פסח עוד רגע כאן וכולנו כבר נמצאים בשיא ההכנות לקראת ימי החג העמוסים. הימים האחרונים לפני היציאה מעבדות לחירות (מסוימת) הם זמן נהדר לנפץ כמה מיתוסים הקשורים לקניות לחג שנערכות בסופרמרקט, מיתוסים שכולנו התרגלנו לראות כאמת מוחלטת. רובנו נוטים לחשוב שהאריזות הגדולות שמוגדרות כ"אריזות חיסכון" יהיו תמיד זולות ומשתלמות יותר, אבל בדיקה שנערכה ברשתות שיווק שונות של כתבת "חדשות האוכל של ישראל" מעיין פרילוק, מעידה שזה לא בהכרח המצב.
אז מה האמת מאחורי המיתוס? אריזות החיסכון שאנחנו כל כך אוהבים לאהוב לא בהכרח יותר משתלמות מאריזות בגודל סטנדרטי - לא מבחינת מחיר, ולא מבחינת הכמות. מתברר שפעמים רבות אנחנו רוכשים אריזת חיסכון שאין לנו בה כלל צורך וזורקים חלק גדול מהמוצר.
הנה כמה מקרים בהם מצאנו שבהם הגודל הגדול יותר, יקר יותר מאריזות סטנדרטיות, ואילו לקנות כמות גדולה יותר של האריזה הקטנה הופך את הסיפור למשתלם הרבה יותר: חבילה רגילה של נקניקיות זוגלובק במשקל 400 גרם תעלה לנו 10 שקלים, בעוד נקניקיות באריזת חיסכון גדולה במשקל של קילוגרם בודד עולה 30.90 שקלים; מארז מצות של חברת מצות ראשון במשקל של קילוגרם אחד יעלה 10 שקלים, כאשר מצות באריזה משפחתית במשקל של 2.5 קילוגרם יעלו 29.90 שקלים - כמעט פי שלוש במחיר מהחבילה הקטנה, והכמות? פי 2.5 בלבד.
גם במקרה של סירופ ויטמינצ'יק נתקלנו בתמחור מעניין: ליטר אחד של הסירופ האהוב נמכר במחיר של 7.90, ו-2 ליטר יעלו לכם 22.90. כך גם במקרה של מסטיק MUST שעולה 3 שקלים ל-28 גרם, בעוד אריזה של 66 גרם תעלה 8.90 שקלים. מעט יותר בכמות והרבה יותר במחיר (כמעט פי 3 ליתר דיוק).
אז מה השורה התחתונה? שווה לא ללכת עם הקונספציה הקבועה ולבדוק ולהשוות האם משתלם לנו לרכוש בכלל את המוצר באריזה המוגדלת, או אולי עדיף ומשתלם יותר לרכוש כמות קטנה יותר, לה אנחנו באמת זקוקים, או בכלל לרכוש כמות כפולה באריזה קטנה שלעתים משתלמת בהרבה מהמארז הגדול.