כבר עברה לה שנה (וקצת) מאז שסיפרנו לכם לראשונה על קפה נורדוי, המסעדה של השף עינב אזגורי, ועל מעדניית נורדיניו שהייתה אמורה להיפתח בצמוד למסעדה כמה חודשים אחריה. עם זאת הזמן חלף והציפייה גברה, ורק בימים האחרונים המקום נפתח סוף סוף לפעילות (וסביבו כבר באז לא קטן).
נורדיניו הוא בית קפה ומעדנייה שאפשר לשבת בו או להצטייד הביתה, כשהדבר הראשון שצריך להגיד עליו הוא שהוא קטנטן, כך שאל תצפו למיקום עצום. אבל למרות הקומפקטיות, נורדיניו שופע בהיצע, כך שללא ספק הפיתויים רבים. בגזרת האוכל ניתן למצוא כאן מגוון כריכים מפתה (הקרואסונים בשלל מילויים הוציאו לנו את העיניים), קינוחים אישיים, עוגיות, ואת עוגת הגבינה המפורסמת של קפה נורדוי שהפכה כבר לשם דבר בכל הארץ, ונמכרת כאן בפרוסות או כעוגה שלמה הביתה.
בין הכריכים תמצאו למשל כריכון קלאסי במילוי של סלט ביצים; מיני קראסון במילוי אנשובי, מוצרלה, חלפיניו כבוש, פלפל קלוי ורוקט; מיני קרואסון במילוי סלמי ואמנטל; קרואסון במילוי ברי וריבת פטל; לחמניית דוחן עם פסטו טבעוני, מלפפון, ברוקולי, אפונה ועשבי תבלין; כריך חמאת בוטנים וטאלאג׳יו - ריבת פטל, פרי עונתי ואגוזי מלך; פרעצל במילוי חמוצים עם פסטו טבעוני, חציל, ירקות מוחמצים ובצל ירוק; ובגט במילוי מורטדלה - עגבנייה, בצל מוחמץ, רוקט, מוצרלה, חרדל וקורנישון.
מי שמחפש ארוחת צהריים או נשנוש משביע יותר ימצא כאן גם סלטים כמו ניסואז עם טונה צרובה, ביצה רכה, לוביה, תפוחי אדמה, קורנישונים, זיתים ורוטב אניס; סלט קיסר; סלט פסטה; או סלט של עדשים שחורות ובטטה, סלרי,פטרוזיליה, בצל סגול וארוגולה.
המתוקים כאן מפתים במיוחד: ממאפים כמו קרואסון חמאה עצום, מאפה סינבון, או קרואסון שוקולד; דרך עוגיות מדלן קלאסיות; סקונס; מנות קראק פאי אישיות וממכרות; עוגיות שחור לבן עם חמאה ושוקולד לבן; בלונדיז עם פקאן ועד ריינבו קוקיס ב-3 צבעים על בסיס שקדים; וופי פאי; ועוגיות פאדג' שוקולד עצומות. בנוסף, מציעים במקום קפה במגוון דרכי הכנה, כולל משקאות קפה מהדור השלישי.
בהמשך הפעילות של המקום, יציעו כאן בין השעות חמש ועד שבע בערב אפריטיבו שיכלול מבחר יינות, נגרוני מהחבית, או בירה במחיר של 19 שקלים לצד מנות קטנות כמו פוקאצ'ות עם תוספות שונות של אנשובי, רוקט, או שינקן ואמנטל וכן בופה פתוח ללא הגבלה במחיר של 49 שקלים.
נורדינוי. נחלת בנימין 27, תל אביב. ראשון-שישי 8:00-19:00. לא כשר