מסע בעקבות המנות הכי ויראליות וטעימות בארץ לא יכול שלא לכלול לפחות פיצה אחת. ואם כבר פיצה, זו חייבת להיות אחת מהפיצות הכי מיוחדות וטעימות שניתן למצוא בישראל. הוסיפו לכל זה מיקום יוצא דופן (קיבוץ מסדה בעמק הירדן), והנה לכם נקודת עצירה שהיא בגדר חובה.
הסוד של פיצה פרסקה טמון עמוק בבצק שלה: אוורירי כמו כדור צמר גפן, אחרי שהותפח לא פחות משלושה ימים (בקירור כמובן). מדובר בפיצה נפוליטנית שאין לה אח ורע בארץ; מכינים אותה בטאבון מיוחד שהגיע לארץ היישר מאיטליה, ובו היא שוהה בין 40 שניות לשתי דקות. התוצאה: פיצה מופלאה, עם קצוות אווריריים וטעימים להפליא ומרכז דקיק ועשיר בתוספות.
המנה הוויראלית ביותר בפרסקה היא "פיצה יוצאת דופן" (58 שקלים), שכוללת תפוח אדמה מדורה עם קרם פרש ובצל ירוק, ומציעה שילוב טעמים ישראלי במיוחד על בצק פיצה מושלם. אז מי אחראי על המקום המקסים הזה? ולמה דווקא בקיבוץ מסדה? כל התשובות כאן בסרטון.
פרסקה. קיבוץ מסדה. 04-6657266. לא כשר