תפריט חדש בדרך לחלל
אם חשבתם שהאוכל שמגישים לכם בטיסה לא טעים, תגידו תודה שאתם לא אסטרונאוטים.כל מי שחולם להיות אסטרונאוט בוודאי יודע שהדבר המבאס ביותר בדרך ליעד הוא ללא ספק האוכל שמורכב ברובו ממזון תפל במיוחד, כזה שנארז בשפופרות, שקיות ופחיות שימורים מדכאות. בדיוק מהסיבה הזו החליטה סוכנות החלל האירופאית לגייס את אחד השפים הטובים בעולם כדי להמציא מחדש את התפריט שיוגש בדרך לחלל.
במסעות הראשונים לחלל, באמצע המאה העשרים, המדענים לא ידעו אם בכלל ניתן לאכול שם. שנים לאחר מכן מנות החלל התקדמו לכאלה שהוכנו לאסטרונאוטים על ידי וטרינרים ונראו באמת כמו אוכל של חיות (גם הטעם לא היה מזהיר במיוחד). כעת, בתכנית אוכל חדשה בשם סעודת החלל של הסטון, חובר שף הסטון בלומנטל לאסטרונאוטים מסוכנות החלל הבריטית ומנסה ליצור, על אף המגבלות הרבות של התנאים, אוכל שאמור להיות, לפחות לדבריו, נהדר ומשביע.
עומר מילר מספר על ההמבורגר החדש וגם פסטיבל האוכל הערבי בחיפה
נחזור רגע קרקע בטוחה: מדי חודש מתפרסמת ב-mako רשימת המקומות והאירועים הכי מדוברים שאתם חייבים לאכול בהם בכל חודש, והנה השמות המובילים ברשימה האחרונה; נתחיל בהצצה מצולמת להמבורגרייה החדשה של השף עומר מילר, סוסו אנד סאנס. המקום נפתח רשמית ממש השבוע, ומילר מגיש כאן המבורגרים קטנים אך שובבים כשמעל הקציצה השמנמנה תוכלו לקבל תוספות רבות ומסקרנות.
היישר תל אביב נעבור לעיר הבירה, שם נפתח לאחרונה אחד המקומות המדוברים ביותר בתקופה האחרונה: מסעדת אוכל רחוב כשרה בשם ארחנטו בה תמצאו אוכל ארגנטינאי שמח כמו אמפנדס וכריכי בשר שונים.
למרות שתי המסעדות החדשות כאן למעלה, נראה שהאירוע המעניין של השבוע מתרחש דווקא במסעדות החיפאיות, שם ייפתח ביום רביעי הקרוב פסטיבל האוכל הערבי בו ישתתפו לא מעט מסעדות ושפים מוכרים כמו דיוויד פרנקל ויוסי שטרית (שיצפינו כדי לבשל את הגרסאות שלהם לחומוס). מי שמנהלת את כל האירוע היא זוכת מאסטר שף נוף עתמאנה איסמעיל.
המסעדות הטובות ביותר ברחובות
כמו בכל פינה של חדשות האוכל, גם הפעם נספר לכם על שלוש המסעדות הכי טובות ליד הבית שלכם לפי מדד אפליקציית איזי. הפעם אנחנו מחפשים את המקומות הכי טעימים ברחובות.
במקום השלישי: מסעדת המבורג - לפי שם המקום, בוודאי הבנתם שהעניין המרכזי פה הוא כמובן המבורגרים.
במקום השני: סזאר - ביסטרו שמציע סגנונות אוכל רבים, החל מפיתה דרוזית במילוי בשר טלה ועד ניוקי עם שמנת וכמהין.
במקום הראשון: אימפריית הבשרים של מו ומו, מי שהפכה להיות ככל הנראה המסעדה המוכרת ביותר ברחובות. מה איתכם? כבר ביקרתם?
מאיר אדוני נפרד מכתית ומזללה
ועכשיו לקינוח, שיצא הפעם קצת עצוב: השף מאיר אדוני סגר בסוף השבוע את צמד המסעדות שלו כתית והמזללה. ביקשנו ממנו כמה מילות פרידה, והנה מה שהיה לו להגיד: "אני לא יודע איך מסכמים 15 שנים של עשייה עם כל כך הרבה זיכרונות, יצירה, טבחים שעבדו פה ואורחים שסעדו במקום", נפרד אדוני. "אני רק רוצה, שנייה לפני שאני עולה למטוס לניו יורק, להודות לכולם. להורים שלי ולמשקיעים שהאמינו בי ובמקום. לקבוצת כתית, לצוות של כתית ולכם הלקוחות שליוויתם אותי במשך שנים וגם בתקופה האחרונה באתם והראיתם לי המון אהבה. אני יכול להגיד לכולכם כי אני אומר את זה לעצמי, אני נשבע לעצמי, שיבוא היום ואני אפתח את כתית מחדש. כרגע היא צריכה ללכת לנוח קצת ואני ממשיך לניו יורק לפרויקט שהוא חלום חיי - לפתוח מסעדה בשם נור ולהביא את הקולינריה שלנו אל מעבר לים. אז פשוט תודה רבה לכולכם ושניפגש רק בשמחות".