כבר תקופה שהמאצ'ה - אבקת תה ירוק יפנית עם טעמים עוצמתיים וייחודיים - היא אחד מחומרי הגלם הטרנדיים ביותר בארה"ב. שם משלבים אותה בקינוחים ומאפים מכל הסוגים, מפטיסרי צרפתי מודרני ועד גלידות, וגם במשקאות חמים וקרים (יחד עם פירות או כשלעצמה).
ההתלהבות מהמאצ'ה נובעת בראש ובראשונה מטעמה המיוחד, שאמנם יכול לקחת זמן להתרגל אליו אבל אחרי שזה קורה התמכרות מובטחת. הוסיפו לזה את העובדה שמדובר באבקה בריאה במיוחד (שמוגדרת כסופר פוד) ובעלת צבע ירוק מטריף שאי אפשר לעמוד בפניו - וקיבלתם אופנה ששווה לכולנו לנהור אחריה.
>> יש לנו בשבילכם גם מתכונים מעולים עם מאצ'ה
אבל כמו כל חומר גלם חדש (הכל יחסי), גם עם המאצ'ה צריך ללמוד איך לעבוד, ולהבין איך ואיפה היא משתלבת באופן הטוב ביותר. אחרי תקופה ארוכה שבה היה נדמה שמרבית המקומות בארץ פחדו לשלב את הקסם היפני הירוק במנות ובקינוחים, עכשיו מתחילים לצוף סוף סוף ניצנים משמעותיים לטרנד המאצ'ה גם אצלנו. הנה שמונה בתי קפה ומסעדות בתל אביב שבהם תוכלו להתנסות במאצ'ה נכון להיום, בתקווה שבקרוב הרשימה תלך ותתארך:
אונמי
באונמי היפנית יש לא פחות משלושה קינוחי מאצ'ה, שלושתם נהדרים. אם אתם מזמינים משלוח תוכלו להתנסות במילקי מאצ'ה אוורירי וקרמי, שמגיע בצנצנת זכוכית ובה מוס של שוקולד לבן ותה ירוק עם קציפת שוקולד לבן ומאצ'ה (33 שקלים). יושבים במסעדה? תוכלו לבחור בין קרם ברולה מאצ'ה (44 שקלים) למוס של שוקולד מריר, קראנץ' נוגט וקציפת מאצ'ה (32 שקלים).
אונמי. הארבעה 18, תל אביב. 03-5621172
קפה זוהו
לשלב את המאצ'ה בקינוחים זאת לא חוכמה - כשהירוק הזה פוגש מאפים או קרמים פשוט נוצר קסם. בשביל ליצור משקאות עם מאצ'ה, לעומת זאת, בייחוד כאלה קלאסיים, כבר צריך לדעת איך לעבוד עם חומר הגלם הזה. אז בקפה זוהו עושים את זה באופן מרשים באמת - עם משקאות מאצ'ה לאטה חמים או קרים ובלתי מתחנפים, שמוצעים גם בבית הקפה הצמוד לזוהו, ברו שופ קפה, על פי כל כללי הטקס (22-24 שקלים). חוץ מזה, אם המאצ'ה לא עוברת אצלכם בגרסה נקייה מתוספות, יש כאן גם שייק ממכר ממש המורכב ממאצ'ה, חלב קוקוס, חלבה ובננות.
זוהו וברו שופ. גורדון 17, תל אביב
TYO
עוד מוסד אסייתי שגילה את סוד הקסם של קינוחי המאצ'ה הוא מסעדת TYO (שגם החלה לאחרונה לעשות משלוחים לרחבי תל אביב). כאן תמצאו קינוח בשם Tea Time, שמורכב מעוגת גבינה טבולה בתה ירוק ואנגלז וניל מאצ'ה (44 שקלים). מנה מתוקה שמהווה נחיתה רכה במיוחד לעולם המאצ'ה.
TYO. מונטיפיורי 7. 03-9300333
בק דור ביי סאני
במאפייה החדשה מבית ניטן תאי יצרו השף שחף שבתאי והקונדיטורית המוכשרת סאני דרעי לא מעט קינוחי מאצ'ה מטריפים ומתוחכמים. מה למשל? עוגיות שוקולד צ'יפס מאצ'ה שמשלבות את התה הירוק עם פסגת האמריקניזציה, פחזניות במילוי מאצ'ה ופסגת הפאר: קינוח של מרקיז מאצ'ה שכולל תחתית של שוקולד טופי עם קשיו, פיסטוק, אגוזי מלך, פקאנים ואגוזי לוז ושכבת גנאש מאצ'ה (36 שקלים).
בק דור ביי סאני. הארבעה 21, תל אביב (צמוד למסעדה). 03-5600555
אנסטסיה
בבית הקפה הטבעוני אנסטסיה משלבים את המאצ'ה בשייק ירקרק ונהדר על בסיס חלב שקדים שמוכן במקום. מלבד מאצ'ה הוא כולל גם מנגו, עלי קפיר, מאקה, אננס ותמר (34 שקלים). רוצים את המאצ'ה שלכם בגרסה יותר הארד קור? תמצאו פה גם משקה מאצ'ה, אגבה וחלב שקדים (21 שקלים).
אנסטסיה. פרישמן 54, תל אביב. 03-5290095
ג'וסה
מעוז הקולד פרס החדש ברחוב אבן גבירול מציע שלל מיצים בריאים, ואחרי שטעמנו כמה מהם אנחנו יכולים להכריז שאין טעים וכיפי יותר ממשקה המאצ'ה לאטה שלהם, שכולל חלב שקדים, מקדמיה, תמרים ומאצ'ה (26 שקלים). בניגוד למשקאות מאצ'ה אחרים, טעמי המאצ'ה במשקה של ג'וסה הם עדינים במיוחד ולא עוצמתיים. בקרוב יציעו כאן גם חמאת מקדמיה-מאצ'ה לרכישה. יאמי.
ג'וסה. אבן גבירול 151. 03-7305599
ריו גרנדה
ריו גרנדה היא אמנם מסעדת בשרים, ומכאן פחות קשורה לטרנדים בריאותיים או מחפשת לרצות את חובבי המגע האסייתי, אבל גם כאן השכילו להבין שאין על מאצ'ה, אז שילבו אותה בקינוח מפתה במיוחד שנקרא פטה שוקולד פיות. הוא עשוי ממוס שוקולד מרוכז, מרציפן בעבודת יד וציפוי ירקרק של מאצ'ה. התענוג יעלה לכם 42 שקלים.
ריו גרנדה. הרצל 4, תל אביב. 03-5737277
שמנמונת
התוספת האחרונה בגזרת משקאות המאצ'ה בתל אביב היא לאטה מאצ'ה (קר או חם) שמוגש בבית הקפה הקטן שמנמונת ברחוב יהודה הלוי. אלא אם כן תבקשו אחרת, הלאטה הירוק יוגש לכם כאן על בסיס חלב סויה (22 שקלים). אנחנו ממליצים לשתות אותו לצד קרואסון או ארוחת בוקר מושחתת, לאיזון.
שמנמונת. יהודה הלוי 109, תל אביב.