אחרי לא מעט קבבים, קציצות ומנות עוף מטוגן, מגיעה לכולנו אתנחתא טבעונית מהנה - ואולי אפילו קצת בריאה. היום בחיפוש אחרי המנות הוויראליות המומלצות בארץ אנחנו מגיעים לאימפריית האוכל הטבעוני-צמחוני משק ברזילי שבשכונת נווה צדק היפה בתל אביב, כדי לטעום את המנה הוויראלית ביותר כאן - המבורגר טבעוני בלחמניית סלק. אז האם הגרסה הטבעונית תצליח לנצח את הקרניבורית?
בניגוד למה שנהוג לחשוב על המבורגר טבעוני - מדובר ביצירה לא פשוטה, לפחות כמו המבורגר בשרי. ההמבורגר הטבעוני הוא המנה הפופולרית ביותר במשק ברזילי, והוא מוכן בתהליך של לא פחות מ-24 שעות על בסיס של פטריות, עדשים מונבטות, אגוזים וטופו. הקציצה עצמה נאפית בתנור ומוגשת בלחמניית סלק סגולה ויפהפייה, לצד צ'יפס פריך וקטשופ חריף שמוכן במקום (62 שקלים).
את משק ברזילי הקימה מירב ברזילי על טהרת האוכל האורגני. בתחילת הדרך המסעדה פעלה בכלל בירקונה, במקום שבו שכן הלול של הסבים שלה. בשנת 2013 עברה המסעדה לתל אביב, ומאז היא מהווה נקודת אור טבעונית-צמחונית המאכילה בהנאה גם כאלה שאינם צמחונים או טבעונים (לפחות 50 אחוז מהקהל כאן) ומוכיחה שאוכל בריא ממש לא חייב להיות מבאס או אפרורי.
המחשבה מאחורי מנת ההמבורגר הטבעונית של המשק היא לא לנסות ולדמות את טעמו של בשר, אלא לשחזר ביס של המבורגר עם כל המושחתות שבו - הלחמנייה האוורירית, הקציצה הנימוחה והרטבים שנוזלים בכל נגיסה. בכך הם בהחלט מצליחים. ואיך היה הטעם? מוזמנים לצפות.
משק ברזילי. אחד העם 6, תל אביב. לא כשר