יש הרבה מאוד כריכים טובים ברחבי הארץ. אין על כך ויכוח. אבל כמו הכריכים של רחל בן אלול - באמת שאין. שכבות על גבי שכבות של חומרי גלם וטעמים שעל פניו אין ביניהם שום קשר, שמתחברים יחד לכדי ביס שבוודאות לא טעמתם קודם. וככל הנראה גם לא תטעמו זהה לו בעתיד.
הגענו לבקר את רחל בן אלול ברחל בירושלים, כדי לטעום מאחד הכריכים המדוברים ביותר בישראל. הכריך שדגמנו הפעם הוא כריך "רחל תכיני", כריך פריסטייל שמשתנה על בסיס מצב הרוח של רחל וחומרי הגלם הזמינים או אלה שמתחשק לה להתעסק איתם.
בכריך רחל תכיני אין חוקים - מה שרחל רוצה נכנס - זה יכול להיות הדבר המשונה ביותר: מרחת לקום (כן כן), דרך כל סוגי הגבינות, דגים כבושים, ירקות, ממרחים, ועד חמוצים. כל כריך כזה הוא מלאכת מחשבת של הרכבה, שלוקחת כעשר דקות, ובסופה מתקבל כריך עצום ויפהפה שמקבל מלמעלה גם מריחת טחינה, סילאן ומי פריחת הדרים, ואז נצרב בברנר. כל התענוג הזה יעלה לכם 51 שקלים.
הכריך שאכלנו כאן הכיל אבוקדו, חציל קלוי, עגבניות, ירוקים, צלפים, ארטישוק, קורנישונים, ביצי עין, 3 סוגי גבינות קשות, רוסטביף מטונה, חמאת כמהין, ממרח עשבים, חריף, ראחת לקום, עגבניות מיובשות וצנוניות. ואלה רק הרכיבים שהצלחנו לשים לב אליהם. ואיך הטעם? איכשהו הכל עובד, בדיוק כמו שרחל אומרת.
הכריך של בן אלול מצליח בכל ביס להיות משהו אחר לחלוטין. לפעמים מקבלים נגיסה של גבינה חריפה ורחת לקום מתקתק, לפעמים טועמים מדג הטונה עם ארטישוק או קורנישון חמצמץ ולפעמים בכלל חציל קלוי עם ביצת עין ועגבניות מיובשות. אין חוקים וכל נגיסה שונה לחלוטין מהאחרת, כך שאוכלים כריך שכולל בתוכו אינספור טעמים ואפשרויות שאף אחת מהן לעולם לא תחזור על עצמה. וזאת, אם אתם אנשים הרפתקנים, חוויה חד פעמית שאין דומה לה ואחד הכריכים הטובים ביותר שיצא לנו לאכול.
רחל בשדרה, שדרות בן מימון 13, ירושלים. כשר