מלון נורמן החדש והמפואר בתל אביב הוא אחד מהפרויקטים מעוררי ההשתאות שקמו בשנים האחרונות בעיר, הן מבחינה ארכיטקטונית הן מבחינה קולינרית. כמה מעורר השתאות? אם מסעדה של האחים ירזין בהובלת השף ברק אהרוני ולאונג' בר מפונפן עם תפריט מפתה לא הספיקו לכם - הרי עכשיו חוברת למיזם המפואר גם שלוחה של המסעדה הלונדונית הנחשבת Dinings, שתתמקם על הגג של אחד המבנים במלון.
בואו לקרוא מה עוד חדש בפייסבוק שלנו
מדובר באחת המסעדות המדוברות ביותר בבירת הקולינריה לונדון, שאף הוכתרה על ידי מדריך זאגאט כאחת מחמש המסעדות היפניות הטובות ביותר בעיר. מגישים בה מטבח טאפאס יפני מודרני, עם נישה לאוכל היפני המסורתי כנהוג באיזקאיות (ברים יפניים עממיים) ברחבי העולם, אך בשילוב של מטבחים אירופיים מודרנים. השלוחה התל אביבית של דיינינגס היא הראשונה והיחידה כרגע בעולם, ונציגי המסעדה, שנמצאים כבר שבועות ארוכים בביקורים חוזרים ונשנים בישראל, בונים בימים אלה את תפריט היין והאוכל של המקום ומכשירים את הסגל הישראלי. בראש הנציגים נמצא השף הראשי והבעלים של דיינינגס הלונדונית, מאסאקי סוגיסאקי.
עוד באוכל טוב:
- סופגנייה בשקל - יש דבר כזה, ואנחנו טעמנו אותו
- נשנוש אחה"צ מושלם: חטיף טורטייה אפוי
- הנה לכם עוד סיבה לאכול שוקולד
חובבי האוכל היפני ישמחו לשמוע כי עם הגעתה של דיינינגס ארצה יגיעו גם חומרי גלם יפניים שטרם יובאו לישראל - כמו סוגי חומץ, סויה ואורז יפניים ייחודיים - וכן שמתוכנן בה מטבח פתוח, שדרכו אפשר יהיה לצפות בהכנת המנות. רוב המנות שיוגשו בדיינינגס התל אביבית יהיו זהות לאלה המוגשות בלונדון - למשל קרפצ'יו דג סי בס בכמהין או סינטה בקר מיושנת 60 יום ומוגשת ברוטב מיוחד המבוסס על מחית צ'ילי ושום יפנית - אבל מטבע הדברים חלק מהמנות יעברו אדפטציה לחך הישראלי.
בדיינינגס התל אביבית הקטנה והיוקרתית צפויים להיות 26 מקומות ישיבה בלבד (חלקם על בר סושי מעוצב למשעי), ו-30 נוספים במרפסת הגג, הצופה אל הנוף עוצר הנשימה של תל אביב. מועד הפתיחה המשוער הוא בעוד כחודש, לקראת סוף דצמבר. עד אז אתם מוזמנים לנסות לפקוד את מלון נורמן לארוחת בוקר, וכמובן להמשיך להמתין לפתיחתו של הבראסרי בהובלת אהרוני והאחים ירזין, שיגיש ארוחות צהריים וערב.
מלון נורמן, נחמני 25, תל אביב, טלפון: 03-5435400.