קפה פריז
במשולש עזה-בן מימון-בית ראש הממשלה, על חורבות מומנט ע"ה, פתחו בעלי גרנד קפה המצוין מבקעה את קפה פריז. באתי, אכלתי, אמרתי: יאללה. כאן אני יושב. תפריט עשיר, מיוחד, איכותי ומעניין, מיקום משגע, מתחם חיצוני רחב, חדר וי.איי.פי פנימי, והירושלמים מצביעים ברגליים.
מנות הדגל: פיש אנד צ'יפס, סלט פריז.
קפה פריז, שדרות בן מימון 1, ירושלים, 02-5665126, 052-3833117. שעות פעילות: א'-ה' 7:30- 1:00, ו' 7:30- 15:00, שבת 20:00-24:00.
המזנון קיטשן סטיישן
עם עיצוב אמנותי יוצא דופן ביצירתיותו ועם מנות מצוינות אחת אחת, המזנון מסתמנת כפנינת מתחם התחנה המקסים בירושלים וכאחת הבשורות הרעננות של עולם המסעדנות בכלל. מנות מתוחכמות ועם זאת טעימות מאוד ושוות לכל נפש, טעמים חזקים ומפתיעים וים של יצירתיות לכל אורך הקו, מעיצוב המקום, דרך התפריט ועד להגשת החשבון. פשוט כיף. ואל תשכחו את הסלט הלבנוני, לחיי הבוץ הסורי.
מנות הדגל: לחם בריוש עם ביצה עלומה, סלמון מעושן ורוטב הולנדייז, פצ'ולאטי ירוקים (דפי פסטה על סלט ירוקים, עם ביצה עלומה ואלפרדו פרמזן).
המזנון קיטשן סטיישן, דוד רמז 4, התחנה הראשונה, ירושלים, 053-7103026. שעות פתיחה: א'-ה' 7:30 עד אחרון הלקוחות, ו'- 7:00 עד שעה לפני כניסת שבת, שבת שעה אחרי צאת שבת ועד אחרון הלקוחות.
גבריאלה קוצ'ינה
חלבית-איטלקית-צרפתית מצוינת, בלב אזור מסעדות היוקרה של מדרחוב שמעון בן שטח. השף ז'אק דיין, שעשה סיבוב ענק לפני שהקים את המקום שלו עצמו, הוא אחד הדברים המוכשרים והשמחים בתעשיית האוכל. כאן הוא מעתיק את התשוקה שלו אל המטבח, והמנות שיוצאות ממנו מוקפדות וטעימות להפליא. פה ושם יש גם הפתעות (כמו הפטוצ'יני השחור שאכלתי שם לפני חודש, זה שגורם לי כבר חודש לראות חוטים שחורים מסולסלים בחלומי). מקום מושלם שאי אפשר ליפול בו.
מנות הדגל: פטריות ממולאות בגבינת עיזים, סביצ'ה פילה דניס ואספרגוס, פילה דניס על מצע של פירה ושעועית ירוקה, פסטה רביולי במילוי גבינת עיזים ובזיליקום.
גבריאלה קוצ'ינה, רחוב בן שטח 5, ירושלים, 02-6246261. שעות פעילות: א'-ה' 9:30-23:30, ו' 8:30- 16:00, שבת צאת שבת עד חצות.
דרך הגפן
מקובל לחשוב שפכפוך מים מרגיע, אותי אישית הוא מעצבן. אבל כשהוא בא בצמוד לניוקי ערמונים ולאיקרה של דרך הגפן הוא מעצים את החוויה, מה שלי אישית גורם להתמכרות. במקום יפה עד קיצוניות בבית זית פתחו החבר'ה של "איתמר במשתלה" את דרך הגפן, מסעדה מצוינת ממש באווירה כפרית רוגעת. השולחנות טובלים בצמחייה ומים, המנות טובלות בשלמות מקצועית ובטעם נפלא, ואל תשכחו לספר שאתם חוגגים יום הולדת (גם אם זה לא ממש נכון) – כך תצאו עם עציץ קטן ביד ושיר גדול בלב.
מנות הדגל: קבב בורי, סלט בית זית.
דרך הגפן, דרך הגפן 1, בית זית, 057-9424605, 02-6502044. שעות פעילות: א'-ה' 08:00- 23:00, ו' 08:00- 15:00, שבת 21:00- 23:00.
קפה קדוש
מוסד קולינרי ותיק שמנסה להתחדש הוא מן הדברים היותר מעצבנים שיש בסביבה. כשזה מצליח, לעומת זאת, זה ממש משובב נפש. אז איציק קדוש לקח את בית הקפה המשפחתי המוצלח ועשה ממנו מוסד עוד יותר מלבב, עם מנות מקסימות, עוגות מושלמות, אווירה בורגנו-ירושלמית חוצת עדות, ריהוט ביתי ומיקום מדויק. אי אפשר להבין באמת את העיר הזו בלי קפה ואיזה כריך בונפיל (על שם אחד היושבים הקבועים). עדיף לשבת בחוץ, עם הפנים לתור מול משרד הפנים.
מנות הדגל: על העוגות, קרוק מאדאם, הפסטות הטריות.
קפה קדוש, שלומציון המלכה 6, ירושלים, 053-8094518. שעות פתיחה: א'-ה' 7:30-1:00, ו' 7:30- 16:30, שבת מצאת שבת עד 1:00.
באשר – רסטו צ'יז בר
אלי באשר מכר גבינה ועוד גבינה ועוד אחת, ודי מהר הפך לפרומז'רי המוביל בישראל עם סניף מרכזי בשוק מחנה יהודה וסניפי זכיינות בתל אביב וברעננה – אבל אז הגיע הדובדבן: מסעדה שהיא בעצם בר גבינות ויין, שהיא בעצם מקדש גבינות וטעם טוב, שהיא בעצם פשוט נפלאה. בבית ערבי עתיק מעוצב בשלמות מוגשות מנות משתנות, טאפאסים וראשונות מחומרי גלם מושלמים. הטעם גן עדן והמקום מלא באווירה, בריחות ובאנשים. מה שאומר שצריך להזמין מקום מראש.
מנות הדגל: פלטת גבינות, קרפצ'ו אננס עם גבינת סנט מור, פונדו (היחיד בירושלים), ניוקי עם גאודה פסטו וגאודה עגבניות.
באשר רסטו צ'יז בר, רחוב אגריפס 21, ירושלים, 02-5340400, 050-3811119. שעות פתיחה: א'-ה' 12:00 עד אחרון הלקוחות, ו' 11:00- שעה לפני כניסת שבת, שבת מצאת שבת עד אחרון הלקוחות.
>> והנה כמה מקומות מעולים לקנות בהם אוכל מוכן, בחגים ובכלל
>> ולקינוח: עוגת קוקוס בציפוי פאדג' שוקולד