בתוך כור ההיתוך הבלתי נגמר של הקולינריה הישראלית - איכשהו דווקא האוכל האתיופי העשיר הלך איפשהו לאיבוד, ונותר סוד סגור של בני הקהילה. בימים אלה נפתחה להרצה מסעדה אתיופית חדשה בשם באלינג'רה (באמהרית: חברים לאכילה, חברותא), שמנסה לשבור את המחסום ולהעביר את המסר של האוכל האתיופי לכמה שיותר ישראלים מלידה. מאחורי באלינג'רה עומדים עורכת הדין והדוגמנית פנטה פראדה, הסטנדאפיסט שמואל ברו והשף דוד ברהני - בוגר בית הספר הקולינרי תדמור שעבד בין השאר במסעדת רפאל של רפי כהן.
האוכל בבאלינג'רה מתבסס על האוכל האתיופי המסורתי שמכינה אמו של ברהני, אמבת, וכולל גם טוויסטים עדכניים ומנות שהן קוסמופוליטיות יותר. כך למשל תמצאו פה סלט קטניות עם עדשים, קינואה, בורגול וירקות (22 שקלים), אנטיפסטי של בטטה, כרובית, ברוקולי וקישוא (22 שקלים) וחציל בטחינה אתיופית אורגנית עם גרגירי חומוס וסלסה אתיופית (18 שקלים).
המנות העיקריות בבאלינג'רה מוגשות על האינג'רה האתיופית, שנאפית במקום מקמח טף, ומומלץ לאכול אותן בידיים. בין היתר תמצאו כאן את מנת הבאלינג'רה ליחיד, הכוללת אינג'רה עם ארבע תוספות צמחוניות לבחירה (45 שקלים, ועוד 18 שקלים למנה בשרית), ובאלינג'רה זוגית, שכוללת שתי אינג'רות ושבע תוספות צמחוניות (85 שקלים). בין התוספות: תבשיל ירקות בתיבול אתיופי בשם אלצ'ה וואט ותבשיל העדשים הכתומות מסר וואט.
עוד באוכל טוב:
- קבב ברוקולי לילדים
- סופגנייה פשוטה עם ריבה או סופגניית פאר? אתם מחליטים
- מהיר ובריא: מרק בטטה ועדשים כתומות
לצד המנות הטבעוניות והצמחוניות הרבות תמצאו בבאלינג'רה מנות בשר אתיופיות כמו טיבס באלינג'רה - בקר מנתח קצבים מוקפץ עם פלפל שחור, בצל ורוזמרין (70 שקלים); דורו וואט - תבשיל עוף עם ביצה, בצל, שום, וחריף (45 שקלים); וקטפו בקר - בקר טחון בתיבול מעודן מוקפץ על מחבת (55 שקלים). לצד המנות מוצעת בירה אתיופית.
למרות שקבוצת הבעלים מגדירה את המקום כמסעדת שף, באלינג'רה מעוצבת בסגנון אתיופי מסורתי, משוחרר ומאוד פשוט ונעים - כך שהיא משתלבת היטב באווירת כרם התימנים הבלתי יומרנית. רק שימו לב, מכיוון שבאופן רשמי המקום ייפתח רק בסוף החודש - התפריט עדיין נתון לשינויים.
באלינג'רה. מל"ן 4 פינת הכובשים 39, כרם התימנים, תל אביב. 03-5252527. ראשון-חמישי 12:00-00:00, שישי 12:00-חצי שעה לפני כניסת השבת, שבת חצי שעה לאחר צאת שבת-00:00. כשר ללא תעודה.