נמל יפו (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
מיקום יפהפה. נמל יפו | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

המקומות בנמל יפו עוברים תקופה לא פשוטה, עם סגירת שוק נמל יפו והמצב הביטחוני המורכב שהותיר את יפו כולה, ואת אזור הנמל בפרט, די פגוע. ובכל זאת, סוף סוף נראה שמתחילה התעוררות באזור. שוק אוכל קטן עם מגוון דוכני אוכל מהיר נפתח ברחבה מחוץ למבנה שאכלס בעבר את שוק הנמל, ולצדו נפתחה גם מסעדת דגים כשרה שנראית מבטיחה.

איזה עוד מקומות נפתחו? בואו לגלות בפייסבוק שלנו

מסעדת הדגים החדשה היא אחות קטנה למסעדת הדייגים הוותיקה בנמל יפו, שנפתחה על ידי הדייגים יעקב בר גיל ואהרון אלגרבלי לפני 41 שנים. כעת החליטו בעלי המסעדה, משפחת בר גיל, לפתוח בסמיכות מסעדת בת כשרה למהדרין. המסעדה החדשה נועדה לתת מענה לקהל שומר הכשרות, שאין עבורו היצע גדול של מסעדות או בתי אוכל באזור נמל יפו.

עוד באוכל טוב:


בשונה ממסעדת הדייגים, המסעדה החדשה לא תהיה מסעדת דגים קלאסית עם שלל מנות פתיחה וסלטים שמוגשים למרכז השולחן בעלות המנה העיקרית. המקום החדש גם לא יהיה מסעדת שף יוקרתית - אך יציע תפריט שמורכב משלל מנות ראשונות מיוחדות (מה שמאפיין פחות מסעדות דגים קלאסיות) ועיקריות מוקפדות על בסיס דגה טרייה מהים לפי ההיצע היומי.  

שוק נמל יפו (צילום: דנה נפתלי)
ויש גם שוק קטן. נמל יפו | צילום: דנה נפתלי



מי שאחראי על האוכל במסעדת הדייגים הכשרה הוא השף הירושלמי המוכר פיני לוי (מסעדת פיני בחצר המיתולוגית). לוי, מכר ותיק של המשפחה, חבר אליה כיועץ הקולינרי למקום החדש, ויצר פה תפריט שכולל דגים מעושנים ברמה גבוהה, מטבלים ביתיים כמו צזיקי, טאבולה או לבנה עם עגבניות שטח, בצל ירוק ושמיר ופתיחים כמו הרינג כבוש עם תפוחי אדמה, בצל סגול ושמנת, סשימי לוקוס, טרטר מוסר ים, ברבוניות מטוגנות, סיגר ממולא דגי ים, חריימה קטן של דג ים לבן, מפרום של דגים וחצילים ופלאפל של דגים, ומנות עיקריות כמו פילה סלמון עם עגבניות שרי צלויות וקבב דגי ים. בשלב זה התפריט הוא ראשוני, ועשוי עוד להשתנות. 

ארוחת ערב במסעדה מוערכת בכ-150 שקלים לסועד, ובצהריים יוצעו במקום ארוחות עסקיות שכוללות פתיחה קטנה, מנה ראשונה ועיקרית ב-110 שקלים. כמו מסעדת הדייגים המקורית כך גם החדשה, משקיפה על קו המים היפהפה של נמל יפו.

ואם דגים לא מדברים אליכם במיוחד - נמל יפו התחדש בשבועות האחרונים גם בשלל דוכני אוכל שמהווים יחד שוק אוכל קטן באווירה נעימה, שפועל מדי יום החל מהשעה שתיים בצהריים ועד שעות הלילה המוקדמות. תוכלו למצוא כאן דוכנים של אוכל בדואי, מרקים, בשרים על האש, מאפים, מתוקים ועוד. 

מסעדת הדייגים הכשרה. האנגר 1 ,נמל יפו. 03-6824110. ראשון-חמישי 12:00-אחרון הלקוחות, שישי 10:00-שעה לפני כניסת השבת, שבת שעה אחרי צאת שבת-אחרון הלקוחות. כשר.

>> לכל חדשות האוכל