אחד הפרויקטים המסקרנים ביותר בתחום האוכל בישראל בתקופה האחרונה נפתח השבוע לפעילות, במיקום לא אחר מאשר גדרה. על הבשורה המשמחת לתושבי האזור אחראים אנשי העסקים צחי צוק ואור גבאי, וגם בן טיפוחיו של השף מאיר אדוני בשנים האחרונות, השף אסף שטרן, שעד לאחרונה היה השף שהוביל את מסעדת המזללה המוכרת של אדוני בתל אביב (שנסגרה כזכור לפני כחודשיים).
המקום, שנקרא אברטו (באיטלקית: התנהגות אצילית, "כי כל אחד שמגיע לפה, לא משנה מי הוא, מקבל את הכי טוב שלנו", אומר השף), פועל בתוך מלון ספא מפואר ומעוצב בהקפדה שייפתח לפעילות בעוד כמה חודשים. אברטו תפעל כמסעדת שף באווירה משוחררת עם אוכל שמתרכז בקולינריה ים תיכונית שנוגעת באיטליה אבל גם באסיה. בתחילה תהיה המסעדה פתוחה לארוחות ערב בלבד ובעוד כמה חודשים תיפתח גם לבראנצ'ים מושחתים שיוגשו מדי יום גם למי שלא מתארח במלון.
"האזור כאן נראה כמו איטליה"
"המסעדה הזאת היא בעצם פנטזיה וחיבור של אנשים לפי החזון שלי, של איך שאני רואה מטבח ורוצה להוציא אוכל", אומר שטרן, "היא ממוקמת בגדרה וזה אולי שחצני להגיד אבל האזור כאן נראה כמו איטליה. גם אני בהתחלה הרמתי גבה כשאמרו לי שהמקום בגדרה אבל התאהבתי ממבט ראשון במקום הזה ואני יודע שיש פוטנציאל ענקי להביא קולינריה לאזור הזה. יש פה המון מגדלים באזור שמגדלים לנו חומרי גלם, ויש שלל מחלבות ומקומות של יין. זה מה שהאזור הזה נותן מבחינה קולינרית והאנשים פה צמאים לקולינריה".
אז מה אפשר לאכול כאן בינתיים? בתפריט של אברטו תמצאו קלאסיקות בעיבודים מעניינים של השף שטרן כמו סלט קיסר עם לבבות חסות, אייסברג, אורקולה, פרמזן, איולי קיסר, קשיו, קריספי פולנטה, בצל סגול וביצה רכה (45 שקלים); קפרזה אברטו עם עגבנית מגי, קציפת חציל, מוצרלה בופאלו, סנלובה, בצל בגריל, קרם פסטו ואבקת פיסטוק (45 שקלים); וויטלו טונטו - טרטר בשר בקר כבוש עם ויניגרט עגבניות תמר, תרד ואנשובי צרובים, איולי טונה, קרם חציל שחור ואבקת פרמזן (71 שקלים).
בין המנות העיקריות כאן יוגשו חצי עוף מפורק ללא עצמות בגריל פחמים עם מג'דרה של אורז בר, עדשים שחורות וירוקות, סלסה עגבניות בגריל וקציפת טחינה חמה (87 שקלים); לינגוויני קרבונרה מפסטה טרייה עם פנצ'טה חזה אווז, חלמון, גבינת סטרצרלה, מיצי עגבנייה, כרישה ורוטב יין לבן ומסקרפונה (77 שקלים); קבב נתח קצבים עם לחוח, ירקות בגריל פחמים, טחינה, קולי עמבה ופיסטוקים (85 שקלים); ופילה בר ים עם קרם תירס, מיקס פטריות אדמה, ברוקולי, קריספי פולנטה וקצף פורצ'יני (129 שקלים).
ומה אומר השף מאיר אדוני על המיזם החדש של מי שהיה השף שלו במזללה שנים ארוכות? ניחשתם נכון, אדוני מפרגן כתמיד. "מאיר מאוד מפרגן לי מהיום הראשון שהודעתי לו", אומר שטרן, "הוא כמובן שומר עליי והוא היה פה גם בשבת והיה בשוק. כי אין מטבחים כאלה בארץ. הכל פה בנוי נכון והאוכל שאנחנו מגישים הוא לכאורה פשוט אבל הוא עשוי נכון והיטב. החזון שלי הוא שזה יהיה מקום עלייה לרגל לא רק לאנשים מהאזור. כי באמת אין קולינריה מראשון לציון ועד אשקלון, אין מקום שמביא חוויה כמו המקום החדש שלנו".
אברטו. שכביץ 5, גדרה. 08-6680066/0. לא כשר