בר יין ריהאב, תל אביב
בר היין החדש בשוק לוינסקי התל אביבי הוא שילוב כוחות של יומי לוי מבעלי מעדניית יום ורימה אוליברה ממסעדת אואזיס. REHAB ישלב בין חנות יין, מעדנייה ובר יין – ככה שאפשר לשבת במקום על בקבוק יין וצלחת גבינות ונקניקים, אבל גם אפשר לעבור ורק לרכוש הביתה.

REHAB. לוינסקי 47, תל אביב. שעות פתיחה לתקופת ההרצה: שני-רביעי 13:00-23:00, חמישי  11:00-23:00, שישי 09:00-23:00 ושבת 14:00-23:00

ארוחת פיוז'ן במסעדת סמיר, רמלה
שף ג'ליל דביט יארח במסעדתו את אייל גרש לארוחת פיוז'ן חגיגית שמאחדת בין המטבח הערבי למטבח השוודי. ארוחת 7 המנות המיוחדת של השניים תכלול שילובי טעמים ייחודיים, הכל מתוצרת טרייה. מחיר לסועד: 350 שקלים. להזמנת מקומות ופרטים נוספים לחצו כאן.

סמיר ברמלה. קהילת דיטרויט 7 רמלה. טלפון 08-9220195

ארוחות מיוחדות במסה, תל אביב
המסעדה חוגגת 18 שנות פעילו ולכבוד המעמד החגיגי יצטרף לשף אסף שטרן שף אורח לארוחה מיוחדת בכל ערב שלילי במהלך חודש דצמבר. הראשון להתארח הוא רז רהב מ-OCD ותרצה, אחריו יתארח אוראל קמחי מפופינה ורוחאן, ואחריהם יגיע תומר טל מג'ורג' וג'ון.

MESSA. הארבעה 19, תל אביב. טלפון: 03-6856859

השפים אוראל קמחי אסף שטרן ורז רהב.  (צילום: אפיק גבאי)
השפים אוראל קמחי אסף שטרן ורז רהב. | צילום: אפיק גבאי

הוטל מונטיפיורי מארח את בר 51, תל אביב
המסעדה מבית R2M תארח לשני ערבים את בר 51. השפים ברק חסן ומושיקו גמליאלי הרכיבו יחד תפריט מצומצם שיכלול בין היתר מנות פתיחה כמו ברוסקטה טרטר בקר וחזרת, ברוסקטת בורבון, וולינגטון שרימפס וביסק סרטנים, נאמס cha-gio קטנים וקרוקט טלה, קרם שורש פטרוזיליה; מנות ראשונות כגון סשימי אינטיאס ורוטב פונזו אבוקדו; קרודו טונה אדומה, ירקות צלויים וקרם פרש; חסה ליטל ג'אם, ויניגרט אבוקדו, דואה ופיקורינו; ארטישוק ירושלמי, ביצה עלומה וחמאה חומה; אניולוטי תפו"א ומסקרפונה, חמאת מרווה; קריסטל שרימפס ופלפל שושקה; קלמרי, עגבניות לחות וחצילים; פפרדלה זוקיני, בשר סרטנים, חמאת מרווה (עד 90 שקלים למנה); מנה זוגית של לברק בר 51 ונאם טוק, ולמנה אחרונה יוגשו טארט קרמל וסנט אונורה; תפוזי דם, שומר ומקלות מרציפן; פלז'יר פיסטוק ודקואז שוקולד; ותותים בשמנת ויין שרי.

הוטל מונטיפיורי, מונטיפיורי 63, תל אביב. טלפון: 03-5646100

הוטל מונטיפיורי מארח את בר 51.  (צילום: אלון שסטל)
הוטל מונטיפיורי מארח את בר 51. | צילום: אלון שסטל

אריא מרעננת את התפריט
מסעדת השף של גיא גמזו מציגה תפריט חדש, כשעל הוצאתו לפועל אמון שף מושיקו אברהם. בין המנות בתפריט החדש: טרטר דג ים: טרטר דג עם ויניגרט חלפיניו ופלפל ירוק מותסס, תפוח ירוק, ושמן זית צעיר (92 שקלים); פרושוטו ברווז: חסה ערבית צלויה , ויניגרט צימוק אוזבקי , פרושוטו חזה ברווז (64 שקלים); ומנטו - כיסונים מאודים ממולאים בבשר טלה, בצל לבן וזרעי כמון. מוגשים על יוגורט כבשים (122 שקלים), כשלצידן יוגשו חלק ממנות הדגל של המקום.

אריא. נחלת בנימין 66, תל אביב. טלפון: 03-5296054

מסעדת אריא - תפריט מחודש (צילום:  אסף קרלה. )
מסעדת אריא - תפריט מחודש | צילום: אסף קרלה.

פסגה קולינרית של המטבח הערבי, אומניה
ביום שני הקרוב, 5/12/22, ייפגשו השפים באסל מריסאת, חמודי עוקלה ועלאא מוסא לארוחה חד פעמית. הערב יתקיים בשני סבבים (שעה 18:00 ושעה 21:00). מחיר לאדם: 450 שקלים.

אומניה, דבאח mall דיא אל אסד, טלפון להזמנות: 077-9386217

אומניה חדש (צילום: דוד מויאל)
אומניה חדש | צילום: דוד מויאל

ספיישל שף אורח ביקב ויתקין
היקב משיק מסורת חדשה של ערבים בהם יתארחו שפים, קונדיטורים ומגדלים, והראשון להתארח הוא יהונתן שרביט, עם תפריט שכולל מנות כמו פוקאצ׳ה בהתפחה של 72 שעות מתערובת קמחים איטלקיים בליווי חמאת סלרי, סחוג גז, מגי, סטראצטלה,אורטיז ושמן זית מגל; אנילוטי קרם תירס, חמאת מרווה, אמרטי, אספרגוס ופרמזן 24 חודשים; טרמיסו פיסטוק סיציליאני,פיסטוקים מקורמלים וקקאו. מחיר הארוחה: 450 שקלים לסועד ולארוחה הותאמו יינות על ידי היינן אסף פז.

יקב ויתקין  (צילום: יחצ)
יקב ויתקין | צילום: יחצ

מסעדת סושי בר בזל עוברת דירה
המסעדה האסייתית עוזבת את רחוב פרישמן בתל אביב ועוברת למלון פרימה סיטי. המסעדה לא רק עוברת משכן, אלא גם הופכת לכשרה ומרעננת את התפריט עם מנות כמו הירושימה- אורז סגול, סלמון, סלק מוחמץ, רוטב כוסברה, עירית, שבבי טמפורה אדומה, גוואקאמולה, אבקת הירושימה (58 שקלים), טרטרול - דלעת יפנית אפויה, פפאיה, שאטה, עירית, מלפפון, ספייסי מיונז, שומשום שחור, טרטר מוסר, צ׳ימיצ׳ורי יפני, צ׳ילי קצוץ (52 שקלים), בידו גאדו - כרוב סגול, תפו״א, טופו, סלנובה, שרי, צנונית, תרד, נבטים, כוסברה, ביצה רכה, רוטב חמאת בוטנים (64 שקלים ), סטייק פילה בקר - פירה עם קרם קוקוס, פטריות שימאג׳י, דלעת יפנית, ציר סויה מתוקה (156 שקלים) ועוד.

סושי בר בזל, פרימה סיטי. שעות פעילות: ראשון-חמישי 18:00-23:30ומוצ"ש שעה וחצי אחרי צאת השבת. טלפון: 077-9966312. כשר

בידו גאדו סושי בזל.  (צילום: דויד ששון)
בידו גאדו סושי בזל. | צילום: דויד ששון

סירים של בית, קפה אסיף
קפה אסיף מארח מדי יום שלישי בשלנים מקצועיים וביתיים לסרוויס צהריים. עד עכשיו התארגו סיגי מנטל עם תבשיל מדיאס חצילים; רינת צדוק עם סיר קציצות עוף ומנגולד לצד קוסקוס; ובריג'יט שופן שהגישה בולט - קציצות תוניסאיות. בהמשך צפויים להתארח גיל אקרמן, ניסים זלייט, ברק אהרוני, אביעד פלד ועוד.

הסופלייר חוזר, תל אביב
המרקייה התל אביבית חוזרת עם תפריט קבוע וספיישלים מתחלפים שיכללו מרקים כמו מליגטוני - עוף, חלב קוקוס, זרעי כוסברה, עדשים כתומות ותפוחים ירוקים ותבלינים כמו הל, ציפורן וכורכום; מרק עוף עם אפשרות לתוספת קרעפלך ומרק גונדי פרסי. המחירים נעים מ-39 שקלים לחצי ליטר .

משלוחי אוכל הודי, תל אביב והסביבה
מסעדת אינדירה ההודית מלונדון מיניסטור ומטבח הרפאים שלה, גנדי, מציעים לתל אביבים ושכניהם משלוחי אוכל של מנות נשנושים כמו כנפיים, צ'יפס הודי וגם קטי, מנת אוכל רחוב הודית במגוון מילוים: קטי טיקה מאסלה - נתחי פילה עוף מושרים במשך הלילה ונצלים בטנדור גחלים וברוטב מאסלה פיקנטי (42 שקלים), קטי אפגני - נתחי פילה עוף מושרים במרינדת קשיו ושמנת צלויים בטנדור על גחלים (42 שקלים); קטי אלו גובי - פרחי כרובית צעירה וקוביות תפוחי אדמה מוקפצים קלות בתבלינים הודיים וג’ינג’ר (36 שקלים). עוד בתפריט מספר מנות של אינדירה המיתולוגית: עוף טיקה אפגני - נתחי חזה עוף ללא עצמות מתובלים בעדינות מירבית וצלויים על גחלים; שיש קבב - נתחי טלה טחונים עם שום, זנגביל, בצל בתבלון קל, צלויים על גחלים (85 שקלים למנה) ועוד.

נונו ג'וזף – גלידרייה חדשה, ראשון לציון
גלידרייה ארטיזנלית חדשה נפתחה ממש לאחרונה על ידי יוסי אלגרי, שלמד להכין גלידה כבר כילד קטן מסבו יוסף, נונו ג'וזף. בין הטעמים המוגשים במקום: פנקוטה קיווי, קרמבל שוקולד, קרם ברולה, תאנים וריקוטה, גלידת קינמון, רום צימוקים, קרמל קשיו מלוח, פנקוטה פירות יער, תות, שמנת ושוקולד לבן ועוד. מלבד גלידה, המקום משמש גם כבית קפב עם מאפים, עוגות וקינוחים – חלקם עם גלידה, וחלקם בלי.

נונו ג'וזף. רוטשילד 71, ראשון לציון. שעות פעילות: א-ה 08:00-01:00; שישי 08:00-16:00 ושבת מחצי שעה אחרי יציאות השבת ועד 01:00. טלפון: 052-5611112

טיקה גנדי (צילום: מיטל סולומון)
טיקה גנדי | צילום: מיטל סולומון

ערב טעימות בטייסטינג רום, מתחם שרונה
ביום שני 5.12. 22 יתקיים בטייסטינג רום ערב שיוקדש ליינות של יקב יפו. לצד היינות יוגשו לאורך הערב מנות כמו בריוש גבינת סנט מור צלויה עם רוטב דבש, טימין ושום ; קרפצ׳יו סלק ברוטב זרעי עגבניות וקלמטה בתוספת קרם פרש ;  סלט אנדיב סלנובה ורוקט עם מלון ושבבי פקאן מסוכר, שמן זית ולימון;  סשימי סלמון עם ויניגרט יוזו ותפוזים, פלטת גבינות ועוד. מחיר למשתתף: 220 שקלים.  

ארוחת טעימות בהאפיסרי, נתניה
המעדנייה הכשרה של שף אביב משה במתחם פיאנו בנתניה מציעה תפריט משתנה לארוחת טעימות בימים ראשון-רביעי במחיר 69 שקלים לסועד. התפריט כולל 5 סלטים לבחירה, לחם הבית, מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתייה קלה. בנוסף מוגש תפריט החורף של המקום עם תבשילים כמו קובה חמוסטה, אושפלאו, ממולאים, פסטייה מרוקאית ועוד.

האפיסרי. שושנה דמארי 10, נתניה. טלפון: 09-9708888

נונו ג'וזף- קרואסון גלידה (צילום:  גיל אבירם)
נונו ג'וזף- קרואסון גלידה | צילום: גיל אבירם

פסטיבל מרקים במלון ענבל, ירושלים
הפסטיבל מתקיים בשנה ה-8 החל מהיו ם(חמישי) ועד סוף החורף, ובמהלכו יוגשו מדי יום לפחות 6 סוגי מרקים משתנים מדי יום. הארוחה מוגשת בסגנון בופה בשירות עצמי, מחירה 87 שקלים לסועד והיא כוללת טעימות ללא הגבלה.

להזמנת מקומות לחצו כאן

האפיסרי  (צילום: אסף קארלה)
האפיסרי | צילום: אסף קארלה

ארוחת טעימות במסעדת המקדש, פתח תקווה
השף לירן בלו יציע שתי ארוחות מיוחדות שיתקיימו ב-29.12 ו-31.12 ויכללו תפרט טעימות זוגי של 10 מנות במחיר 350 שקלים לסועד (כולל כוס יין, שתייה חמה וקינוח זוגי). בין המנות בתפריט: טורטליני עבודת יד במילוי ארטישוק ירושלמי עם פטריות יער צרובות ב"חמאה" מעושנת קרם דלעת ותה המבוסס על ארבע פטריות ומאצ'ה; שוק אווז בעישון של עצי חרוב עם ריבת יוזו, פירה שורש סלרי דמי גלאס אווזים ופופקורן קינואה; אסאדו בבישול ארוך עם ירקות שורש ועצמות מח מפורק לציר בקר עדין ומונח על קרם תירס מעושן וסלט חמציצים.

המקדש. הפסגות 9, פארק עופר, פתח תקווה. טלפון: 09-9777007

פסטיבל המרקים מלון ענבל ירושלים (צילום: מלון ענבל)
פסטיבל המרקים מלון ענבל ירושלים | צילום: מלון ענבל