אינפלציית מתחמי האוכל החדשים מסרבת לגווע, והשבוע מצטרף לחגיגה מתחם חדש לגמרי במיקום אטרקטיבי במיוחד, ממש על הטיילת התל אביבית. Food Truck Disco הוא מתחם הכולל 9 משאיות אוכל, או בעצם דוכני אוכל מעוצבים כמשאיות, שמבטיחים להתחלף בכל עונה כדי לשמור על עניין וייחוד.
המתחם החדש, של היזמים גיא ושמרית בר לב, דב הרשקוביץ, אוהד וונשבסקי וציון ג'אן, הוא בעצם גרסה מקומית למתחמים קומפקטיים ועמוסי אוכל שכבר קיימים בערים כמו לונדון וברלין, כולל המון אלכוהול ודי.ג'יי שמנגן מוזיקה בכל שעות הפעילות.
אז אילו משאיות מחכות לכם עכשיו בשוק? במשאית ה-Bun Brothers מכינים ארבעה סוגים של בורגרים בלחמניות באן: בורגר בקר מבשר אונטריב עם ירקות, ביצה עלומה ורוטב איולי חלפיניו; בורגר שרימפס עם חציל כבוש, עגבנייה, בצל מקורמל ואיולי; באן אסייתי עם בשר מפורק משפונדרה וטלה עם ג'ינגר כבוש, בצל וצנונית; ובאן טבעוני ממולא בפרחי כרובית על הפלנצ'ה עם טחינה, סלסה, כוסברה ולימון כבוש (38 שקלים לבאן).
המשאית האסייתית מכינה דים סאם שונים במילוי שרימפס, עוף בנענע או ירקות, גיוזה בשלל מילויים, תבשיל קארי אדום עם דג או עוף ואורז או סנדוויץ' דג וירקות. הטוויסט? הרוטב שמגיע לצד הכיסונים הוא רוטב מטבוחה ושמנת חמוצה (35 שקלים למנה).
המשאית הים תיכונית מציעה גירוס יווני בפיתה עם סלסה, עגבניות ורוטב צזיקי או טחינה (35 שקלים), חריימה בפיתה עם שמנת חמוצה, לימונים כבושים ואריסה (35 שקלים), פיש אנד צ'יפס בקונוס (20 שקלים) וגרבלקס סלמון עם סלק, אבטיח ופירורי גבינת פטה (30 שקלים).
משאית הבשר תגיש מנות בשריות כמו קרעי עוף עם קלח תירס טרי, אסאדו עם איולי וסלט קולסלאו, מניפת חזה עוף עם סלט קולסלאו וכנפיים ברוטב ברביקיו וברבן (35 שקלים למנה). משאית הבאני צ'או, שנמצאת כבר כמעט בכל מתחמי האוכל הקיימים, מכינה מנה דרום אפריקאית של חלת בריוש במילוי תבשיל קארי עם בשר, עוף, דגים או צמחוני (35 שקלים למנה).
המשאית היפנית, שמופעלת על ידי אותם מפעילים של דוכן הראמן בורגר במתחם האוכל TLV Urban Zone של גינדי, מכין סוגים שונים של סושי, כולל דונאט סושי פוטוגני במיוחד (45 שקלים), ראמן חם או קר עם עוף או בגרסה צמחונית (38 שקלים), קארי פאן - לחם קארי יפני שהוא בעצם סוג של בצק מטוגן ממולא בתבשיל קארי (15 שקלים) - ומשקאות פרפצ'ינו בטעמים שונים כמו מאצ'ה או וניל (20 שקלים).
בגזרת האלכוהול פועלות שלוש משאיות שונות, אחת שמכינה קוקטיילים שרקח המיקסולוג טל גנץ (33 שקלים) ומשקאות ברד אלכוהוליים בטעמי פירות (27 שקלים), משאית יין שתמכור לא רק יינות בכוסות אלא גם 15 סוגי קאווה וסנגרייה וגם כדורי גבינה שונים ומשאית בירה שתמכור 100 סוגי בירה ונקניקיות מטוגנות בסגנון קורן דוג אמריקאי.
בתחום המתוק אמנם פועלת רק עגלה אחת, אבל היא מציעה כמה קינוחים שבטוח יהפכו ללהיטים. מבצק עוגיות בטעמים שונים שמגיע פה עם גלידה, דרך מקרונים צבעוניים ממולאים בגלידה ותוספות (15 שקלים) ועד קונוס של גלידה, קצפת, תוספות וצ'ורוס חמים (28 שקלים). בקרוב מבטיחים פה גם להיט אינסטגרם עולמי אחר בדמות גלידה בתוך עיגול של שערות סבתא.
אז מה טעמנו?
כשהגענו במוצאי שבת למתחם, שרק נפתח בסוף השבוע, עוד הורגשו חבלי הלידה. משאית הבשר לא נכחה עדיין, והמשאיות האסייתית והים תיכונית לא היו מאוישות. בכל זאת, האווירה במקום הייתה נעימה למדי, עם מקומות ישיבה בתוך המתחם הקטן או בחוץ, לצד מאווררי ענק ועם נוף לטיילת ולים. המוזיקה התנגנה בעוצמה חזקה מדי, אבל ירדה לווליום נסבל יותר בהמשך הערב.
בדוכן הבאן הזמנו את השרימפבורגר. הופתענו מהנדיבות היחסית של הקציצה, מהעובי שלה ומכמות התוספות, שקצת בלעו את הטעם העדין של השרימפס, אבל בכל זאת יצרו את אחד הכריכים הכיפיים שטעמנו בזמן האחרון. הלחמנייה רכה אך עדיין יציבה, והשילוב בין הרוטב, שקצת הזכיר פסטו אבל בגרסה אסייתית, הג'ינגר המוחמץ והירקות הטריים יחד עם הקציצה הפריכה היה מושלם. כמעט הזמנו עוד אחד כזה, אבל ידענו שכדאי לשמור מקום בבטן.
מכיוון שאת דוכן הבאני צ'או אנחנו מכירים היטב, עוד מהסניף הוותיק יחסית משוק הכרמל, ואוהבים מאוד את הכריכים שלהם (שהם גם אולי המאכל הכי משביע ומספק במתחם) - החלטנו להתרכז בדוכן היפני.
התחלנו עם הקארי פאן ועם ראמן עוף, למרות מזג האוויר הלוהט. לחם הקארי, שאנחנו מכירים בגרסה עגולה, הגיע בצורה שיותר מזכירה קובה גדול והיה מצוין. זו בעצם גרסה מלוחה ומושחתת במיוחד לסופגנייה, עם בצק שמרים אוורירי שמצופה בפירורי לחם יפניים ואז מטוגן, במילוי של תבשיל קארי יפני עם בשר. הניגוד בין הבצק המעט מתקתק ופריך מאוד לבין התבשיל המלוח והעשיר יוצר מנה שבביס הראשון מרגישה אולי קצת מוזר, אבל בביס השני תתמכרו אליה כמונו. אכלנו בחו"ל גרסאות מצוינות של המנה הזו, וזו שמוגשת פה לגמרי מתקרבת לשם.
גם הראמן היה מצוין, ומאוד משביע ביחס למחיר. בזכות השימוש בעוף הוא היה עדין יחסית ולא כבד מדי, אבל עם ציר עשיר בטעם ואטריות עבודת יד שהיו עבות יותר מהמקובל וגם התפרקו מעט, אבל היו טעימות. אחרי שהוספנו מעט שמן צ'ילי חריף (מאוד!) זו היה מנה טעימה במיוחד. רק הביצה המבושלת מדי קצת ביאסה.
כשראינו שהדוכנים האחרים לא נפתחים באמת, הזמנו גם את הסושי דונאט בגרסת הדגים שלו (יש גם אחת צמחונית). נכון שמדובר במנה שכל מהותה היא צילומים יפים לאינסטגרם, ואולי היה אפשר לוותר על הספייסי מיונז, אבל מדובר במנת סושי מוצלחת למדי. האורז היה טעים, הדגים הגיעו בכמות נדיבה יחסית (בכל זאת מדובר בדגים נאים, עסק לא זול) ולמרות הצורה, היה די פשוט לאכול את המנה עם צ'ופסטיקס.
שתינו ברד אננס אלכוהולי שהיה טעים, אם כי האלכוהול לא ממש הורגש בו והיה יכול להגיע בכמות נדיבה קצת יותר במחיר הזה (27 שקלים) - ופנינו לקינוחים. המקרונים הממולאים בגלידה היו חמודים, אם כי קצת יקרים מדי כשמחסלים אותם בשניים או שלושה ביסים, אבל הלהיט האמיתי היה גביע הגלידה והצ'ורוס. נכון שמדובר בשחיתות מוגזמת למדי, אבל הצורוס היה פריך וטעים (והיה כיף לטבול אותו בגלידה הקרה), גלידת השוקולד צ'יפס הייתה טובה, והתוספות, שכללו חטיף כריות, מרשמלו, אגוזי פקאן מסוכרים ורוטב תותים, היו פשוט כיף אחד גדול. קינוח זוגי מושלם? לגמרי.
לסיכום, היינו נותנים למתחם החדש עוד כמה ימים להשתפשף ולפעול כמו שצריך, אבל בהחלט מדובר במקום שהיינו שמחים לבקר בו מדי פעם לפני או אחרי ביקור בחוף הים. כמו מתחמים קטנים אחרים שקמו לפניו, הוא קטן מכדי להצדיק ביקור מיוחד, כי אין ממש מה לעשות בו חוץ מלשבת לאכול, אבל המיקום המרכזי שלו מבטיח שייצא לנו לעבור בסביבתו לא מעט, ואנחנו שמחים שכל מה שניסינו שם היה טעים באמת. יחד עם קאליפסו החדשה של עומר מילר, 2017 מסתמנת כשנת מהפך בכל הקשור לאוכל טעים על שפת הים, ואנחנו לגמרי בעד.
Food Truck Disco, הרברט סמואל 86, צמוד לשגרירות ארה"ב, תל אביב. פתוח שבעה ימים בשבוע, בשעות 16:00-02:00, ובקרוב יתחיל לפעול בסופי השבוע גם בשעות הצהריים.