השף תומר אגאי מארח חברים, סנטה קתרינה, תל אביב 

לאורך חודש אוקטובר יארח השף אגאי בסנטה קתרינה שפים חברים למפגשים קולינריים חד פעמיים. ב-10.10 תתארח במסעדה השפית תמר כהן צדק, שתכין פסטות ומנות דגל מהמסעדה שלה קוצ'ינה הס 4. בין המנות שיוגשו: בודינו פרמזן (סופלה הפרמזן מהתפריט של הקוצ'ינה) ורביולי ריקוטה עם ציר בלסמי מיושן (וגם פיצה של אגאי).

ב-20.10 יתארח השף יוסי שטרית למועבט של שישי בצהריים עם אוכל, אלכוהול ומוזיקה. בין המנות שיוגשו: חלה מבצק בריוש עם סלטים מרוקאיים ותבשיל מרוקאי חריף של קציצות דגים עם מולים; וב-31.10 יתארח השף אסף גרניט, שיגיע במיוחד מפריז (שם פתח לאחרונה את מסעדת בובל'ה) ויכין מנות מזרח אירופיות, שיתמזגו עם האוכל המזרחי האסלי של אגאי. בין המנות: לקרדה מפלמידה לבנה עם תמרים צהובים ומיץ של חריין (גרניט) ולוקוס חי במיץ של סלט ערבי (אגאי).

סנטה קתרינה. רחוב הר סיני 2, תל אביב-יפו

להזמנת מקומות

השף תומר אגאי מארח חברים (צילום: מיכה לובטון, יחסי ציבור)
השף תומר אגאי מארח חברים | צילום: מיכה לובטון, יחסי ציבור

אוקטוברפסט בחביבי HBB בורגר, גדרה

מזללת הבשר בגדרה חוגגת שנה ומשיקה ביר גארדן עם פסטיבל של נקניקיות ובירה (בנוסף להמבורגרים, לא במקום), שיימשך עד סוף החודש. במסגרת הפסטיבל יתורגמו ההמבורגרים שמוגשים בדרך כלל לגרסאות של צו'ריסו או מרגז, שיוגשו בלחמניות ארוכות מאודות. 

בין המנות: נקניקיית "סאחי" (כרוב כבוש בסו-וויד עם חרדל ומיונז, 38 שקלים); "סחבק" (איולי כוסברה וקריספי בצל סומאק, 40 שקלים); ו"פאטה מורגנה" - נקניקייה עטופה בחזה אווז במייפל, עם איולי חמאת בוטנים (42 שקלים). הנקניקיות יוגשו עם התוספות הרגילות של המקום, וגם עם שליש בירה וויינשטיפן מהחבית במחיר מבצע של 10 שקלים בלבד.

הפסטיבל יתקיים בימים ראשון-רביעי ב-19:00-24:00 וחמישי-שבת ב-19:00-01:00.

חביבי HBB בורגר. הרצל 3, גדרה. 08-6225622

אוקטוברפסט בחביבי HBB בורגר (צילום: שרון גדסי, יחסי ציבור)
אוקטוברפסט בחביבי HBB בורגר | צילום: שרון גדסי, יחסי ציבור

גלילוקה - מיזם סיורים וסדנאות גלילי

אחרי ניסיון בבישול ואירוח בביתם, ומענה על הרבה שאלות סקרניות, דניאלה ודודי דיין הקימו את מיזם הסיורים והסדנאות גלילוקה שעוסק בחיבור בין אוכל, מקום ואנשים. הסיורים של דיין עוברים בכפרי הגליל וכוללים מפגשים טעימים וסיפורים מיוחדים ומרגשים. בין התחנות בסיור: ג'וליס בירת הדרוזים, אבו סנאן, ירכא ועוספיא. 

כל סיור אורך כ-5 שעות ועובר בין 5-6 מקומות, שהראשון ביניהם כולל בדרך כלל ארוחת בוקר עשירה. מכיוון שהסיורים כל הזמן משתנים, אפשר להגיע 3 ו-4 פעמים ובכל פעם לבקר במקומות שונים.

לאתר גלילוקה

גלילוקה, סיורים קולינריים (צילום: זיו ברק, יחסי ציבור)
גלילוקה, סיורים קולינריים | צילום: זיו ברק, יחסי ציבור

תפריט שקיעה במסעדת סיטארה, תל אביב

התפריט החדש במסעדת סיטארה במתחם סי אנד סאן מציע 5 מנות ב-110 שקלים או 10 מנות ב-220 שקלים, אלכוהול במחירים אטרקטיביים וכמובן נוף קו ראשון לים. תפריט 5 המנות כולל בייגל ירושלמי, סביצ'ה דג ים, קרפצ'יו בקר, סלט קפרזה וארטישוק א לה רומנה. תפריט 10 המנות כולל בנוסף גם קריספי רייס, שיפוד שרימפס, סלט עלים, טונה אדומה כבושה וטורטליני גבינות. שתי הארוחות כוללות אופציה לכוס יין של יקב רמת הגולן במחיר מבצע, קוקטייל קיצי על בסיס בלוודיר ופירות יער או כוס מבעבע קל שנדון מבית היוצר של מואט ושנדון. 

תפריט השקיעה יוגש בימי ראשון-חמישי בשעות 17:00-20:00.

סיטארה. רוזנבלום הרצל 8, בנייני סי אנד סאן, תל אביב. 03-6996633

תפריט שקיעה בסיטארה (צילום: פיקסל גרופ, יחסי ציבור)
תפריט שקיעה בסיטארה | צילום: פיקסל גרופ, יחסי ציבור

פופ אפ של שף אסף שטרן במרקט האוס, תל אביב

אחרי סגירתה של מסעדת מסה השף אסף שטרן חבר למלון הבוטיק מרקט האוס מרשת אטלס לפופ אפ בן שלושה חודשים. בפופ אפ מגיש שטרן, שעבד בעבר אצל השף מושיק רוט באמסטרדם וגם במסעדותיו של מאיר אדוני, ארוחת טעימות כשרה שהיא מסע על הציר בין המזרח התיכון, אסיה ואגן הים התיכון.

הארוחה מוגשת בשני מסלולים: מסלול של 6 מנות וקינוח ב-380 שקלים ומסלול טעימות מורחב של 9 מנות וקינוח ב-485 שקלים (כולל שתייה קלה). התאמה של יינות לארוחה תוסיף לעלות 80 שקל (ל-4 כוסות יין). 

בין המנות: טפיוקה עם איקרה מוקצפת וקרם בצל ירוק שרוף; סשימי דג ים ביוגורט מצומצם ומיצי מלפפון ויוזו; קרעפלך מוסלין; ודג ותפוחי אדמה ברוטב שזיפים ויוגורט עיזים.

הארוחה מוגשת בימים ראשון עד חמישי מ-19:00.

ארוחת טעימות אסף שטרן& מרקט האוס. בית אשל 5, יפו. להזמנות: 03-7974000. כשר

BEER FEST - פסטיבל בירות קראפט בכפר הנוקדים

ב-13-14.10 ייערך בכפר הנוקדים פסטיבל בירה עם מבחר ברזי בירות קראפט מכל העולם (וגם מהארץ). באי הפסטיבל יוכלו ליהנות גם מתחפושות, דוכני שוק ואוכל רחוב, מתחם מים, סדנאות בירה, מופעים חיים על הבמה, מסיבת ריקודים, זולות ופינות רביצה ושולחנות אבירים גדולים. לרשות באי הפסטיבל קיימות מגוון אפשרויות לינה בכפר, ויש גם מתחם מוסדר לאוהלי קמפינג.

לפרטים נוספים

אסף שטרן במרקט האוס (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
אסף שטרן במרקט האוס | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

מקדונלד'ס משיקה המבורגר ריב אנטרקוט

מקדונלד'ס השיקה סדרת ריב אנטרקוט חדשה בקטגוריית הפרימיום. ההמבורגר כולל קציצה מבשר ריב אנטרקוט במשקל 200 גרם (לפני צלייה) עם רטבים לבחירה: רויאל, רויאל חריף, סמוקי, קטשופ מיונז או איולי יווני. ארוחת ריב אנטרקוט עם צ'יפס ושתייה עולה 58 שקלים וזמינה בסניפים ובמשלוחים.

ב-14.10 תציין הרשת 30 שנה לפתיחת הסניף הראשון בקניון איילון ברמת גן, ועד סוף השנה היא צפויה לפתוח חמישה סניפים חדשים.