אחרי ההצלחה הסוחפת של מסעדת מגדלנה החדשה בראשות השף יוסף (זוזו) חנא והפופולריות הנצחית בקרב הסועדים הישראלים של מסעדות גליליות כמו אל באבור או דיאנה, השף עומר עילואן פותח בעוד שבוע את עלה גפן, מסעדתו החדשה בצפון. עילואן, בישל בעברו במסעדת חג' כחיל שביפו ועבד שנים ארוכות במסעדות בצרפת ובגרמניה שם נחשף למטבחים הקלאסיים. במסעדה החדשה שלו הוא החליט ללכת על כיוון גלילי, ישראלי מקומי ואותנטי.
בואו לראות מה עוד טעים אצלנו בפייסבוק
"עלה גפן היא מסעדה שתגיש מטבח מקומי על בסיס חומרי הגלם שגדלים וקיימים בארץ", מספר לנו עילואן. "אנחנו לא מסעדה שמזוהה עם אוכל ערבי או אוכל יהודי. פשוט מסעדת שף אותנטית שהתפריט שלה מורכב מאוכל מקומי עם נגיעות מיוחדות שלי".
בתפריט של עלה גפן החדשה ישנן קלאסיקות מוכרות אותן הגיש עילואן כבר בחג' כחיל עם שינויים מסוימים כמו כתף ממולאת בחיטה ירוקה מעושנת, סלט חמוציות וירוקים, שושבראק, פירות ים המוגשים עם ריזוטו פריקי, ולחמעג'ון מסוגים שונים שיוגש מהטאבון המרכזי שבמסעדה ושממנו יוצאות גם פיתות אותנטיות תוצרת בית. "אחת המנות המרכזיות והמיוחדות שאגיש כאן היא מחאמר, שבמקום עוף שהוא המילוי של המאכל בדרך כלל, נשתמש בדג ורוטב שמבוסס על טחינה עם אגוזי מלך, תרכיז רימונים ותבלינים. את הבצק של המאכל נסגור כמו קלצונה", הוא מסביר.
עוד באוכל טוב:
כרגע המסעדה פתוחה להרצה למוזמנים בלבד. בהמשך היא תיפתח בשעות מצומצמות ולאחר מכן לארוחות צהריים וערב. המסעדה מונה 65 מקומות ישיבה ונמצאת בצומת קריית אתא במתחם I WAY החדש. "אני נצרתי במקור וחזרתי לצפון כדי לפתוח את המסעדה, כי כאן אני רוצה לגדל את הילדים שלי", אומר עילואן, "חוץ מזה, בצפון כל חומרי הגלם הדרושים לי למטבח גלילי אמיתי נגישים לי. זה המטבח שאני בא ממנו ובתל אביב זה סיוט עד שהחומרים הללו מגיעים, אם בכלל. מוצרים כמו עכוב, חובזה ועולש בר אמיתי או אספרגוס בר אי אפשר למצוא בתל אביב, ופה הכול זמין, טרי ונגיש".
ואתה לא מפחד מהתחרות סביבך, של מסעדות גליליות נוספות?
"אין באמת תחרות כי כולנו חברים ולכל אחד יש את הסטייל שלו. למשל במגדלנה אין ממולאים הם לוקחים את האוכל למקום יותר צרפתי מודרני. אני נשאר בתחום שלי של אוכל גלילי למרות שאני מכיר את האוכל האירופאי, אבל פה חזרתי לשורשים ואני מפתח מה שקיים במטבח המקומי בשפה שלי".
עלה גפן. מתחם I WAY, צומת קרית אתא. 04-6293746