בשנה החולפת שוטף גל קונדיטוריות ובתי מאפה חדשים את הארץ כולה, כדי כך שהיה אפשר לחשוב שכל אחד מאיתנו פותח את הבוקר עם מאפה מדופף או סוגר את היום עם אספרסו וקינוח ויטרינה בסגנון פריזאי. בתל אביב נפתח אתמול אחרי חודשים של תכנונים מקום חדש לאחד השף קונדיטורים המובילים בארץ, ואין ספק שאתם הולכים לשמוע על המקום הזה בתקופה הקרובה לא מעט.

"ערן שוורצברד", שנקרא על שמו של הקונדיטור המוכר, נפתח מחוץ למתחם שרונה מרקט בתל אביב, בחלק החיצוני שמחובר למתחם שרונה. המקום, שאת ההשראה שלו מהפטיסרי הצרפתי אי אפשר לפספס, נקי מאוד בעיצובו, ומשאיר את הקינוחים והמאפים עצמם לבלוט מבעד לקירות הבהירים. והם אכן עושים זאת. שתי ויטרינות גדולות ממתינות למגיעים בלב המקום, האחת עם קינוחים אישיים (32 שקלים לקינוח) והשנייה עם עוגות מעוצבות בגודל משפחתי. ליד הקופה מוצבים ויטרינות של כריכים ומאפים ומקרר שתייה קרה, ויש גם סלטים, למי שאיכשהו הזדמן למאפייה אבל רוצה לצאת בתחושה שיש לו גם משהו בריא ביד.

 

ערן שוורצברד קונדיטוריה שרונה מרקט קרואסון  (צילום: לילך אוזן, יחסי ציבור)
קרואסונים | צילום: לילך אוזן, יחסי ציבור

שוורצברד הוא שף קונדיטור ותיק שעבד בעבר גם במסעדות כמו רושפלד וייעץ למסעדות כמו טוטו, הדסון ויפו תל אביב של חיים כהן. בעבר עבד עם קונדיטוריות אחרות, כמו בולונז'רי 96, וסיפק לחמניות צבעוניות וטרנדיות ששטפו את האינסטגרם בתחילת דרכו של המבורגר GDB (הן גם אלה שבהן הוא מגיש עכשיו את הכריכים שלו). המקום החדש הוא הראשון שנפתח לגמרי בדמותו, ומציג את כל מה שהוא יודע לעשות אחרי 30 שנות קריירה בתחום.

גולת הכותרת לחובבי המתוקים היא קינוחי הוויטרינה. את ההשראה מהשף קונדיטור הצרפתי סדריק גרולה אי אפשר לפספס. גרולה, שנחשב לאחד מנערי הפלא של תחום הקונדיטוריה בעולם, סוחף את הרשתות החברתיות עם קינוחי הפירות שלו, שמחביאים בתוכם עולם קסום של קונדיטוריה שהולבשה על הצורה האותנטית של הפרי הטבעי. שוורצברד ללא ספק סופג ממנו השראה בחלק ניכר מקינוחי הוויטרינה, שנראים בדיוק כמו חומר הגלם שעליו הם מבוססים - כמו הקינוח בצורת עגבנייה שכבר הספיק לככב בשלל סטוריז וצילומים של בלוגרים ואנשי אוכל, וכולל ג'לי עגבנייה שבתוכו קרם וניל ומרקחת עגבנייה, תות וזעתר (מודה שמעבר לנראות המטריפה, מדובר בקינוח נועז מדי עבור חלק ניכר מטועמיו, כולל אותנו). עוד תמצאו שם קינוח בצורת תות שכולל ריבת תותים עשירה וציפוי של שוקולד לבן - שילוב שקשה לשגות בו; קינוח מתוק-מריר בדמות אגוז מלך עם נגיעת אלכוהול לחובבים ועוד.   

 

ערן שוורצברד קונדיטוריה שרונה מרקט  (צילום: לילך אוזן, יחסי ציבור)
ערן שוורצברד קונדיטוריה שרונה מרקט | צילום: לילך אוזן, יחסי ציבור

בגזרת המאפים המתוקים והמלוחים שוורצברד נותן במה לקלאסיקות כמו קרואסון חמאה ושוקולד, מיני קוגלהוף שוקולד עם ג'נדויה, מיני קוגלהוף עם תפוזים מסוכרים ושקדים קלויים, שוסון (מאפה בצק עלים) במילוי קרם שקדים ותאנים ודניש פרלינה פיסטוק. ישנם גם מאפים שיוצאים מהקופסה כמו דניש עם קרם מלבי עם ג'לי ורדים, פיסטוקים ועלי ורדים; דניש בצורת קובייה במילוי קרם כפיר ליים, קוביות מנגו, עלי כוסברה וקוויאר קוקוס; דניש מלוח עם קרם גבינה, עגבניות צלויות, עלי זעתר וקראמבל שום שחור; ודניש עם קרם רוקפור, עלי אנדיב סגול וענבים צלויים (בין 12-20 שקלים למאפה).

במקום יש גם מחלקת בולונז'רי, עם לחמים בסגנון סקנדינבי לצד פוקצ'ות עם סוגי טופינגס מתחלפים; פוגאס עם ירקות צלויים ועשבי תיבול; לחמניות המבורגר צבעוניות במילויים כמו סלמון או טונה מעושנת; לחמניות כוסמין; חלות בריוש שיוגשו במקום בסופי השבוע; ולחם שיפון עשיר ודחוס בסגנון גרמני.

  

ערן שוורצברד קונדיטוריה  (צילום: לילך אוזן, יחסי ציבור)
שוורצברד | צילום: לילך אוזן, יחסי ציבור

כמו בכל פטיסרי בישראל גם כאן תמצאו עוגות שמרים לרכישה הביתה, כמו קראנץ שמרים שוקולד, עוגת גבינה מתוקה עם אגוזי מלך ומייפל, שוקולד עם מרשמלו וניל, עוגת פרסבורגר ועוגת שמרים בסגנון ספרדי במילוי ריקוטה עם חמאה ואבקת סוכר; וגם עוגיות שונות כמו שוקולד צ'יפס או חמאה ופקאן.

כרגע המקום פעיל בימים ראשון ועד חמישי מהשעה 7:00 בבוקר ועד 22:00 ובשישי מ-7:00 עד 15:00.

ערן שוורצברד. שרונה מרקט, תל אביב