בשורות משמחות לעובדי רמת החייל, שרגילים לנסות להבין בשעה 11:30 היכן לאכול היום (גם אנחנו כאלו) ולא תמיד למצוא את מבוקשם: בעוד כחודש וחצי תיפתח במגדלי זיו אגתה (Agatha) - מעדנייה משודרגת וגדולה במיוחד.

טיפים לאירוח, טיפים לאירוח,עשו מגש גבינות מרווח עם (צילום: Thinkstock)
גבינות פרימיום במחירים הגיוניים. זה סטארט אפ | צילום: Thinkstock

יש לנו פייסבוק, בואו

על המקום אחראי המסעדן לשעבר עופר אלפלג, שחבר באגתה אל יבואן גבינות. המקום מתכוון להתמקד בגבינות איכותיות במיוחד שמיובאות לישראל מכל אירופה, לצד שפע נקניקים, לחמים, שמני זית ויינות. "אנחנו מנסים לעשות כאן משהו חדשני שהוא מעדנייה ענקית, אבל לא מהסוג שמציע סלטים לרכישה הביתה", מסביר לנו מנהל המקום גוסטב שפכט, שניהל בעשור האחרון את מסעדת מאנטה ריי ולפני כן את המסעדות קיוטו ואורקה בהרצליה. "יהיו כאן מאות סוגי גבינות, שכ-350 סוגים מהן באיכות פרימיום. אנחנו מביאים לאגתה דברים מעולים מאיטליה, צרפת, ספרד, גרמניה, אנגליה ויוון - איפה שיש גבינה אופיינית למקום, אנחנו נביא אותה".

גבינות פרמזן באמיליה רומאניה (צילום: Annie and Andrew, flickr)
מעל 300 סוגים מכל רחבי אירופה | צילום: Annie and Andrew, flickr



מלבד גבינות, יימכרו במקום גם מוצרים ישראלים כמו שמני זית ויינות לצד מוצרים נוספים כמו חרדל במגוון טעמים, ריבות מיוחדות, נקניקים משובחים, עוגיות, סלמון פראי מעושן, קרם פרש מצרפת וצזיקי מיוון. באגתה אמנם לא יציעו אוכל מוכן הביתה, אך המקום יכלול מתחם ישיבה נעים בו ניתן יהיה לשתות כוס יין ולהזמין מנות קטנות מתפריט לא מחייב, כמו סלט עם גבינת סטילטון או פרשוטו עם פרי, לצד מנות קטנות שמאפיינות את המטבח האיטלקי. בשעות הצהריים יציעו כאן גם שלל כריכים מיוחדים, על בסיס חומרי הגלם במעדנייה.

עוד באוכל טוב: 


"אנחנו לא מסעדה שמגיעים אליה לחגוג אירוע מיוחד אבל אנחנו בהחלט מקום שאפשר יהיה לבוא אליו לכוס יין ואוכל שמשתלב איתה היטב", אומר שפכט, "זה מסוג המקומות שאני מוצא את עצמי מחפש, כאדם שכבר אין לו כוח למנות ענקיות ובא לו דברים קטנים ונחמדים עם כוס יין".

גבינות איכות במחירים הגיוניים

על אף חומרי הגלם המשובחים שיימכרו כאן, באגתה חותרים למחירים הגיוניים, ואף זולים יותר מהסטנדרט בעולם הגבינות המיובאות, מה שיתאפשר הודות לעובדה שאחד הבעלים הוא יבואן: "זה לא בא מאידיאולוגיה אלא כי אנחנו חזקים בייבוא", מסביר שפכט, "אנחנו לא נהיה יקרים ובנושא הגבינות אנחנו מקווים להצליח למכור מתחת למחיר שקיים היום בשוק בארץ. אנחנו יבואנים ואין עוד שלב שהסחורה עוברת בדרך, כך שאנחנו יכולים להיות זולים יותר".

לקראת החורף צפוי אזור רמת החייל להתחדש גם במתחם שוק איכרים שיציע שפע אופציות קולינריות חדשות, כמו מסעדת מטבח מקומי של השף אבנר לסקין, בר ראמן של השף יובל בן נריה ממסעדת טאיזו ואוכל איטלקי מידיו של השף דיוויד פרנקל מפרונטו. אנחנו מצפים.

Agatha - more than cheese. ראול ולנברג 24 (מגדלי זיו), רמת החייל, תל אביב. 03-5757901. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל