על העובדה שאנחנו אוהבים פוקי, כבר סיפרנו לכם בעבר. משהו בצבעוניות, בוורסטיליות וברעננות של הקערה שעשתה עלייה מהוואי עושה לנו את זה. אבל לצערנו, הפוקי, שהגיע לישראל לראשונה לפני כשנתיים, לא ממש הצליח להמריא ולהתפתח פה (בניגוד למגמת הפריחה של המנה ברחבי העולם). המנה נותרה על פי רוב מוכרת בתחומי תל אביב בלבד, עד לאחרונה, עת התבשרנו על פתיחתו של הפוקי בר הראשון בראשון לציון, ששואף להפיץ את הבשורה.
על פוקי בר בראשון לציון אחראיים דוד דהן (24) ועידן כהן (26) שפגשו את הרעיון במיאמי והוקסמו. מבחינתם, פוקי לא כולל רק את המנה המוכרת מהוואי שמכילה בעיקר דגים, תוספות וירקות בסגנון שנע בין אסיאתי למקסיקני שמונחים על אורז פושר, אלא יכולה להתפרש בעשרות דרכים, עם סוגים רבים של תוספות חמות או קרות.
בפוקי בר מציעים מבחר של בסיסים שונים לפוקי אותם בוחרים בשלב הראשון מבין אורז סושי, אורז מלא, קינואה, או אפילו אטריות שעועית כמצע לקערה. השלב השני הוא בחירת החלבון שכולל טופו, טונה אדומה או סלמון בכמה צורות הכנה. השלב השלישי הוא בחירת הירקות. כאן ניתן למצוא למשל גי'נג'ר כבוש, אבוקדו, אצות, נבטים, אפונה, פלפל חלפיניו, בצל סגול, בטטה, עירית, פולי סויה ופירות עונתיים מתחלפים.
מעל המנה מציעים בפוקי בר החדש מבחר רטבים כמו סרירצ'ה, סויה, טריקאי, ווסאבי מיונז, צ'ילי אננס, פונזו או אפילו טחינה מתוקה. ותוספות פריכות יותר כמו שומשום שחור או לבן, שקדים או בוטנים, ובצלי שאלוט קריספי. המחיר לפוקי נע בין 30-42 שקלים, תלוי בתוספות שנבחרו.
כרגע המקום פתוח כבר מהשעה עשר בבוקר ומציע ארוחות צהריים וערב (גם במשלוחים לאזור ראשון לציון, חולון ובת ים)., אבל מפתחים כאן גם תפריט פוקי לארוחות בוקר שיגיעו בהמשך.
פוקי בר ראשון לציון. אליעזר מזל 11, ראשון לציון. כשר