על אף שניסיונות העבר (בעיקר בתל אביב) הוכיחו שקונספטים קולינריים בלקניים לא ממש כובשים את הישראלים כמו המטבח האסייתי או האיטלקי, מסעדת בלקנה החדשה מנסה להוכיח אחרת, הפעם עם קונספט כשר שהתמקם במתחם חצר השוק בפרדס חנה.
המקום, חמארה בלקנית כשרה, מתמקד בשיפודים ומושפע מטורקיה, יוון והמזרח התיכון. מתחם חצר השוק הוא מתחם אוכל שכולל את מסעדות פיורי האיטלקית וכן את מתחם הקפה והאמנות ארט בוקס, וכעת מצטרפת אליהם שיפודייה בלקנית כשרה שבהחלט תורמת לנוף הקולינרי של המתחם משהו אחר.
על האוכל בבלקנה אחראי השף רותם גרין והוא מציע מנות פתיחת שולחן כמו בבה גנוש, סלט ביצים, מטיאס, איקרה וצלחת חריפים (18 שקלים לצלחת). עוד בין האופציות: סלט עגבניות ואנשובי עם לחם קלוי (42 שקלים), סופלקי פרגית עם ירקות צלויים בגריל (49 שקלים), עוף יווני במרינדת אורגנו, צ'ימיצ'ורי ופוטטוס (56 שקלים), קבב טורקי או חלאבי עם קרם עגבניות, טחינה, עמבה, לימון כבוש וירוקים (58 שקלים).
בלקנה. חצר השוק, פרדס חנה. טלפון: 09-7733077. שעות פעילות: ב-ה 17:00-23:00, שישי 12:00-16:00 ושבת 21:00-00:00