הגל הגיאורגי לא מפסיק לשטוף את תל אביב. אחרי סופרה העצומה בשדרות רוטשילד וראצ'ה, שעשתה עלייה מירושלים ישירות לנווה צדק (ופתחה לאחרונה גם בר סמוך בשם ברבראצ'ה), הגיע הזמן להכיר את התוספת הטרייה לחבורה: טש וטשה, שנפתחה במקום מסעדת סולה האיטלקית ביפו. המקום הוא למעשה חמארה גיאורגית מדליקה בבעלות איש המוזיקה מיקי מיראל, מי ששותף גם בסופרה הגרוזינית יחד עם אשתו יפעת טללייבסקי מיראל.
רוצים להישאר מעודכנים? בואו לפייסבוק שלנו, הכי פשוט
בניגוד לאופי המסורתי המובהק של סופרה וראצ'ה, טש וטשה מכוונת להיות מקום גרוזיני מודרני. במקום החדש, שאחרי תקופת ההרצה יהיה פתוח כבר משעות הבוקר, תוכלו למצוא המון מאפים גיאורגיים וקוקטיילים של בוקר על בסיס אלכוהול גרוזיני, מהם תוכלו ליהנות עד השעות הקטנות של הלילה.
"החלטתי לפתוח עוד מקום עם אופי גרוזיני כי קודם כל רציתי לעשות משהו עם אשתי", מספר מיראל. "כשפתחנו את סופרה אשתי הייתה אחרי לידה, ולא הייתה מעורבת. כתושבי שוק הפשפשים כבר למעלה מ-12 שנים, רצינו ליצור כאן באזור משהו משפחתי, אישי וביתי, ביחד. מעבר לזה, כבר הרבה זמן שאני רוצה להביא את התרבות הגרוזינית למיינסטרים, דרך המוזיקה והאוכל, אז היה לי חשוב גם לעשות משהו שהוא גרוזיני, אבל עממי. כולם רגילים שמסעדה גרוזינית היא תמיד מפוארת, אבל אני חושב שצריך להגיש את האוכל הזה גם ברמה יותר יומיומית ועממית. זה מקום שאפשר לבוא אליו בג'ינס או כפכפים".
בטש וטשה כ-60 מקומות ישיבה - על בר רומנטי, בחלל הפנימי והמעוצב ובחלק החיצוני שמשקיף על שוק הפשפשים. את המקום עיצבה טללייבסקי, שניסתה לשמור על התחושה היפואית החזקה של בית האבן שבו פועלת המסעדה, ותמצאו בה גם יצירות אמנות מקומיות ומודרניות על הקירות. ברקע מתנגן פופ גיאורגי, שמבהיר מעבר לכל ספק שהמטרה היא מקום מעודכן ועכשווי, שמכוון למשפחות ולקהל צעיר, בדגש על תרבות אירוח אדיבה ולבבית. על התפריט אחראי מיראל, והוא מציג מחירים ידידותיים במיוחד, בהתאם לאווירה הלא רשמית במקום.
עוד באוכל טוב:
- ממחר דיאטה: ריבועי עוגת גבינה וריבת חלב
- בחושה לתחילת השבוע: עוגת נקטרינות ופירורים
- ופינוק מיוחד מהזוג הכי מתוק של בייקאוף: קאפקייקס בנופי
"התפריט שלנו מתחלק לשלושה חלקים: יש את הבסיס הברור מאליו, שכולל מאפים כמו חינקלי וחצ'אפורי שאופה לנו מאמא גרוזינית אמיתית, יש סלטים גיאורגיים ויש שיפודים שלא עולים על רשת אלא נעשים ישירות על אש חשופה", אומר מיראל. "כמובן שהמנות נותנות טוויסט לאוכל המסורתי. את החצ'אפורי, למשל, אני מוציא עם המון תוספות - חצ'אפורי במילוי חזה עוף או חזה אווז, שרימפס וקלמרי. יש לנו מעל עשרה סוגי חצ'אפורי וכל אחד מהם הוא שונה. יצרנו גם מאכלים שכלל לא קיימים בגרוזיה כמו קינוח חצ'אפורי עם שוקולד".
בתפריט תמצאו, למשל, סלט גרוזיני עם אגוזים (18 שקלים); סלט עשבים עם קוביות סלמון נא, גזר, צנונית ושברי בצק צ'יבורק או טורטיות גרוזיניות, ברוטב שמן זית ובלסמי, שמן שומשום ואיולי חריף (46 שקלים); לוביו - ממרח שעועית לבנה עם שעועית אדומה (הגרסה הגרוזינית לחומוס פול. 24 שקלים); ומאפים כמו חצ'אפורי אצ'רולי (מאפה סירה בגרסה עגולה) במילוי חזה אווז (53 שקלים). בגזרת השיפודים תמצאו כאן פרגית, קבב גרוזיני או צלעות טלה, במחירים ידידותיים שנעים בין 55 ל-75 שקלים, עם תוספות אפשריות של צ'יפס בטטה וגזר או אורז לבן עם גזר ובצל (14 שקלים), ומטבלים כמו אג'יקה גרוזינית, טחינה אגוזית או פסטו כוסברה (6 שקלים).
טש וטשה, בית אשל 31, יפו (פינת עולי ציון). 03-6771373. ראשון-שבת 12:00-24:00 (בהמשך יפעלו גם בבוקר). לא כשר.