שמה של אשדוד ידוע בקרב חובבי הדגים ופירות הים בישראל כבר שנים, בזכות מסעדות שהפכו עם השנים לאיקוניות, כמו אידי דגים, ומסעדות דגים כשרות ומהוללות כמו פסקדו, שזוכה פעם אחר פעם לביקורות משבחות. אל החבורה המכובדת הזאת הצטרפה קנקון, חנות מרשימה במיוחד לדגים, פירות ים ובשרים, שמציעה אפשרויות רבות של סחורה מיובאת מחו"ל דווקא, בגרסאות קפואות או טריות. מלבד החנות עצמה, שמושכת אליה לקוחות מכל הארץ, יש במקום גם בר מסעדה גדול עם תפריט של ארוחות צהריים או ערב. אז אחרי לא מעט חודשים שאנחנו שומעים על המקום, סוף סוף פקדנו אותו לארוחת צהריים, כדי לראות האם ההייפ מוצדק.
הדבר הראשון שמבחינים בו כשנכנסים לקנקון הוא בריכת לובסטרים ענקית. מראה לא פשוט עבור רבים, ומאוד מושך עבור רבים אחרים. לובסטרים נמכרים כאן במחיר של 150 שקלים ליחידה, וניתן לבחור אותם ישירות מהבריכה. אנחנו, כחובבי החיה האינטליגנטית במיוחד הזאת, העדפנו לוותר.
התפריט של בר המסעדה מציע עוד מגוון רחב של מנות. למשל, סלט קיסר עם לבבות חסה, אנשובי, קרוטונים, פרמזן ורוטב קיסר (49 שקלים); קראב קייק מבשר סרטנים כחולים מצופה פנקו ומטוגן בשמן עמוק ומעליו סלט עגבניות פיקנטי (59 שקלים); קרפצ'יו סינטה עם פרמזן, בזיליקום ובלסמי (59 שקלים); תערובת של פירות ים ברוטב קארי עם לנגוסטינים, מולים וקלמרי בתוספת אורז לבן (79 שקלים); מול מרינייר בתוספת צ'יפס (79 שקלים); ופילה בר ים אפוי בתנור בתוספת קראסט פיסטוק ותבלינים (29 שקלים ל-100 גרם). מלבד התפריט הקבוע יש גם תפריט ספיישלים שמתבסס על דגה טרייה ועלותו מעט גבוהה יותר.
השתוקקנו להתחיל את הארוחה עם קראב קייק, אך לצערנו המנה אזלה. במקומה הזמנו זוג אויסטרים טריים מסוג ג'ילרדו, שעלו לנו 20 שקלים ליחידה אחרי הנחת צהריים. תנו לנו להגיד לכם דבר אחד: שליקת אויסטרים גדולים, עסיסיים וטריים באמצע חנות במרכז מסחרי באשדוד היא חוויה מעט סוריאליסטית. ועדיין, האויסטרים היו מעולים והוגשו באופן ההולם והמקצועי ביותר - על הר של קרח עם לימון ומעט טבסקו. התחלה מעולה.
לעיקריות הזמנו מנת שרימפס על הפלנצ'ה (62 שקלים אחרי הנחת צהריים), שכללה מערום נאה של שרימפס צלוי היטב, ומנת מיקס של קלמרי ושרימפס עם עגבניות צלויות, שום וגבינת בושה (71 שקלים אחרי הנחת צהריים), שהגיעה מהבילה במחבת והייתה פשוט נהדרת. הקלמרי היו טעימים במיוחד. המנה אומנם אינה זולה, אך בהחלט נדיבה - אף שפיסת לחם או אורז לבן היו יכולים להגביר את תחושת הנדיבות ולהשאיר תחושה שחשבו פה על הכל.
בשורה התחתונה - אף אחד אומנם לא המציא פה את הגלגל, אבל המנות נדיבות, עשויות היטב, פשוטות ולעניין. יצאנו מהמסעדה עם תחושה נהדרת ונינוחה בבטן, ובעיקר נשבינו בקסם האירופי שהמקום הזה מציע; מהשירות המהוקצע ועד העובדה שאפשר לשבת לשלוק אויסטר ולשתות כוס יין על הבר ולהמשיך הלאה תוך חצי שעה ומינוס 50 שקלים בכיס בלבד. משמח לדעת שמשהו כזה יכול להתרחש בארץ.
מעדיפים פיצה?
ואם פירות ים, דגה או בשרים לא עושים לכם את זה, יש עוד משהו שהספקנו לנגוס בו בעיר. לאחרונה נפתחה בה פיצה ברביני - מקום סיפמטי מאוד שבהחלט נעים לשבת בו לפיצה אישית. בתפריט ההרצה מוצעות פיצות שיוצאות מטאבון מרשים וכוללות וריאציות כמו פיצה עם ארטישוק, ביצת עין ושמן כמהין (52 שקלים); פיצה עם אנשובי, עגבניות וקונפי שום (49 שקלים); ופיצה ברביני עם חצילים, פלפלים קלויים וגבינת פטה (48 שקלים). תמצאו כאן גם טוסטים שונים, סלטים, אנטיפסטי שמוכן גם הוא בטאבון הפיצות, ואפילו ארוחות בוקר.
אנחנו ניסינו את הפיצה הקלאסית מכולן, המרגריטה כמובן (42 שקלים). היא הוגשה עם רוטב חריף שהוכן במקום והייתה בהחלט משתלמת מבחינת המחיר. בסך הכל מדובר בפיצה חביבה לסוגה, עם בצק דק ופריך ואפשרויות מגניבות של תוספות. מלבד פיצות יש כאן גם ג'לטו איטלקי שמכינים במקום, לקינוח. חד משמעית אפשרות משתלמת וכיפית לבילוי אשדודי על הים עם סלייס ובירה.
קנקון. האורגים 19, אשדוד. 08-6677699. לא כשר
ברביני. רוגוזין 74, אשדוד. 08-855-4545 לא כשר