בייקריז הם כנראה הטרנד החם ביותר היום, ובכל זאת - כשגילינו את פטיסרי לילי המקסים שפועל ברחוב הראשי של לוד, הופתענו. ראשית, המקום פועל מתחת לרדאר כבר חצי שנה למרות שמדובר בבית הקפה היחיד בעיר. ושנית, הוא מגיש בין היתר "האני באטר טוסט" - מנה שלאחרונה כבשה את הרשת במידה לא קטנה של צדק, וכמותה לא פגשנו עד כה במקומות אחרים בארץ.

ההאני באטר טוסט הוא פרוסת בריוש עבה במיוחד, שמטוגנת כשהיא עטופה בחמאה, סוכר ודבש ומוגשת עם תוספת מתוקה מעל. הטרנד הגיע אלינו מאנגליה, ובלילי לקחו אותו עוד צעד קדימה והם ממלאים את הטוסט מבפנים בגנאש שוקולד לבן ומוסיפים עוד קצת מהגנאש גם מלמעלה. מחיר המנה 26 שקלים, ומדובר בפוטנציאל התמכרות רציני.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎פטיסרי לילי‎‏ (@‏‎patisserie_lily_lod‎‏)‎‏

מה עוד מציעים בלילי? מגוון מאפים (12-34 שקלים), כריכים בג'בטה, בלחם או בקרואסון, עוגות פס, טארטים (כמו טארט טופי קרמל עם אגוזים קלויים וטארט מוס חמאת בוטנים), ויש כמובן גם קרואסונים ממולאים בקרמים, פחזניות סנט אונורה ממולאות בקרם דיפלומט וקרם פטיסייר, מאפים מלוחים ולחם קופים מבצק קרואסון עם עשבי תיבול ושום. אפשר גם לשבת במקום לארוחה קלה של סלט מהמקרר (54 שקלים) או להזמין את אחד הקישים, שמוגשים גם הם לצד סלט (44 שקלים) - קיש שומר, סלק ומוצרלה, בטטה ופרמזן ועוד. השירות הוא שירות עצמי והישיבה היא בחצר נחמדה שלא מצפים לפגוש ברחוב ראשי.

פטיסרי לילי (צילום: עטרת גוטליב, יחסי ציבור)
פטיסרי לילי | צילום: עטרת גוטליב, יחסי ציבור
סנט אונורה. פטיסרי לילי (צילום: עטרת גוטליב, יחסי ציבור)
סנט אונורה. פטיסרי לילי | צילום: עטרת גוטליב, יחסי ציבור

מאחורי לילי עומד ליאור בניסטי, שמגיע בכלל מהעולם החברתי. כשגילה שאין בלוד אף בית קפה או פטיסרי הגון אחד החליט לנסות לתקן את המצב ופנה למנכ"לים של רשתות בתי קפה, אבל כולם ענו בשלילה. ליאור לא ויתר, חיפש משקיע ולוקיישן, לקח את התעודה שקיבל אחרי שלמד בדן גורמה, עבד חצי שנה במסעדת מגזינו התל אביבית כדי ללמוד את רזי העבודה - ופתח את לילי. כל זה, ולנו רק נשאר לקפוץ ללוד, לאכול משהו ולראות מה הסיפור עם הטוסט המטורף הזה.

לילי פטיסרי. הנשיא 5 לוד, כשר למהדרין