כל מי שמתגורר באזור עמק חפר יודע שמסעדות טובות, ובייחוד כאלה שמתמקדות בבשרים, אינן דבר שבשגרה. בתי קפה, דווקא יש. גם מאפיות ואפילו מסעדה איטלקית, אבל לא ממש בשר. לכן הופתענו כשהחלה להגיע לאוזנינו השמועה על מקום קטנטן בביתן אהרון, שפועל מזה מספר חודשים ומספק מזור לכל קרניבור.
מה הסיפור?
הגענו ל-B12 בשעות הצהריים של תחילת סוף השבוע. האוויר עדיין היה חמים והשמש קפחה. עם זאת, על הבר במקום הקטנטן כבר ישבו יותר מדי אנשים ונאלצנו להסב אל שולחן מוצל בחלק החיצוני של המסעדה.
המקום, שחלקו הפנימי מורכב מקרון רכבת מורם ובר פנימי מצומצם, מציע תפריט מהודק שמוגש על דף נייר וכתוב בכתב יד. ניתן למצוא כאן המבורגר ריב אנטרקוט 320 גרם (49 שקלים); סטייק לבן 320 גרם (55 שקלים); סינטה עגל (75 שקלים); 200 גרם מכסה אנטרקוט מעושן (42 שקלים) ואנטריקוט עגל (85 שקלים). כל המנות מוגשות בלחם ג'בטה ופרנה מעורב - ג'פרנה בשפת המקום (או לצד סלט אם מבקשים יפה) ועם רוטב הבית שמכיל המון שום, כוסברה וטעמי גן עדן (אם כי לא לכל אחד).
המקום נפתח לפני כחצי שנה במרכז המסחרי של ביתן אהרון בו מתחלפות חדשות לבקרים המסעדות ובתי האוכל. על הקונספט והתפעול אחראים יהל שפע ודובי שטיינברג (ממסעדת הבשרים אלבמה המוכרת בנתניה), זוג גברים שבהחלט יודעים את דרכם עם בשר ומפגינים זאת גם ב-B12 הטרייה.
עוד באוכל טוב:
- עבודת קודש: עמוד הפייסבוק שמקשר אתכם עם נזקקי מזון
- כל מה שטעים לאכול בסוף השבוע הקרוב
- חיתוכיות לימון ממכרות
מה חשבנו?
הזמנו מנת המבורגר ומנה של מכסה אנטרקוט מעושן. על אף שכל הנוכחים במקום כבר אכלו, להזמנה שלנו לקח לא מעט זמן להגיע - כרבע שעה-20 דקות. ניכר היה עם זאת, שבמטבח הפתוח, עליו השקפנו מבחוץ, עובדים בתשומת לב על המנות שלנו. את הזמן העברנו בנשנוש זיתים נהדרים והאזנה לפסקול האמריקאי-הכפרי שמתנגן כאן, כאילו אנחנו בדרום ארצות הברית לכל הפחות.
לפני שמגיעים ל-B12 כדאי לדעת שלא מדובר בהמבורגרייה או בית בשרים סטנדרטי. למשל, לא תמצאו כאן תוספות כמו צ'יפס לצד ההמבורגר שלכם וכמו שכבר הזכרנו, הלחמנייה אינה לחמניית המבורגר רגילה וגם רוטב הבית אינו רגיל. אנחנו אהבנו את הממרח הלבן-ירוק והמטריף הזה, אבל יכול להיות שיש כאלו שפחות יתחברו אליו.
המנות עצמן הגיעו סוף סוף והתהדרו בגודל גדול ומכובד, שהפך את המחיר שלהן למשתלם בהחלט. בשר ההמבורגר שטעמנו היה עשוי חד משמעית מבשר מצוין והיה מעולה במרקמו. יש לציין, שגם אליו נתפס הניחוח ומעט מטעמי הבשר המעושן שמאפיינים את כל המנות במקום, שיוצאות מתנור חשמלי גדול שנמצא במרכז המטבח הפתוח.
בעוד שההמבורגר היה בהחלט טעים, אם כי לא הטעים ביותר שאכלנו בארץ (רק לא רחוק משם, נמצאת יומנגוס האדירה עם המבורגרים מטריפים לא פחות), מנת הבשר המעושן הייתה בהחלט בשורה הראשונה של מסעדות הבשרים המעושנים בישראל. תל אביב, נשטפה השנה במסעדות כמו טראק דה לוקס או טקסס ברביקיו, אבל כאן ב-B12 לקחו את קונספט העישון והפליאו במומחיות שלא ראינו כמותה.
נתחים פריכים של שומן ובשר אנטרקוט מעושן שנכנסו אל תוך לחמניית הג'פרנה והתערבבו עם הרוטב עז הטעמים הפכו לכדי ביס שהיה לא פחות מגאוני. חובבי הבשרים המעושנים סוף סוף ימצאו כאן את המנה הבאמת משובחת של אנטרקוט מעושן כמו שהוא צריך להיות (ולא הפיסות היבשושיות שקיבלנו כשהתנסינו בבשרים מעושנים במסעדות אחרות בארץ, שאת שמן לא נזכיר כאן).
בשורה התחתונה:
האווירה במקום נעימה וניכר כי ישנה השקעה בכל מנה ומנה שיוצאת מהמטבח. הבשרים שאכלנו היו באיכות מרשימה והיד המקצועית שהכינה אותן יודעת מה היא עושה. גם ברמת התמורה למחיר מהווה B12 יציאה מצוינת. 108 שקלים עלתה לנו הארוחה הזוגית המשביעה הזאת, שהורכבה מחומרי גלם משובחים והרבה מאוד לב. B12 מהווה מקום מעולה לתושבי עמק חפר והסביבה (ואף שווה נסיעה מיוחדת עד עלייה), עם תחושה חלוצית ואווירה שמתאימה לחלוטין למנות הבשר המעושנות שמוגשות כאן ביד רחבה. חידוש מרענן.
B12 MEAT STATION. מתחם ביתנס', ביתן אהרון. ראשון-שישי 11:00-01:00; שבת 18:00-01:00. לא כשר.