יש הרבה מאוד סוגי פלאפל בישראל, והמון פלאפליות מעולות. לרוב לא מדובר במאכל שוברים איתו מוסכמות. כדורים קטנים ופריכים, מטוגנים לכדי שלמות, נכנסים לפיתה עם סלטים טריים, חומוס וטחינה.
ראשית, נבהיר שהפלאפל של מרכז הפלאפל התימני ברחוב הנביאים בירושלים מוגש גם בפיתה, או בלאפה. אבל השוס כמובן הוא המנה המדוברת והייחודית ביותר, מנת לחוח אוורירית ויפה. בתוך הלחוח מתמקמים להם המוני כדורי פלאפל קטנים (שמתובלנים גם הם בתבלינים תימניים) ששוחים בהמון חילבה, טחינה, חריף, חומוס, צ'יפס, וסלט רענן. המנה הגדולה והנדיבה הזו נמכרת בעלות של 20 שקלים בלבד, מה שהופך אותה לאחת המנות המשתלמות ביותר שיצא לנו לפגוש.
ואיך הטעם? ובכן, פלאפל בלחוח זאת חתיכת יציאה נהדרת. הלחוח אוורירי ורענן, אבל מקבל היטב את כל התוספות ואת הכדורים הפריכים. החילבה מוסיפה המון לחוויית הפלאפל ולוקחת אותה למחוזות תימן, וכדורי הפלאפל הפריכים שמוגשים בשפע נהדרים וחמימים, עם עקצוץ תבלינים תימניים שמייחדים את הכדור. מי שמחפש מנת פלאפל קצת אחרת, ולא אכפת לו להניח לרגע את הפיתה בצד, בהחלט כדאי לו לנסות את הלחוחלאפל. רק קחו בחשבון את החילבה שתלך אתכם בימים שאחרי.
מרכז הפלאפל התימני. הנביאים 48, ירושלים. 02-6242346