איציק לוזון, מי שעומד מאחורי מותג איציק הגדול, לא מפחד ממהפכות: הוא השיק לפני כשנה שווארמייה בסמוך למסעדת השיפודים המיתולוגית ביפו והגיש שם את שווארמת הוואגיו הראשונה בישראל. כעת הוא ושותפו בן אסולין משיקים את המהפכה הבאה: Meat Stations - מכונות אוטומטיות לרכישת בשר שיפעלו 24/7 (כך לפחות תפעל המכונה הראשונה שהושקה היום 15/08 ברחוב דיזנגוף בתל אביב). 

מיט סטיישן איציק הגדול בדיזנגוף (צילום: שוקה כהן, יחסי ציבור)
מיט סטיישן איציק הגדול בדיזנגוף | צילום: שוקה כהן, יחסי ציבור

אסולין, מי שהוביל את פרויקט המכונות האוטומטיות, מסביר: "הבשר שאנחנו מגישים במסעדה או מוכרים בקצבייה הוא באמת מיוחד מאוד ואנחנו רואים כל הזמן דרישה מאוד גבוהה לבשר איכותי ברמה הזו. הקשבנו לדרישה של הלקוחות שלנו והבאנו רעיון מהפכני שיאפשר לרכוש את המוצרים של 'איציק הגדול' בקלות ובכל יום ושעה". המיט סטיישן הראשונה כאמור נחנכה ברחוב דיזנגוף, ובימים הקרובים תיחנך גם התחנה השנייה, שתפעל בקומה השנייה של קניון איילון, במתחם המסעדות ותפעל לפי שעות הפעילות של הקניון.

איציק לוזון ובן אסולין (צילום: אילן נרינסקי, יחסי ציבור)
איציק לוזון ובן אסולין | צילום: אילן נרינסקי, יחסי ציבור

הוואגיו של איציק

הבקר של איציק הגדול מגיע ממספר חוות גידול, כולו מקומי שנולד וגדל בארץ. עגלי הוואגיו הם הכלאה של וואגיו (full blood) והולשטיין. בשפה המקצועית הם מוגדרים F1 (הדור הראשון של ההכלאה). ההכלאה של הוואגיו הייחודי להולשטיין המקומי אמורה לספק תוצאה אידיאלית- בשר משובח שמרוויח את יתרונות גזע הוואגיו ומותאם לחך הישראלי.

שווארמה איציק הגדול (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
שווארמה איציק הגדול | צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

המכונות האוטומטיות יציעו מוצרים כמו הקבב של איציק הגדול מבשר וואגיו ושומן טלה (63 שקלים ל-8 יחידות), המבורגר וואגיו (54 שקלים ל-2 יחידות), טבעות פילה בקר (96 שקלים ל-4 יחידות), שיפודי יקיטורי של נתח קצבים (87 שקלים ל-5 שיפודים), מינוט סטייק שייטל וואגיו (79 שקלים), בשר טחון (49 שקלים ל-500 גרם) ועוד (על כל אריזה מצוין תוקף אחרון לשימוש).

Meet Station – איציק הגדול. דיזינגוף 105, תל אביב (24 שעות ביממה)