בין המעוזים העיראקיים של פתח תקווה ורמת גן נמצאת אור יהודה - מקום די קטן עם מסעדות ביתיות גדולות. אחת המפורסמות והוותיקות שבהן היא "אוכלים אצל נדרה". מדובר בסבתא עיראקית שמגלגלת קובה כמו שמשקשקים קוביות בקזינו - בהשקעה, ברגש ובאמנות. התוצר הסופי מהגלגול של הסבתא מתחלק לשניים: קובה מבושל וקובה מטוגן. אצל נדרה החוק הוא ברור, אתה לא קם עד שאתה לא שבע, ואם אתה שבע תתקשה לקום.
אוקיי, ומה עם האוכל?
תמורת 45 שקלים לסועד תזכו לטעום מכל טוב ומשלל מטעמי המסעדה. פתחנו עם כמה סלטי חימום: סלט ירקות חריף, טחינה מעולה, סלט כרוב ירוק חמצמץ ופיתות, אשר משמשות כאויב מפתה ועלולות לגרום לך לסטות מדרך הקובה ולהתמלא בטרם עת.
ואז הם הגיעו בזה אחר זה. בפינת הקובה המבושל: קובה סלק עם מרק מתקתק להפליא שלא תרצו לעזוב לרגע, קובה דלעת חריף וכתמתם (מומלץ מאוד לחובבי חריף), קובה במיה נהדר וקובה קישוא צהבהב וחמוץ. גודלם של כדורי הקובה מכובד וכאשר יושבים לך ארבעה כאלו בכל צלחת זה בהחלט משביע. בפינת הקובה המטוגן: קובה פריך וטעים ממולא בבשר, קציצת ירק די בנאלית ומתפרקת ביד במקום בפה, ובורגול חביב.
בנוסף לכל אלו קיבלנו צלחת ענקית של טבית (הוורסיה העיראקית לחמין), עם חתיכות עוף אשר בושלו על פלטה במהלך הלילה. הטעם שלו היה מעולה והתאים בדיוק ליום החורפי. גם יפרח עלי סלק (35) היא מנה מאוד מומלצת וידועה במחוזות עיראק וכורדיסטאן, שאכן גרמה לתיאבון שלי לפרוח ולערנות שלי לברוח.
אבל אל דאגה, כאשר העייפות נפלה עליי דאג בעל הבית לעורר אותי עם קפה שחור חזק ושתי בקלאוות נחמדות, במחיר סמלי של חמישה שקלים.
קריאה לסדר
השירותים במסעדה קטנים כמו תא בכלא 4, אך מה שיותר מעצבן הוא מציאת מקום חניה ברחוב. היזהרו מהפקחים האורבים מחוץ למסעדה ומחכים שתחנו במקום אסור.
כמה דברים שצריך לדעת
1. המחירים נמוכים מאוד וזוג יכול לאכול טוב מאוד ב-100 שקלים.
2. מומלץ בחום לקחת אוכל הביתה, זו חוויה שלא תרצו שתיגמר.
3. היחס במסעדה חם וביתי וזה מרגיש כאילו אוכלים במטבח המשפחה.
4. אל תיתנו לחתולי הרחוב שבחוץ להרתיע אתכם - המקום נקי ומסודר.
5. נדרה היא סבתא חביבה ומבורכת שתשמח לפתוח אתכם בשיחה.
6. אם תרצו תוספת של אחת המנות - תקבלו אותה בעלות חיוך בלבד.
7. המקום כשר.
"אוכלים אצל נדרה", הראשונים 2, אור-יהודה, 03-6344099