על נוכחותו של השף ג'יימי אוליבר בארץ הקודש היינו הראשונים לספר לכם כבר אתמול. אחרי שעברה יותר מיממה לביקור, אנחנו כבר יודעים יותר פרטים על הנסיעה העמוסה ולו"ז הטעימות האינסופי של אוליבר. וגם את הסיבה שלשמה הוא כנראה הגיע הנה.

מאז שנחת אוליבר בישראל הוא הספיק כאמור לאכול בשווארמה הטבעונית סולטנה, ואת אתמול העביר במסע טעימות ארוך במיוחד בשוק הכרמל,  שם הוא טעם ארפס, אכל פיתת חציל בענן בפיתה פנדה, טעם קבבים במיטש, אכל קובה אצל ג'ולי בכרם התימנים, ולא פספס גם תצלום ב-M25 עם השף יונתן בורוביץ'. את הערב שלו העביר אתמול אוליבר בשוק הפשפשים העמוס ביפו, שם צילם במסעדת פועה ואכל שלל מנות טבעוניות, כולל גרסה טבעונית לשקשוקה.

View this post on Instagram

מרוב התרגשות שכחנו להתפשט! קבלו את השף העירום! ��������������❤️����

A post shared by Panda Pita (@pandapitachef) on

View this post on Instagram

מה קרה כשהשף המפורסם בעולם ג׳ימי אוליבר התרגש מפגישת פסגה עם השפית אורית במיטש? �� • במילה אחת צרחוווווות! • נגלה לכם סוד, הוא ביקש ממני את המתכון למיטש. סורי סור איי קאנט טאל יו �� • #מהמיטש? . . @jamieoliver #Kebab #romania #romanian #tlv #telaviv #tlvfood #israel #shukhacarmel #magazine_food #ישראל #israelfood #mitch #מיטש #שוקהכרמל #בשר #mastercheff #chefclub #jamieoliver

A post shared by mitch - מיטש (@mitchkebabb) on



אם אתם עוקבים באדיקות עד כה, כנראה הבחנתם שהמכנה המשותף של רוב המקומות בהם צילם אוליבר הוא הדגש על ירקות ומנות צמחוניות וטבעוניות. זאת כנראה הסיבה שלכבודה הגיע לכאן: לצלם בישראל פרק על המטבח המקומי ששופע בשימוש בירקות (אותם כידוע מנסה אוליבר לקדם בתכניותיו כבר שנים ארוכות, כשחרת על דגלו מודעות לתזונה נכונה והבאת הירקות למרכז הבמה, משהו שבאנגליה הוא עדיין נדיר). במסגרת הצילומים יתארח השף גם אצל בשלנים ביתיים שיציגו בפניו את הטעמים המקומיים. 

אחרי כל המסעדות אותן פקד אוליבר, משעשע ללמוד שגם את ההפסקה של הצוות (שכולל כ-9 אנשים, שכבר הגיעו לישראל למחקר מקדים בשבוע החולף), הוא העביר באכילה. באמצע הצילומים בשוק הפשפשים התיישב הצוות לארוחה במסעדת ראיסה של השף אורי לוי ביפו. שם, מספר לוי, הם אכלו את כל התפריט של המקום, כולל סיגרים עם טלה וחלקי פנים, טרטר טונה ושלל מאזטים.

"משמונה בבוקר הצוות שלהם במסעדות", מספר אורי לוי, "אז הוצאנו לג'יימי משהו קטן. הוא טעם את הסחוג ואמר, 'אתה יודע מה, תביא עוד קצת משהו' ולאט לאט פינקנו אותם והם נהנו".

מה הוא חשב על הטעמים של האוכל הישראלי?
"עף על האוכל הישראלי. התבלינים והטעמים זה לא מה שהם רגילים אליו באנגליה".