השף אייל שני החליט להכניס את כל מה שהוא יודע לעשות לתוך פיתה, ופתח את המזנון. מאז עברו אי אילו שנים וכמה מאות אלפי פיתות ממולאות בכל טוב, אבל מדבר אחד בחר שני, כמו הרבה מאוד שפים מוכרים אחרים, להתרחק: מהפלאפל. נישה כל כך מזוהה עם אוכל הרחוב הישראלי, אבל כזאת שיש מאחוריה יותר מדי מסורת, ועבורו - יותר מדי סיכון. הרי לכל אחד מאיתנו יש את הפלאפל החביב עליו, שאליו הוא הולך כבר עשרות שנים. אפילו לשף כמו אייל שני קשה להתחרות בטקס הישראלי הזה.
עכשיו החליט שני לשבור את הכלים ולהיכנס לעובי הקורה של הפלאפל - אמנם לא עם כדורים זהובים פריכים כמו שאנחנו רגילים לראות בדוכני רחוב, אבל עם בלילת פלאפל של ממש. בשבוע שעבר הוא החל למכור בסניף הראשון של המזנון ברחוב אבן גבירול את מנת הפלאפל בורגר - קציצה שעשויה מפלאפל ועולה 27 שקלים. אז ברור שמתנו מסקרנות והזמנו אותו אלינו לאולפן לטעימות. אז מה גזר הדין - האם אייל שני מצליח להתחרות בפלאפליות הוותיקות?
החדשות הטובות הן שאייל שני יודע לאיזו זירה רגשית הוא נכנס, ולכן הפלאפל שלו לא דומה בצורתו או בטעמו לפלאפל הקלאסי. במקום כדורים פריכים אנחנו מדברים על סוג של קציצה שטוחה אחת - דקיקה למדיי אך עבה מספיק לנגיסה עשירה. בנוסף, את הבורגר פלאפל שלו הוא מכין על הפלנצ'ה, כך שלא מדובר בבלילה מטוגנת אלא יותר בקציצה בשרנית. הטעמים של הפלאפל של שני מעודנים ומאופקים יחסית, ואליו מתלווים מלפפון מוחמץ נהדר, עגבנייה צלויה ובצל סגול פריך. ולא, טחינה דווקא לא תמצאו בפיתה של אייל שני אלא שמנת חמוצה, כמיטב מסורת המזנון.
בקיצור, אם בא לכם להתנסות בפלאפל שונה מכל מה שחשבתם על פלאפל - הגרסה החדשה של אייל שני שווה ניסיון לחלוטין. מדובר בהכלאה פריכה-בשרנית בין פלאפל להמבורגר טבעוני, ואנחנו לחלוטין בעדה.