אכול ושלם כפי שאתה מרגיש בסוף הארוחה במסעדת לימאני, קיסריה
בעל מסעדת לימאני בקיסריה, אסף צוונג, החליט להזמין בחודשים ינואר ופברואר את הקהל לשלם לפי ראות עיניו במסגרת ניסוי חברתי. בסיום הארוחה יוגש משוב בו הלקוחות יציינו מדוע בחרו לשלם פחות (או לחלופין, יותר) עבור המנה שאכלו. הניסוי כולל את כל המנות בתפריט המסעדה. בין המנות: קבב ים תיכוני, טרטר דג ים, שרימפס בחמאת עגבניות, פסטה ארטישוק ופטה וסינייה טבעונית.
לימאני. נמל קיסריה, 04-6100022
בלוג האפייה עוגיו.נט משיק גרסה באנגלית
עוגיו.נט, אחד מבלוגי האפייה הגדולים בישראל, עבר בימים האחרונים מתיחת פנים ועיצוב חדש. מאחורי הבלוג (שקיים כבר קרוב לשמונה שנים וכולל כ-700 מתכונים) עומדת הקונדיטורית נטלי לוין. מעבר לשינוי העיצובי, החידוש המשמעותי הנוסף הוא השקתה של גרסה באנגלית לבלוג. תחת המותג החדש Lil' Cookie העלתה לוין את מיטב המתכונים מתוך עוגיו.נט באנגלית, ובעתיד הקרוב יושלם המהלך והבלוג באנגלית יכלול את כל המתכונים בעברית.
דומינו'ס פיצה ואסף גרניט משיקים את קולקציית החורף של פיצות השף
מהדורת החורף החדשה Assaf Granit by Domino's Pizza כבר נמכרת בחנויות עם שלוש פיצות שף חדשות: מלכת השוק, פלנצ'ה עגבניות ו-102. פיצת מלכת השוק משלבת פרחי כרובית אפויים וקונפי ירקות ברוטב שמנת ועלי תרד, פלנצ'ה עגבניות הכוללת קונפי עגבניות שרי בצבעים, עגבניות מיובשות וצנוברים ופיצת 102 חריפה עם חגיגת זני פלפלים טריים וחריפים בשילוב קונפי שום. מחיר הפיצות יהיה זהה למחיר פיצה משפחתית 100% מוצרלה, בעוד מחיר המבצע המומלץ יעמוד על 58 שקלים לכל פיצה, בהזמנת 2 מגשי פיצה - דומינו'ס שף + פיצה משפחתית 100% מוצרלה.
טעם המישלן: אירוע קולינרי בינלאומי במלון דיוויד אינטרקונטיננטל, תל אביב
במסגרת אירועי The Taste of Michelin שייערכו בתאריכים 9-29.1.17 יתארחו לראשונה בישראל שלושה שפים בינלאומיים ממסעדות עטורות כוכבי מישלן. כל שף יגיע למשך שבוע ימים ויציג תפריט טעימות שישלב את מנות הדגל של המסעדה שלו ואת פרשנותו האישית לסצנה הקולינרית המקומית. שף המסעדה של המלון אלון הירטנשטיין, יחד עם שף המלון אלפרד יבניסק, נמצאים מזה כמה חודשים בקשר הדוק עם השפים שיתארחו בפסטיבל ומתכוננים לקראת אירוחם. מכירת ארוחת הטעימות, לקהל הפודיז המקומי, תתבצע מראש ובאתר המסעדה במחיר קבוע של 240 שקלים לאדם או 340 שקלים לאדם כולל 3 כוסות יין שיוגשו במהלך הארוחה.
תפריט חורף חדש בבינדלה, תל אביב
השף יורם ניצן יצר בבינדלה תפריט חורף חדש המבוסס על מגוון מנות איטלקיות חורפיות בפרשנות תל אביבית. בין המנות בתפריט: ארטישוק ישראלי - איולי כמהין, פטריות יער, עלי קייל וטוויל זרעי שומר (66 שקלים); טורטליני רוסיני - כבד אווז, פילה עגל מינוט, טורטליני במילוי ירקות כתומים, ציר קברנה, קרם שאלוטס ואנדיב (152 שקלים); ואוסובוקו עגל - סלסה ורדה, פולנטה מוקצפת, ציר בקר וגרמולטת תפוזים (142 שקלים).
בינדלה. מונטיפיורי 27, תל אביב. 03-6500071
השף אורי ארנולד עוזב את מסעדת ארנולדס, נתיב השיירה
אחרי כמעט עשור, השף אורי ארנולד עוזב את מפעל חייו, מסעדת ארנולדס בנתיב השיירה, ויוצא לדרך חדשה. "אני כרגע בודק כמה אופציות עליהן אעדכן בקרוב. אני מאחל לשותפיי לשעבר שיצליחו לשמר את מפעל חיי", כתב ארנולד בפוסט הפרידה שפרסם השבוע בפייסבוק.
תפריט חדש ומתיחת פנים לסניף עד העצם, הרצליה
בימים אלה מתחדש סניף עד העצם בהרצליה במתיחת פנים עיצובית ובתפריט חדש. בין המנות: המבורגר כפרי המשלב בין קציצת בקר לגבינת גאודה עזים ופרמזן, ומוגש בלחמניית שמרים מתקתקה עם תוספת חמה לבחירה (52 שקלים); המבורגר עם פטריות שהושרו ברוטב יין לצד פירה (49 שקלים); המבורגר מעושן (49 שקלים); מנה צמחונית של המבורגר פטריית פורטובלו בציפוי פריך (49 שקלים); טבעות פילה לבן המוגשות עם עגבניות שרי מקורמלות (62 שקלים); וסלט בקר מעושן - רצועות שייטל במעשנת ביתית עם חסת אייסברג, שעועית ירוקה, קרוטונים ופרמזן חלפיניו ברוטב ויינצ'סטר (52 שקלים).
עד העצם. אבא אבן פינת משכית 5, הרצליה פיתוח. 09-9503138
מנה חורפית חדשה ברשת ג'ירף
רשת המסעדות ג'ירף מצרפת מנה חדשה לתפריט בכל סניפי הרשת: מרק חורף סיני. המרק מבוסס על ציר בקר עם נתחי בקר שבושלו ארוכות וכולל גם כיסוני וון טון ממולאים בעוף, אטריות סומן (אטריות חיטה יפניות), פטריות שיטאקה, כרוב סיני ובצל ירוק, בתיבול ג'ינג'ר ולמון גראס. מחיר המנה הוא 56 שקלים.
מנות חורפיות חדשות בהמוציא, ירושלים
השף אבי לוי מציג מנות חדשות המדגישות את החיבור בין מרוקו וספרד במסעדת המוציא. התפריט החדש מתאים את עצמו אל הקור הירושלמי עם מנות פתילייה, קדירות ומרקים. בין המנות: בשר ראש וחומוס, תבשיל אסאדו בפלפלים ובטטות, מרק חרירה ומרק לחשו - מרק סולת חריף בעיטור של אטריות דקות.
המוציא. משיח בורוכוף 4, ירושלים. 02-6310050
ערב יווני בשוק האוכל אושימרקט, כפר סבא
שוק האוכל באושילנד יערוך מדי חמישי ערב יווני שיכלול דוכני אוכל שונים, צלילי בוזוקי, אוכל יווני ואוזו מסורתי. הערב יתקיים בכל יום חמישי בשעה 20:30.
אושימרקט באושילנד. עתיר ידע 3, כפר סבא
מתיחת פנים ותפריט חדש בסרבסה בר, תל אביב
הסרבסה בר, בבעלות אסף מיארה, עומרי צוקרמן וארז אביב (מבעלי קפה דיזנגוף, מרגוזה בפשפשים, רובינא ולואי), חזר לפעול במתכונת מלאה ומציע תפריט חדש ומגוון. על הרכבת התפריט ניצח אור שפירא, השף היוצא של קבוצת כתית של מאיר אדוני. בין המנות בתפריט החדש: כריך סלופי ג'ו (62 שקלים), סטייק בטטה (35 שקלים), פיש אנד צ'יפס (33 שקלים) וסביח בגרסת עשה זאת בעצמך (35 שקלים).
סרבסה בר. דיזנגוף 174, תל אביב יפו. 052-3335454
רשת קפה גרג מחדשת את תפריט המשקאות החמים
רשת קפה גרג מציעה מגוון משקאות חמים בטעמים חדשים, כמו משקה עוגיות חם – על בסיס חלב חם, ממרח לוטוס, עוגיות אוראו, סירופ אייריש קרים, קצפת ופיזור של פירורי עוגית אוראו (20 שקלים); סיידר פירות חם – על בסיס סיידר, מקל קינמון, תפוח מיובש, פירות יער ותות (17 שקלים); ומילקשייק עוגיות - גלידה וניל בתוספת עוגיות אוראו וממרח לוטוס עם סירופ אייריש קרים קצפת ופירורי אוראו (24 שקלים).
קולקציית מרקים חדשה ברשת בתי הקפה ארקפה
רשת בתי הקפה והבייקרי Arcaffe (ארקפה) משיקה תפריט מרקים חדש הכולל מרק פולנטה עשיר, מרק מינסטרונה איטלקי קלאסי עם גרגירי חומוס ומרק עדשים טבעוני. המחיר למרק (כולל לחם וחמאה) הוא 34 שקלים.
רשת טיב טעם מתגייסת למען עמותת איל"ן
רשת טיב טעם תקיים במהלך החודש פעילות מיוחדת במסגרתה תגייס כספים למען עמותת איל"ן - האיגוד הישראלי לילדים ובוגרים בעלי מוגבלויות פיזיות. הפעילות תתקיים בכל סניפי הרשת ובמסגרתה יציעו אנשי הרשת ללקוחות טיב טעם לתרום 5 שקלים בכל קנייה.
תפריט עסקיות חדש בראצ'ה, תל אביב
תפריט העסקיות החדש של מסעדת ראצ'ה מציע שלוש קטגוריות מחיר שונות, החל ב-55 שקלים לארוחה הכוללת את לחם הבית וחמוצים, שלושה סלטי פתיחה, מנה עיקרית ותוספת וכוס שתייה. התפריט מוגש בימים ראשון עד חמישי בין 12:00 ל-16:00. בין המנות בתפריט החדש: סליאנקה - קדירת עגל במבחר ירקות עשיר; שצ'אמאדי - קדירת עגל ברכז שזיפים בתיבול גרוזיני; בקוריאני - קבב כבש; קופטי - נקנקיות הבית בתיבול פיקנטי; ציצילה חנג'אלי - פרגית בתיבול אותנטי; סלמון - פילה סלמון מטוגן בתיבול גרוזיני; ודניס בתנור בתיבול שום ומלח גס.
ראצ'ה. אחד העם 1, תל אביב. 03-6392229
תפריט חדש למסעדת בוקריה, פתח תקווה
מסעדת בוקריה יוצאת עם תפריט חדש בדגש על נושא הבריאות ועל פתרון זריז לארוחת צהריים. עם כניסת התפריט החדש הבופה הקבוע והחופשי של המסעדה יהיה פתוח עד השעה 16:00, פרט לבופה הלחמים והממרחים שימשיך להיות חופשי כתוספת לכל ארוחה במסעדה.
בוקריה. מתחם Ycenter, פתח תקווה. 03-7444760
ערב פליאו והרצאה במסעדת מרינדו, עין גב
מסעדת מרינדו עין גב תקיים ערב פליאו שיכלול הרצאה של איילת ניר על החידושים האחרונים בתחום. ההרצאה הינה חלק מחודש פליאו ברשת מרינדו בו יימכרו בחנויות הרשת מוצרי פליאו שמרינדו מייצרת במיוחד כמו המבורגר לב עגל, נקניקיות חלקי פנים ועוד. הארוחה תתקיים ביום חמישי הקרוב (5.1) בשעה 20:00 ומחירה יהיה 189 שקלים לסועד (כולל כוס יין).
להזמנות: 04-6658555
תפריט חדש לרשת רטרו פנקייק, כפר סבא וראשון לציון
רשת הפנקייקים רטרו פנקייק יוצאת בתפריט חדש המשלב בין המנות המוכרות למנות חדשות. בין המנות החדשות: מנת פנקייק לוטי פקאן המורכבת מגנאש עוגיות לוטוס, פקאן מסוכר, בננה, שוקולד לבן וכדור גלידה שוקולד מצופה שוקולד לבן; פנקייק פומבה שוקולד עם קרם נוטלה, שוקולד לבן, עוגיות קוקילידה, פניני שוקולד, מקופלת לבנה, בננה מקורמלת וכדור גלידת וניל עוגיות; ופנקייק מזרח ומערב המגיע עם סלמון מעושן, קרם גבינת שמנת, חביתה, ריבת צ'ילי, פטריות שמפיניון, רצועות סלק וגזר. מחירי המנות נעים בין 29 ל-62 שקלים.
רטרו פנקייק. קניון כפר סבא הירוקה, קומה 2 | אליעזר מזל 11, ראשון לציון
>> לכל חדשות האוכל