אחרי הגל האימתני של כריכי הבשר שפקד את תל אביב (ניו יורק דלי בשרונה מרקט, המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים, קיוסקו, מיט פאק ושאר מקומות שנפתחו זה אחר זה), היה ברור שהסיפור הזה עתיד לצבור תאוצה גם מחוץ לאזור חיוג 03. אחת השלוחות החדשות הללו היא מיט מי (Meat Me), בר כריכי בשר מושקע שנפתח לאחרונה במרכז ירושלים ומשקיף על מרכז ממילא.
על המקום אחראי חן ספיר, שף צעיר שצבר ניסיון במסעדות בירושלים והסביבה והחליט לפתוח מקום משלו, שמתמחה בבשרים. "רציתי שנגיע עם הטעמים שלנו לקהל כמה שיותר גדול", מסביר ספיר את הבחירה בבר סנדוויצ'ים, "ובגלל זה החלטתי לפתוח דווקא מקום שמתמחה בכריכים שנמכרים במחירים נגישים, וגם להפוך אותו לכשר, כך שהוא יהיה ממש נגיש לכל הקהל כאן בעיר".
עוד באוכל טוב:
>> חלת כדורים מפנקת שחייבים להכין
>> מה ביצה עלומה חשב על בר הראמן של אהרוני?
ספיר מכין את כל המוצרים בעצמו. אם אלה הרטבים, כדוגמת חרדל סילאן, פסטו, סלסת עגבניות שרופות או קרם חציל מעושן, הבשר שמיושן כאן או לחמניות הפרנה בהן הוא מגיש את הסנדוויצ'ים. בין האופציות במיט מי ניתן למצוא את כריך הדגל, שמורכב מאנטריקוט שמיושן במקום ומוגש עם ביצת עין, חרדל סילאן ותימין, ירקות וקרם חציל (38 שקלים), כריך קבב פרסי מבשר הודו ושומן כבש שנטחנים יחד במקום (32 שקלים), כריך המבורגר טלה (38 שקלים) ומנה צמחונית של פטריות פורטבלו עם שום קונפי ובצל על הפלאנצ'ה (30 שקלים). לקינוח הוא יצר ווריאציה ביתית לשוקו פאי האהוד של בורגראנץ' (15 שקלים, או 10 שקלים בעת רכישת ארוחה).
המקום החדש ממוקם במרכז העיר, וצובר תאוצה ברשתות החברתיות בשבועות האחרונים. "אנחנו אמנם נמצאים במרכז ירושלים אבל הצלחנו לבנות מקום באווירה פסטורלית, מוקף עצים ובעל נוף", אומר ספיר. "מיט מי פועלים כבר מספר שבועות ובינתיים התגובות מצוינות. בעתיד נכניס מנות נוספות לתפריט, כמו למשל מנת סופלאקי שאנחנו עובדים עליה עכשיו".
מיט מי. בן סירא 26, ירושלים. 02-5611522. ראשון-רביעי 23:00-11:00, חמישי 01:00-11:00. כשר