוך, שמן צ'ילי וזרעי עגבניות (39 שקלים); סלט שוק עם ארטישוק, זיתים, בצל סגול, עגבניות שרי, לחם קלוי ושעועית ירוקה (43 שקלים); טרטר של טונה עם לימון כבוש, אריסה, כוסברה ובצל סגול (53 שקלים); ורוסטביף סינטה עם בצל מדורה, איולי, קריספי נענע, צלפים ועלי רוקט וברוסקטה (55 שקלים).
במקום יציעו גם ארוחות צהריים עסקיות, הכוללות מנה ראשונה לבחירה, לחם, מטבלים ומנה עיקרית - במחיר המנה העיקרית. בין העיקריות: קבב דגי ים, סביח טבעוני, עראייס עם קבב וסנדוויץ' שפונדרה. לקינוח יוצעו כאן בין השאר פטיפורים טבעוניים (35 שקלים); מלבי עם קשיו, אגוזי מלך, פקאנים מסוכרים וחמוציות (31 שקלים); ובננות מקורמלות עם קרם מנגו ומרנג שוויצרי (31 שקלים).
קשיו על הגג. כיכר צה"ל, קרית שמונה. ראשון-חמישי 12:00-17:00 ו-19:00-23:00. 04-9997924. כשר