מותג האוכל האיטלקי ביג מאמא ככל הנראה מוכר לכל מי שחיפש אוכל איטלקי בתל אביב בעשרים השנים האחרונות. המקום, שהחל כמסעדה מצליחה, המשיך במתכונת של משלוחים בלבד ואז נפתח מחדש שוב כמסעדה (וחוזר חלילה), עבר אינספור גלגולים במהלך השנים, ועכשיו אנחנו מעדכנים אתכם שהגענו לפתחו של גלגול חדש, בתקווה שיהיה מוצלח בהרבה מקודמיו, או לפחות מאלה האחרונים.
על פתיחת מסעדת ביג מאמא החדשה וריענון מערך המשלוחים אחראים האחים לי ואלדד שומרון מבית הקפה-מסעדה שמנמונת ברחוב יהודה הלוי בתל אביב. לשניים ניסיון רב במסעדות בתל אביב, אך הפעם הם החליטו שבמקום לפתוח עסק חדש, ראוי לעדכן אחד ישן ומוערך כמו ביג מאמא. השניים חברו לבעלים הקודמים של המותג, רכשו ממנו את הזכויות לשם ולמערך המשלוחים ומשם יצאו לדרך עם בר מסעדה חדש בשם ביג מאמא, בר איטלקי, שנפתח השבוע ברחוב קרליבך בתל אביב.
"המותג ביג מאמא קיים כבר 27 שנה בווריאציות כאלה ואחרות", מספרים האחים, "בשיא של המקום היה למסעדה מטבח מרכזי שהאכיל קרוב לעשרת אלפים איש ביום במשלוחים. היה למקום צי של שליחים. אבל כגודל ההצלחה והתיאבון - ככה גם הנפילה. משהו במותג הקודם היה בעייתי בעיקר כשלא הייתה את המסעדה עצמה ואי אפשר היה להוציא את המותג החוצה עם 'פנים' של ממש. התודעה של ביג מאמא בציבור נשחקה".
התודעה של המסעדה שפעלה עד לשנת 97 בפאתי שוק הכרמל בתל אביב אולי נשחקה עם הזמן, אבל לפני כשש שנים כבר היה ניסיון להחיות את המקום מחדש בצורת מסעדה של ממש. ביג מאמא נפתחה אז ברחוב החשמונאים בתל אביב, לא רחוק מהמסעדה הנוכחית, ונכשלה. עכשיו, בטוחים האחים שומרון שהם יצליחו לעשות את זה אחרת: בסגנון שלהם, ועם רוח מודרנית מתחת למפרשים.
"לקחנו את המותג במטרה להחיות את ביג מאמא", אומר אלדד שומרון, שגם אחראי על העיצוב של המסעדה החדשה האינטימית: "אנחנו רוצים לעשות פה מה שאנחנו יודעים לעשות, שזה אוכל נגיש אבל איכותי ולנסות להביא את זה לשם ביג מאמא. ובמקביל לשפר את כל המנות שישנן שנים בתפריט המשלוחים הקיים. המטרה שלנו היא לצאת עם ביג מאמא לדרך חדשה, ולהביא את המותג הזה משנות התשעים לשנת 2020".
מערך המשלוחים של המסעדה, שמעולם לא הפסיק לפעול, כולל להיטים מוכרים כמו פסטת בייקון פטריות ושמנת או בטטה, שמנת ועשבי תיבול (עם הזמן, מבטיחים האחים, ישוב גם קינוח הטרטופו: כדורי שוקולד בקרם וניל), אך יש בו כעת לא מעט שינויים ועדכונים כמו פסטות טריות ופיצות עם תוספות איכותיות ובצק חדש שפיתח לי שומרון.
המסעדה מציעה תפריט שונה מזה של מערך המשלוחים, אך האחים מבטיחים שגם אליה ייכנסו בעתיד מנות שמזוהות עם ביג מאמא המיתולוגית, לצד מנות שכוללות טכניקות בישול מעט מורכבות יותר. בין המנות הראשונות תמצאו במסעדה למשל קרודו קלמנטיין: פרוסות דג ים בתחמיץ עם שמן זית, בלסמי וצלפים (58 שקלים); פולנטה עם בייבי שרימפס, עגבניות, נענע ובזיליקום (62 שקלים); וסלט קיסר רומאי עם לבבות חסה, קרוטונים, פרמזן, ואנשובי ברוטב קיסר קלאסי (48 שקלים).
כמובן שפיצות ופסטות הן מהמנות המזוהות ביותר עם ביג מאמא והן מקבלות במה גם בבר המסעדה החדש. בין היתר תמצאו פה פיצה בשם סיקסטוס פפרונימוס עם רוטב פומודורו, שני סוגי פפרוני, מוצרלה ובזיליקום; פיצה בייקון א לה מאמא עם רצועות בייקון קלוי, בייבי מוצרלה, בזיליקום ושמן זית; או מרגריטה סן לורנצו עם רוטב פומודורו ירוק, מוצרלה, פקורינו, בזיליקום, אורגנו ושמן זית (54–58 שקלים לפיצה אישית).
בין הפסטות כאן תמצאו אופציות כמו פטוצ'יני פסטו עם פיקורינו, שום, בזיליקום וצנוברים (84 שקלים); חונקי כמרים עם רצועות בייקון, כמהין ורוטב שמנת מצומצם (88 שקלים); ופסטה ובה נתח בקר בבישול ארוך עם יין קיאנטי מצומצם וירקות שורש, דבש, ותבלינים כמו ציפורן וכוכב אניס (86 שקלים).
מי שלא מחפש פיצות או פסטות, ימצא כאן בית היתר גם מנות כמו ניוקי פירות ים עם שרימפס, מולים וקלמרי ברוטב חמאה ויין לבן (92 שקלים) או מנת פילה דג ים צלוי, פירום ים בקונסומה ציר דגים ופולנטה (104 שקלים). בין הקינוחים: טירמיסו קראמבל; פנקוטה רוזמרין עם קולי פטל; ועוגת גבינה אפויה עם טופי (36 שקלים לקינוח).
ביג מאמא. קרליבך 15, תל אביב. 1700-708082. ראשון-שבת 12:00-01:00. לא כשר