לפני שנתחיל עם הביקור המסעיר של זוכה תחרות הריאליטי "טופ שף" האמריקאית בישראל והפיתוחים הטכנולוגיים המסקרנים של עולם האוכל, הנה שלוש המסעדות הכי טובות ליד הבית שלכם, לפי מדד איזי, והפעם: מחפשים את הפלאפל הכי טוב בנתניה: במקום השלישי מתמקם לו פלאפל נתניה - הגלגול העכשווי של פלאפל מזולה המיתולוגי. המיקום שלו, ממש על כביש החוף, תורם לא מעט להצלחה המסחררת שלו. במקום השני תמצאו את פלאפל מוסא, ככל הנראה מוסד הפלאפל המוכר ביותר בנתניה, שמצליח פעם אחר פעם להשתחל לרשימת הפלאפלים הטובים ביותר בארץ. ובמקום הראשון, לפחות על פי מדד איזי - פלאפל בריבוע: רשת פלאפל ארצית שהחלה את דרכה בראשון לציון אבל הצליחה לכבוש גם את נתניה. בהתאם לשם המקום, הפלאפלים כאן מגיעים בצורת מרובע.
זוכה "טופ שף" מגיע לישראל
13 שפים, מהטובים בעולם, כובשים בימים אלה את תל אביב במסגרת פסטיבל ראונד טייבלס של היזמים מאיה קרבט, נירית וויס ויאיר בקייר. הפסטיבל מפגיש שפים בינלאומיים ועטורי כוכבי מישלן עם השפים הכי מוכרים של ישראל, ובמהלכו יוגשו במסעדות המארחות תפריטי טעימות שכוללים את מנות הדגל של השפים המתארחים בארץ ועושים שימוש גם בחומרי גלם מקומיים. כמו בשנה שעברה, גם השנה כ-140 ארגונים פרו פלסטינים קראו לשפים לבטל את השתתפותם, ופעילי BDS הפגינו מול כמה מהמסעדות של השפים המשתתפים. למרות זאת, כל השפים הנחשבים והנוצצים יגיעו לישראל, כשאחד מהם עשוי להיראות לכם מוכר במיוחד.
מדובר בשף ג'רמי פורד, בן ה-30, הזוכה הטרי של ריאליטי הבישול האמריקאי "טופ שף", שנכנס למטבח כבר בגיל 16 ומאז לא יצא ממנו. פורד הוא השף הראשי של מסעדת מטאדור רום האמריקנית, שם הוא יוצר פרשנות עכשווית למנות לטיניות מהאיים הקאריביים, ספרד ודרום אמריקה. את פורד תוכלו למצוא השבוע במסעדת התרנגול הכחול של השף שאול בן אדרת בתל אביב.
במסגרת הארוחות המשותפות יגישו השניים מנות כמו סביצ'ה ירוק של דג ים בפלפל חליפניו, לימון, נענע ושמן זית; ברווז צלוי ברוטב של קלמנטינות, צ'ילי ציר בקר וירקות צלויים; ותבשיל זנב שור מפורק עם ניוקי עשבים. כמו כל ארוחות הטעימות בפסטיבל, גם זו תעלה בין 279 ל-319 שקלים.
מאוכל אמיתי למציאות מדומה
חוקרים בטוקיו מפתחים מוצר טכנולוגי חדש שיאפשר לנו לטעום מנות שמופיעות על המסך שלנו בדרך וירטואלית. החוקרים הצליחו לייצר כפית ומזלג שמשדרים פולסים חשמליים ללשון וגורמים לנו להרגיש טעמים של מליחות ומתיקות. מעבר לחוויית האוכל החדשה, הפיתוח הזה יוכל לסייע לאנשים עם מגבלות בריאותיות שצריכים להתרחק ממלח וסוכר, וכמובן לכל מי שמעוניין בדיאטה ובכל זאת רוצה להמשיך ולצרוך מתוקים. מוצר נוסף ומלהיב לא פחות מעולם המציאות המדומה בתחום האוכל הוא הסטארט-אפ פרוג'קט נורישד - פיתוח של מסכת מציאות מדומה שמייצרת חוויית אכילה הכוללת ריחות וטעמים בלי ביס אחד אמיתי. נשמע שווה לא?