אחרי תקופה לא פשוטה בכלל שכללה בעיקר סגירה של מסעדות, יונתן רושפלד, השף שנחשב בעיני רבים לשף הכשרוני ביותר בישראל, עסוק בחודשים האחרונים בעיקר בבישול. הבשורה העיקרית של התקופה האחרונה? אתם כבר לא צריכים להתלבש יפה ולפתוח רחב את הארנק כדי לאכול מהידיים של רושפלד, ב-2017 תוכלו לקבל אותו בגרסת הסטריט פוד, עם ההודית החדשה שלו קפטן קארי ברחוב דיזנגוף בתל אביב.
כזכור, הסניף הראשון של קפטן קארי נפתח לפני כשנה בשוק האוכל שרונה מרקט בתל אביב, והפעם החליט רושפלד להביא את המטבח ההודי ללב לבה של תל אביב. "דיזנגוף הוא הרחוב שבו גרתי לפני כ-30 שנה", מספר רושפלד בנוסטלגיה. "התחלתי את חיי בתל אביב ברחוב הזה, אז זה מצחיק לחזור לכאן ולפתוח פה עסק. אנחנו מאוד מבסוטים להיות כאן".
אחרי קפטן קארי בשוק שרונה הסטרילי, רושפלד ושותפיו מוש בודניק, גיא בליס ועמית לביד החליטו לרדת לרחוב באמת, איפה שמקומו האמיתי של הסטריט פוד. בינתיים ההחלטה מסתמנת כחכמה במיוחד; יש כאן תור ארוך של שכנים ותיירים סקרנים מדי ערב. "לא היה לנו ספק שאחרי שרונה נרצה לעשות עוד משהו בתל אביב. חיפשנו משהו מאוד שונה באופי שלו שיהיה מאוד סטריט פוד", אומר רושפלד. "רצינו לשים דגש על זה שזה עדיין יהיה דלפק אוכל הודי מאוד מהיר, אבל שיהיו במקום גם מקומות ישיבה".
אז מה אוכלים כאן?
"אוכלים כאן בדיוק את התפריט של קפטן קארי בשרונה, עם קצת שינויים כמו תוספת של צ'יקן טנדור, ביריאני וסלטים שעליהם יהיה הדגש כאן. בעוד כשבוע גם נשיק את הקו החדש של הנאן - הבאנו לכאן תנור מיוחד שיוצר בצק על בסיס יוגורט תוך 10 שניות. בסך הכל אנחנו חושבים שהיום כבר מדובר באוכל נורא ברור והוא נחשב לפחות אקזוטי. זה אוכל מאוד ברור ונעים לאנשים. המחירים במקום ינועו בין 40 ל-50 שקלים למנה וזה מיישר קו עם כל אוכל רחוב אחר. היתרון שלנו הוא שאתה יכול באמת לאכול ולא רק להסתפק בפיתה".
יש לא מעט שפים שהתחברו לנישה הזאת של אוכל רחוב. אתה מרגיש שהקהל כיום יותר מתחבר אלייך דרך כאן?
"די ברור היום שאנשים אוכלים ברחוב. הקהל ברחוב מרגיש פחות מחויב ויותר משוחרר. אוכל רחוב יש בשפע בישראל והוא טוב, לכן זה רק מתבקש ששפים יעסקו גם בנישה הזאת".
אתה מרגיש שהישראלים כבר מחוברים למטבח ההודי, שבשנים האחרונות תפס תאוצה בארץ?
"הישראלים רואים באוכל ההודי מטבח מאוד משפחתי - אוכל שממש אפשר לרדת לאכול פה עם הילדים, וכמובן שיש כאן גם מנות ילדים".
בשונה מהמטבח ההודי המסורתי, איזו זווית אתה מביא של המטבח הצבעוני הזה?
"המטבח ההודי מתבסס בדרך כלל על הרבה מאוד שומן כי הוא אוכל פשוט ומתובל מאוד. הוצאתי את כל החמאה לחלוטין ויש פה איזון שמאוד דומה לאוכל הים תיכוני. העניין הדיאטטי היה מאוד חשוב לי, ומעבר לזה מדובר בדיוק באותם הטעמים, רק שבאמת חתכנו בשומן. זה הדבר היחידי".
מה הצעד הבא? מסעדת שף כבר יש, עכשיו גם רשת סטריט פוד. מה הלאה?
"כולם עכשיו נורא רצים לחו"ל ומחפשים את השוק הזה. לי מאוד נעים בתל אביב. אני חושב שזה משהו נכון. נסעתי לניו יורק וקיבלתי איזה רעיון לעשות מקום אבל יש משהו שאני מרגיש שאף פעם לא עשו מספיק והעיר הזאת - תל אביב - יכולה לבלוע עוד. אותי השוק הזה עדיין מאוד מסקרן ואני חושב שמבחינת קהל צרכני הוא אולי קטן מדי, אבל זה הקהל שהכי מסוקרן ממה שקורה בעולם ורוצה לראות את זה אצלנו. אוכל הוא משהו שתמיד מאוד מסקרן אותי".
אז באופן מפתיע, ובניגוד לשפים אחרים כמו מאיר אדוני, אייל שני ואסף גרניט, רושפלד דווקא לא לוטש עיניים לחו"ל. יכול להיות שזה קשור לחמשת הבנים שהוא מגדל בארץ, ויכול להיות שזה בגלל מסעדת השף שפתח לפני מספר חודשים - ג'ונתן פוד קלאב. אבל גם בלי כוונות מעבר לים, רושפלד ממש לא מתכוון לעצור: "כרגע אני לחלוטין מרוכז בקלאב שלי ועושה שם עבודה שהייתה לי מאוד חסרה", הוא מסביר. כעת, בניגוד לקונספט הראשוני, ג'ונתן פוד קלאב צפויה להיפתח בכל ימות השבוע, ולהציע תפריט שלם שמתבסס על קלאסיקות של כל המנות הזכורות ביותר של רושפלד. נושא שהוא נרגש ממנו במיוחד.
אז מה עוד באמתחתו? הרבה זמן מסך כמובן. "יש שתי סדרות שאני מחכה בקוצר רוח לעשות; ביניהן סדרת דוקו מאוד מעניינת על אוכל".
למי שבמקרה לא מעודכן בפרטים, רושפלד החליט לאחרונה לעזוב את פאנל השופטים של "מאסטר שף" ולצאת לדרך טלוויזיונית עצמאית. אגב, אם חששתם, הוא ממש לא מתחרט על עזיבת הריאליטי המצליח. לפחות לא בינתיים. "שבע עונות זה בית ספר מאוד טוב לטלוויזיה, אבל המטבח הביתי מיצה את עצמו אצלי. אני חושב שכדי למצוא בשלן ביתי מעולה צריך המון סבלנות לדבר מאוד מסוים. צריך להבין שהקסם הזה קורה לאט מאוד, וטבחים, ובכן, זה הדבר שכרגע יותר מעניין אותי לחפש. גם כדי לראות מי באמת יכול לעמוד במשימות והאתגרים שסרוויס אמיתי מציע, ומה קורה כשהקהל האמיתי שמשלם שופט אותך. אני רק מאחל לישראל שמחליף אותי שיהיה לו כיף עם השלישייה כי זה בהחלט עבודה לא פשוטה, אבל אני חייב להגיד שהיא גם מאוד מענגת לפרקים".
יש לך טיפים עבור אהרוני איך להתנהל בתחרות הזאת?
"הרבה כדורי טאמס והרבה סבלנות. הוא בעיקר צריך להבין שחיים כהן הוא המלך שם וצריך לכבד אותו".
ומה עם איזה מסר לשלישייה שהותרת מאחור?
"להתראות".
התכנית "חדשות האוכל של ישראל" משודרת בימים א'-ג' בשעה 15:45.