זה כבר כמה חודשים שהעיתונות הכלכלית מדווחת על קשיים וסכסוכים פנימיים בין הבעלים של שוק האוכל אלנבי רוטשילד בתל אביב. השבוע נשלחה לשוכרי המשנה הודעת פינוי רשמית מטעם משרד עורכי הדין שמייצג את החברה המחזיקה את הבניין שבו שוכן השוק - ובה נמסר שכבר במוצאי השבת הקרובה (17.2) יינעלו דלתות שוק אלנבי רוטשילד ומערכת החשמל במקום תנותק.
בתגובה להודעת הפינוי פנו עסקי האוכל המועטים שעוד פועלים בשוק (רבים מהעסקים סגרו את הדלתות בתקופה האחרונה, או התחלפו במהלך הזמן המועט שחלף מפתיחת השוק בינואר 2017 וכעת נותרו בו כ-10 דוכני מזון ומסעדות בלבד) אל החברה שמחזיקה בבניין, והגיעו להסכם פשרה שבמסגרתו הם יהיו אלה שישאו בינתיים בעלויות של ניהול השוק השוטף כמו ניקיון או אבטחה.
בעקבות הפנייה, בימים הקרובים צפוי השוק להמשיך לעבוד כרגיל (לתקופת זמן שאינה ברורה). עם זאת, בעלי דוכנים שלא מעוניינים להזדהות בשמם מוסרים לנו שגם מעט העסקים שנותרו בשוק אלנבי רוטשילד מעוניינים לסגור את העסק, אך שואפים לקבל פיצוי כספי כלשהו מקרן ליאת (החברה שהיא בעלת השוק ונמצאת בתהליך פשיטת רגל) או מהחברה שמחזיקה בבניין.
את שוק אלנבי רוטשילד פתחו בעלי רשת טיב טעם לשעבר קובי טרייביטש, מנכ"ל רשת איקאה בישראל לשעבר שלומי גבאי ושותף נוסף, שהתחלף מאז באריק אברמוביץ', בהשקעה כלכלית גדולה. זו הייתה תקופה של תנופת שוקי אוכל במרכז, כמו שרונה מרקט ושוק צפון בתל אביב, ויתרונו של השוק החדש היה במיקום האסטרטגי והמבטיח, בתחתיתו של מגדל היוקרה מאייר, ובשאיפה להציע אוכל במחירים נגישים לקהל כמה שיותר רחב.
בחודש נובמבר דווח כי השוק נמצא בקשיים כלכליים ונטענו טענות בנוגע לצ'קים חוזרים. עוד נאמר שהשותפים לא מעוניינים להזרים כסף נוסף אל השוק - מה שהטיל את המשך קיומו בספק. בהמשך לזה לא שולמו דמי השכירות במקום חודשים רבים, וכתוצאה מכך החברה שמחזיקה בבניין מאייר ביטלה את ההסכם שנחתם בינה לבין בעלי השוק בטענה כי זאת הפרה את הסכם השכירות ביניהן. עוד נטען בהודעת הפינוי כי בעלי השוק לא שיתפו פעולה בנוגע להסדרת הסכמי השכירות. כרגע נמצאים השוכרים שעוד נותרו בדוכני האוכל בשוק במשא ומתן משפטי מול החברה שמחזיקה בבניין מאייר.
מבעלי השוק קובי טרייביטש לא נמסרה תגובה.