על הפיצרייה החדשה של אייל שני והתדר בתל אביב סיפרנו לכם לראשונה לפני כמה חודשים, והשבוע שבנו והזכרנו אותה במדור המסעדות הטרנדיות שלנו, שבו איישה את המקום השני והרותח. למרות שזאת לא הפעם הראשונה ששני מגיש פיצה (אנחנו כבר מכורים לפיצות הסרדינים שלו בצפון אברקסס), זאת בהחלט הפעם הראשונה שהוא מקדיש מקום שלם אך ורק למנה האיטלקית האלוהית - בגרסאותיה הבסיסיות ביותר. אז ברור שרצנו לטעום.
אז הפיצה של התדר (שאין לה שם רשמי ואתם רשאים לקרוא לה איך שבא לכם) נפתחה לפעילות ממש אתמול - שלושה ימים אחרי התדר עצמו. כאחרון הפיציולואים עמד לו אייל שני מאחורי הדלפק, פרס סלייסים ענקיים וחילק פיצות וחיוכים בהתרגשות גדולה.
כל משולש פיצה בפיצרייה החדשה יעלה לכם 19 שקלים (ובאמת, מדובר בסלייס גדול מאוד שהוא כמו שני סלייסים במקומות אחרים). כרגע נמכרים כאן שני סוגי פיצות בלבד: פיצה מרגריטה קלאסית, עם מוצרלה איכותית במיוחד ששני בחר בפינצטה, בזיליקום ורוטב עגבניות מהפנט שמוכן במקום, ופיצה טבעונית שכוללת את אותו הרכב רק בלי המוצרלה. בהמשך יהיו כאן גם פיצות עם תוספות אחרות.
עוד באוכל טוב:
אז מה חשבנו?
הפיצה של שני יוצאת מטאבון עצים גדול, שבשילוב עם הבצק הדק יוצר קריספיות מצוינת. על רוטב העגבניות אין מה להכביר מילים - כמלך העגבניות, אייל שני הצליח גם הפעם ליצור רוטב עגבניות עשיר שמשתדך עם גבינת מוצרלה מעולה. חוץ מזה, ליד הפיצה מגישים כאן שקית חמודה של זעתר, שנותן טוויסט ישראלי לכל הסיפור, ויש גם טבסקו וסחוג שמכינים במקום שאפשר להחריף איתם את המשולשים. לצד הפיצה אפשר, כמובן, לשתות את כל מה שנמצא בתפריט האלכוהול הרחב של התדר.
בקיצור, ממש כמו התדר, שמתגלה כלהיט תל אביבי קיץ אחרי קיץ, נראה שגם המצטרפת הטרייה לטריטוריה העמוסה של בית רומנו בדרום תל אביב הולכת להיות הצלחה מסחררת. פיצה ממתכון של אחד השפים המוכרים והמצליחים בארץ, אווירה היפסטרית ובלתי מחייבת ומחיר סביר בהחלט למשולש גדול - ממש כפי ששני הבטיח לנו מההתחלה. נשמע שנבלה כאן עוד הרבה.
התדר והפיצרייה של התדר. בית רומנו, תל אביב. שני-שישי 21:00-אחרון הסועדים, שבת 16:00-אחרון הסועדים. לא כשר