הלם בצלחת: מאיר אדוני סוגר את המסעדות כתית והמזללה
למעלה מ-15 שנה הפעיל השף מאיר אדוני את מסעדת הדגל שלו כתית. כעת, הוא מודיע בהפתעה על סגירתה של המסעדה, יחד עם אחותה העממית יותר, המזללה. סגירת המסעדות הגיעה עקב החלטת קבוצת כתית להתמקד בפעילות קולינרית בבתי מלון
הלם בענף הקולינריה הישראלי. השף מאיר אדוני הכריז בדקות האחרונות על סגירת מסעדותיו כתית והמזללה בתל אביב. הסגירה תהפוך לרשמית בעוד חודש, כשבמקביל ימשיכו לפעול ללא שינוי המסעדות הכשרות של אדוני בבית המלון קרלטון בתל אביב: בלו סקיי ולומינה. כמו כן, פועל אדוני במלוא המרץ גם על הפרויקט שלו בניו יורק: הקמת מסעדת נור החדשה, שפתיחתה נדחתה במספר שבועות לאור עניינים בירוקרטים.
ההחלטה לסגור לצמיתות את כתית והמזללה על ידי אדוני ושותפיו לקבוצת כתית באה לאור הרצון להתמקד בקולינריה איכותית בבתי מלון. לפי הקבוצה, מתקבלות בשנים האחרונות שלל הצעות לפעילות קולינרית במלונות, שהיא כידוע רווחית בהרבה מהפעלת מסעדות יוקרה עצמאיות. בגישה זאת נקטה לאחרונה גם קבוצת המסעדות עדיס לייף סטייל, שהודיעה על סגירת הרברט סמואל בתל אביב והתמקדות בפעילות קולינרית והפעלת מסעדות בבתי מלון בלבד.
כתית הייתה המסעדה הראשונה שהקים אדוני, כבר לפני כ-15 שנה, והיא נחשבת לאחת ממסעדות השף העיליות הבודדות שפועלות היום בישראל ואחת היוקרתיות שבהן. אדוני עבר עם כתית אינספור גלגולים ומיקומים, עד שלפני כחמש שנים העביר את המסעדה לפעול בסמיכות לאחותה הקלילה יותר של כתית, המזללה.
אדוני נפרד מזוג המסעדות שלו בפוסט אמוציונלי במיוחד באינסטגרם. שם, גם הודיע כי סגירתן היא ממש לא הסוף, אלא התחלה של מסע חדש אליו יוצאת הקבוצה אותה הוא מוביל. כתית והמזללה ימשיכו לפעול עד ל-3 לדצמבר, ועד אז יוגשו בשתי המסעדות תפריטי פרידה מיוחדים. במקביל, עתיד אדוני לפתוח בחודש הקרוב את מסעדת נור הים תיכונית שלו בניו יורק. בישראל, בינתיים, בוחנת הקבוצה הצעות מרשתות בתי מלון למסעדות כשרות שיפעלו במוקדי מפתח.