אשדוד כבר ידועה במסעדות ובאוכל הרחוב המשובח שלה, ועכשיו היא מתחדשת גם במתחם אוכל ענק, שמשלב בין קניות של חומרי גלם למסעדה. המתחם החדש נקרא קנקון ומשתרע על פני כ-500 מטרים רבועים שבהם מאות מוצרים מהארץ ומהעולם, לצד מחלקות בשר, דגים, עופות ופירות ים מכל הסוגים והמינים. ויש גם גימיק שנוי במחלוקת: אקווריום עם לובסטרים חיים שניתן לרכוש הביתה או לאכול במקום.
הכל התחיל בחנות לא גדולה אחת, שמכרה חומרי גלם בלבד, שפתחה משפחת פתאל (שהיא גם יבואנית בלעדית של מגוון חומרי גלם לישראל והבעלים של מסעדות גוצ'ה בתל אביב) במודיעין. משם התרחב הקונספט למה שהוא היום - ותנו לנו להגיד לכם, הוא רחב. "בתוך מתחם הקניות יש גם בר מסעדה עם תפריט שמבוסס על הוויטרינות שלנו", מספרת פתאל. "בעצם אנחנו חוסכים ללקוחות את כל פערי המחיר, כי אנחנו גם היבואנים הבלעדיים של רוב המוצרים כאן וזה בא לידי ביטוי גם בחנות וגם במסעדה".
אז מה אפשר לאכול כאן? אויסטרים טריים, שיגיעו לחנות פעמיים בשבוע מצרפת לטובת חובבי הז'אנר הימי הרוטט (אויסטר ז'ילרדו - 23 שקלים ליחידה); קוויאר מיובא במחירים אטרקטיביים של כ-300 שקל ל-100 גרם, או במנת קוויאר שחור לצד לחם וחמאה (130 שקלים). עוד בתפריט הבר-מסעדה: סלט קיסר עם אנשובי, קרוטונים ותוספת שרימפס (51 שקלים); סטייק אנטרקוט מיושן במקום עם צ'יפס או פירה (39 שקלים ל-100 גרם בשר); לובסטר לבחירה מהאקווריום (150 שקלים); שרימפס ביין לבן, שום, חמאה ופטרוזיליה (64 שקלים); תערובת של מולים, קלמרי ושרימפס ברוטב קארי קוקוס עם תוספת אורז לבן (69 שקלים); ושרימפס עם גבינה כחולה ושמנת (64 שקלים).
בעקבות ההצלחה במודיעין, ואחריה ההצלחה המהירה של הסניף החדש באשדוד, מתכננים במשפחת פתאל להתפתח לערים נוספות ברחבי הארץ, ודווקא לא לאן שאתם חושבים. "אנחנו חושבים להתרחב כמה שאפשר בפריסה ארצית, אבל לא לתל אביב", מסבירה פתאל, "אנשים באזור הזה לדעתנו יותר יוצאים לאכול מאשר קונים לבית. בתל אביב מספיק לנו המסעדות שאנחנו מפעילים ברשת גוצ'ה".
אז מה בתכנון?
"אנחנו הולכים להתפתח לעוד ארבעה או חמישה קונספטים כאלה בארץ. החנות הראשונה, במודיעין, עובדת מדהים. מגיעים אלינו אנשים מכל הארץ - מנהריה, מירושלים, מבאר שבע ומאשקלון. הביקוש עצום ואנשים ממש חוזרים כל הזמן אלינו".
קנקון. האורגים 19, אשדוד. ראשון-שבת 9:00-20:00 (החנות), ראשון-חמישי 11:30-20:00, שישי 11:30-16:00, שבת 11:30-18:00 (המסעדה).08-6677699. לא כשר