View this post on Instagram

Braised dew drop cabbage on smoked tomato matbucha with a generous grating of kashkaval cheese.

A post shared by Zahav (@zahavrestaurant) on

רגע לפני חגיגות יום העצמאות הישראלי, זירת האוכל המקומי מקבלת סיבה משמעותית נוספת להתגאות בה, גם אם היא מגיעה מהניכר. בערב יום שני האחרון, הוכרזה מסעדת זהב של השף הישראלי אמריקאי מייקל סולמנוב, כמסעדה הטובה ביותר בארצות הברית לשנת 2019. 

את התואר קיבלו סולמנוב והמסעדה מקרן ג'יימס בירד היוקרתית, והוא אחד הנחשבים ביותר שניתן לקבל בכל הנוגע לפרסי קולינריה מסביב לעולם. המקבילה של ענף האוכל האמריקאי לפרסי האוסקר בתחום הקולנוע, אם תרצו.

View this post on Instagram

A post shared by Michael Solomonov (@mikesolomonov) on

View this post on Instagram

Rack of Lamb, root vegetable tsimis, and a sour cherry jus. This paired with a Markus Altenburger Blaufränkisch from Austria makes a stunning entrée for @abefisher_philly’s upcoming “Wine Night”. This time next Sunday 3/10, take a tour through several small-produced wines selected with special guest Carlin Karr, the award-winning wine director of @frascafoodandwine and @tavernettadenver. Wines of Austria, Hungary, Slovenia, and Northern Italy are the perfect pairing for Abe Fisher’s Hungarian Jewish Dinner. Reserve through the link in bio!

A post shared by Zahav (@zahavrestaurant) on

600 מומחי קולינריה אמריקאים דירגו את המוסדות שהתמודדו בתחרות ב-23 קטגוריות שונות, בהן הגיעה זהב למקום הראשון. בהמשך להכרזה היוקרתית, מדווחים בימים האחרונים בכל גוף תקשורת אמריקאי, כי הדרך למסעדה הטובה ביותר בארצות הברית, עוברת נכון להיום, בישראל. 

מסעדת זהב פועלת בפילדלפיה מזה 11 שנים, וכבר מאז שנפתחה גורפת קומפלימנטים ברחבי ארצות הברית. היא מוגדרת כמסעדה ישראלית אותנטית ומודרנית. סולמנוב מגיש בזהב אפשרויות כמו סלטים וחומוס, כרובית מטוגנת, קובנייה, שומר מקורמל, קבב רומני, שישליק עוף וכמובן אי אפשר בלי גרסת השף לחציל בטחינה, שבזהב מוגשת עם עמבה וגרגירי חומוס.

View this post on Instagram

Impressive looking Jerusalem bagels in Hawaii! Well done you @beckyeatsmaui. #IsraeliSoulCookbook

A post shared by Zahav (@zahavrestaurant) on

View this post on Instagram

One colorful salatim and hummus evening at home brought to you by @kitchenangst and the #zahavcookbook.

A post shared by Zahav (@zahavrestaurant) on



זוהי אינה הזכייה הראשונה של מייקל סולמנוב בתארים נחשבים מקרן ג'יימס בירד. כבר בשנת 2017 הוא זכה בפרס השף הטוב ביותר. מאז הספיק סלומנוב לפתוח מסעדות ישראליות נוספות ברחבי ארצות הברית ועם ההצלחה הרבה שהוא והאוכל שלו זוכים לה באמריקה, הוא בהחלט לא מתכנן להפסיק בקרוב. אנחנו מברכים על הזכייה, שמחים על הכבוד הרב שעושה סולמנוב למנות המקומיות שלנו ברחבי העולם, ונהיה כאן לדווח על כל התפתחות טעימה נוספת בגזרתו.