המסעדות הטבעוניות לא מפסיקות להופיע ברחבי תל אביב. אחרי בועזו, האסיאתית המדוברת של השף בועז צאירי, ועם הבשורה על טבעונמי החדשה שתיפתח בקרוב, מודיעה כעת אחת מהדמויות המרכזיות של קהילת הטבעונות בישראל, אורי שביט - בעלת הבלוג טבעוניות נהנות יותר, כי היא פותחת מסעדת פופ אפ טבעונית, במקומה של מסעדה הבשר קרנבירה, שפעלה במתחם ליטל איטלי במתחם שרונה בתל אביב.
עוד מלא חדשות מרגשות בפייסבוק שלנו
המקום ייקרא מיס קפלן, ויפעל שלושה חודשים בלבד, החל מה-22 לחודש דצמבר. שביט משתפת במסעדה פעולה עם השפית שיראל ברגר (בעלת קייטרינג טבעוני) ועם סהר שחר (קלארו, ג'וז ולוז). "אני חיה בתחום הזה של מסעדנות הרבה מאוד שנים, אמנם מהצד, אך במעורבות גדולה", אומרת שביט, עיתונאית אוכל בעברה. "אני קרובה מאוד לשפים ומסעדנים ולמדתי המון דרך הסיקור של התחום. בנוסף, בשנים האחרונות אני גם מעורבת בעשייה ומייעצת להמון מסעדות בפנייה לקהל טבעוני, כך שמדובר בהמשך טבעי לעשייה שלי עד היום".
עוד באוכל טוב:
- תום פרנץ מסדר לכם ארוחת חנוכה עם ירקות בשלל צבעים
- היציאה הכי שווה לחנוכה: כך תכינו סופגניות לוקומדס יווניות
- המתכון היחידי למג'דרה שתתצטרכו
כרגע נמצאת מסעדת מיס קפלן החדשה בשיפוצים לקראת הפתיחה (מסעדת קרנבירה שפעלה במקום לפני כן נסגרה). התפריט במיס קפלן יהיה כמובן טבעוני, ויכלול גם תפריט קוקטיילים מוקפד וטבעוני ויינות ישראלים. "בגלל שזאת מסעדת פופ אפ, בניגוד לפרוייקטים ארוכי טווח, אנחנו מתמקדים בעבודה שהיא קצרת טווח, וכרגע נמצאים בעיצומו של בניית התפריט", מסבירה שביט. "השפית במקום, שיראל ברגר, עושה קסמים בירקות ועובדת בכל מיני טכניקות מעניינות כך שהיא מצליחה ליצור שילובים מעניינים של חומרי גלם, טעמים וטקסטורות. לכן, גם המנות הכי פשוטות לכאורה מקבלות אצלנו טיפול ייחודי ובישול יצירתי ולא סטנדרטי. המסעדה הזאת היא משהו קצת אחר".
המנות היחידות ששביט מוכנה לחשוף כרגע הן קריספי ניוקי, מנת סקאלופ יערות ובאן עם נקניקיית גזר מעושנת בשבבי עץ תפוחים. מחירי המנות יהיו סטנדרטיים ודומים לאלה של מסעדות תל אביביות מקבילות למיס קפלן, "מסעדות שאינן מסעדות פועלים ואינן מהמקומות היקרים ביותר בארץ", מסבירה שביט. על אף שהמסעדה תיפתח רק בעוד כשבועיים, קו הטלפון שלה כבר פתוח וניתן לבצע הזמנות.
"אני שואפת שהמסעדה תהיה שילוב של כל המסעדות שאהבתי לבוא אליהן ולבלות בהן", אומרת שביט. "מסעדה מבחינתי זה בילוי כלל-חושי עם אוכל נהדר ותחושת בילוי לצד משקאות, שירות כמו שצריך, אווירה נעימה ומוסיקה טובה. בשנים האחרונות ראיתי, בעיקר בחו"ל, שזה אפשרי לקיים מסעדה טבעונית שמציעה חוויה מסעדנית מלאה. זה מה שאני מנסה לייצר פה, ואני בהחלט מקווה שמיס קפלן תענה על הציפיות שלי ושל כולם".
מיס קפלן. קפלן 18, מתחם שרונה (מ-22.12, למשך שלושה חודשים בלבד), 03-6979015, ראשון-שבת 23:30-19:00. לא כשר