במקביל לסגירות הבלתי פוסקות של מסעדות רבות ברחבי הארץ (לאור עלויות התפעול והשכירויות האסטרונומיות), דווקא בחיפה מתרחשת בתקופה האחרונה פריחה מלבלבת ומבטיחה של מסעדות חדשות ומסקרנות. האחרונה שנתבשרנו על פתיחתה היא ג'יוקוסו, שבדומה למסעדת פיצרייה תלפיות החדשה בעיר, מתמקדת גם היא במטבח האיטלקי הפופולרי.
ג'יוקוסו נפתחה באזור העיר התחתית של חיפה, אזור שכל הזמן מתפתח עם עוד ועוד מסעדות, בתי אוכל ומקומות בילוי שונים שנפתחים בו. הרעיון של המקום, מלבד כמובן מנות איטלקיות, הוא לשלב אלכוהול בתוך המנות עצמן או לשדך לכל אחת משקה מתאים. "האלכוהול הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה", מסביר השף רועי גרבר, "בחלק מהמנות שילבנו אלכוהול. בנוסף, ליד כל מנה הצמדנו אלכוהול שמתאים ומשתלב איתה מבחינת הטעמים".
אז מה זה אומר מנות שמשלבות אלכוהול? בין היתר מציע כאן גרבר אופציות כמו מרק ים בשילוב מרטיני שבו שרימפס, מולים, זוקיני וכרישה, יין לבן, לימון, פרמזן ושמנת לצד כוס מרטיני (46 שקלים); רביולי די טורו במילוי של בשר מפורק בבישול ארוך עם יין אדום, בצל וגזר, בקרם שמנת, וויסקי, ציר בקר ושוקולד (54 שקלים); הנסי על המינוט שמוגשת לצד קוניאק הנסי - נתחי פילה ברוטב ציר בקר ויין אדום על פאבה, לצד מוח עצם (75 שקלים, כולל הקוניאק- 91 שקלים); לימונצ'לו שרימפס - טורטליני ירוקים בעבודת יד במילוי עלי רוקט, תרד, קייל, בצל וריקוטה ברוטב שמנת עם לימון כבוש, לימונצ'לו, מולים ושרימפס (54 שקלים); וריזוטו כמהין - מבושל בציר פרמזן, יין לבן, שמנת, שמפניון, בצל, פורצ'יני, ערמונים, כמהין וקרם פרש (62 שקלים).
למי שהשילובים בין משקאות אלכוהוליים לאוכל לא עומדים בראש מעייניו, ניתן למצוא במסעדה החדשה גם שלל פיצות מקוריות כמו פיצה ביאנקה עם רוטב פלפלת, רצועות פילה ומוצרלה לצד סלסת עגבניות, רוקט ובלסמי מצומצם (78 שקלים); ופיצה ביאנקה ורדה עם בייקון, מוסקט ושום, גבינה כחולה, פקורינו, פרמזן, מוצרלה, עלי תרד ושמפניון (72 שקלים).
מלבד המנות עצמן, גם המשקאות האלכוהוליים נמכרים כאן במחירים סבירים, שנועדו לעודד את השילוב בין אוכל לאלכוהול. גם תפריט הקוקטיילים כאן כולל שלל אופציות של שילובי אוכל ומשקאות כמו הקפה של ג'ק - קוקטייל ג'ק דניאלס דבש עם קינמון, אייריש קרים, גלידת וניל, אספרסו ושברי בראוניז (42 שקלים); הזוהר הצפוני – ג'ין בומביי, מידורי, פסיפלורה ולימון (36 שקלים); או וויט אפל - וודקה בתיבול לימוני, מידורי, תפוחים וחלבון מוקצף (35 שקלים). המקום פתוח מדי יום משעות הצהריים ומציע 15 אחוזי הנחה על כל התפריט מ-12:00-17:00.
ג'יוקוסו. הנמל 21 חיפה. 04-9887880 שלוחה 1. לא כשר