מרקים אסייתיים הם ארוחה מלאה לכל דבר: עשירים ובעלי טעמים עמוקים ומודגשים. יש בהם ציר בשר או חלב קוקוס או גם וגם, ומלא ירקות, אטריות, בשר ובעצם מה לא. ארוחה מלא כבר אמרנו? במקרה של המרקים האלה תצטרכו גם צ'ופסטיקס בנוסף לכף, ותתכוננו להזיע, כי המרקים האלה מוגשים רותחים וככה בדיוק צריך לאכול אותם.

פו

פו הוא מרק וייטנאמי צלול המבוסס על ציר בקר שמאופיין בטעמים עמוקים מאוד. הוא מוגש עם אטריות אורז דקות, בשר בקר מפורק, כוסברה, בזיליקום, נענע ונבטים. המקום הכי כיפי לאכול בו את המרק הזה הוא במסעדת שוק מקסימה בשוק תלפיות, Pho26. המקום הזה הוא סוג של בסטה לאוכל אסייתי עם תפריט קטן של אוכל ותפריט מרשים ומיוחד של יין ושמפניה .את הפו מגישים עם הירק בצד כדי שתוכלו להוסיף מכל דבר בדיוק כמו שאתם אוהבים. מחיר: 64 שקלים.

Pho26. סירקין 26, חיפה, לא כשר

פו 26 (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
פו 26 | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

טום יאם

המרק הכי נפוץ ופופולרי בארץ מגיע מהמטבח התאי. הוא קרמי בזכות חלב קוקוס, חמצמץ ועשיר מאוד בטעמים הודות לציר דגים. הכי כיף להזמין אותו בקערת חלוקה ענקית כמו שמגישים בבית תאילנדי ולהוסיף פנימה גם סטיקי רייס, אבל אפשר כמובן גם בלי. אנחנו אוהבים לאכול את המרק הזה במסעדת נאם, בה מכינים את המנה הכי קרוב למקור שאוכלים בתאילנד: פטריות שמפיניון, פטריות יער, עגבניות, בצל, צ'ילי, כפיר ליים, גלנגל, למון גראס, כוסברה, בצל ירוק וחלב קוקוס. מחיר: 75 שקלים.

נאם. קינג ג'ורג' 84, דיזינגוף 275 תל אביב, 03-6708050, כשר

טום יאם בית תאילנדי (צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור)
טום יאם בית תאילנדי | צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור

ראמן

למרק היפני הזה מגוון גרסאות והוא מוגש בלא מעט מסעדות בארץ, כשהמכנה המשותף לכולן הוא אטריות חיטה וביצה חצויה ל-2. במינה טומיי מגישים אותו בתיבול מיסו וסויה עם רצועות בקר, תרד, בצל ירוק, פלפל אדום, נבטים, צנונית, שומשום ושמן שומשום (69 שקלים). במסעדת המרקים האהובה מנטנטן אפשר לטעום טורי ראמן על בסיס ציר עוף בבישול ארוך עם אטריות, במבו-שוט, צ'אשו (בשר פרגית וחזה עוף), בצל ירוק וביצה רכה (65 שקלים). בהרצל 16 של רותי ברודי מוגש ויו ראמן  - גרסה נוספת שאנחנו מאוד אוהבים עם ציר עוף, כתף בקר, שיטאקי מוחמץ, בוק צ׳וי וביצת אונסן (68 שקלים).

מינה טומיי. הארבעה 17 תל אביב; פלימן 8 מרכז קסטרא חיפה; דרך עכו 192 קריית ביאליק; מתחם אלונית פאשן עין שמר

מנטנטן. נחלת בנימין 57 תל אביב, 03-6725318, לא כשר

הרצל 16. הרצל 16 תל אביב, 03-5544300, לא כשר

ראמן מינה טומיי (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
ראמן מינה טומיי | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

אגאדשי טופו

אגאדשי טופו הוא ספק תבשיל, ספק מרק על בסיס ציר שיטאקי, אצות קומבו ושבבי קצואובושי – שבבי דג קומבו יבשים עם קוביות טופו נימוחות מטוגנות בציפוי פריך והוא מוגש עם צנון מגורר ובצל ירוק. הגרסה הכי טעימה שאכלנו הייתה מוגשת במסעדת טופו אן בבנימינה שלצערנו נסגרה. היום האגאדשי טופו הכי טוב נמצא במסעדת מנטנטן, שם מכינים אותו עם ציר אצות קומבו ופטריות נמקו יפניות והוא מוגש עם אטריות, טופו, גזר, דייקון מגורד, ג'ינג'ר כתוש, בצל ירוק וכוסברה. מחיר: 65 שקלים.

מנטנטן: נחלת בנימין 57 תל אביב, 03-6725318, לא כשר

אדאדשי טופו של מנטנטן (צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור)
אדאדשי טופו של מנטנטן | צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור

קוטייאו

קוטייאו הוא מרק פועלים תאילנדי על בסיס ציר עוף או ברווז או גם וגם מוגש עם אטריות אורז, כופתאות עוף שמבושלות בנפרד ופרוסות דקות של בשר. מרק הקוטייאו הכי טעים (והכי חריף) בארץ מוגש במסעדת השוק הקטנה גברת קוטייאו שמסתתרת בסמטאות הכרמל. המרק הזה נקרא קוטייאו פט ומדובר בציר ארומטי בטירוף, חריף מאוד, סמיך ומהביל, שמגיע עם תוספת חביבה של קרקר בצק וון טון מטוגן. מומלץ מאוד להזמין גם סטיקי רייס כדי להספיג את האש ולהתכונן למידת חריפות נועזת במיוחד. מחיר: 64 שקלים.

גברת קוטייאו. יום טוב 1 פינת סמטת הכרמל 31 תל אביב, לא כשר

קוטייאו פט גברת קוטייאו שוק הכרמל (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
קוטייאו פט גברת קוטייאו שוק הכרמל | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

אודון

אודון הן אטריות עבות ועגולות מהמטבח היפני שיכולות להגיע במרק שיש לו מגוון גרסאות. האהובה עלינו היא מרק קארי אודון שמוגשת במנטנטן עם בצל ירוק, תרד וטוגראשי (68 שקלים). במסעדת אוקינאווה תמצאו מרק אודון מעולה נוסף שמוגש עם רצועות חזה עוף בציפוי פנקו. הוא מבוסס על ציר עוף דאשי ויש בו אטריות אודון, באק צ'וי, דייקון כתוש, ביצה רכה ושניצל יפני או שרימפס בטמפורה לבחירה (52 שקלים).

מנטנטן. נחלת בנימין 57 תל אביב, 03-6725318, לא כשר

אוקינאווה. שבזי 46, לבונטין 11 תל אביב, 03-5101099, לא כשר

קארי אודון מנטנטן (צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור)
קארי אודון מנטנטן | צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור

מרק תירס סיני

אם עברתם את גיל 30, אתם בוודאי זוכרים את מרק התירס הסיני שהיה חלק בלתי נפרד מכל ארוחה סינית בארץ בשנות ה-80 וה-90 של המאה הקודמת. המסעדות הסיניות דאז הגישו אותו בגאווה ואף אחד לא פקפק במידת הסיניות שלו. היום לא פשוט למצוא את המרק הזה ששום ארוחה ב"הסינית האדומה" לא הייתה שלמה בלעדיו. אם בכל זאת תרצו קצת נוסטלגיה תמצאו אותו במסעדות הסיניות המיתולוגיות: סין צ'אן בטבריה ולונג סנג בתל אביב. גרסה קצת יותר עדכנית למרק מהאייטיז תמצאו ברשת הדיינרים האסייתיים קינג קונג שם מגישים אותו עם שמנת, חלב קוקוס, שמן שומשום, בצל ירוק וצ'יפס בטטה (42 שקלים). 

סין צ'אן. ביג טבריה שמעון דאהן 10 טבריה, 04-6723355, כשר

לונג סנג. אלנבי 44 תל אביב, 03-5163769, לא כשר

קינג קונג. ביג קריות, הסולל בונה 10 חיפה, דרך ירושלים 34 רעננה, חורב 15 חיפה, *3089, לא כשר

בים בם בם. מרק תירס בקינג קונג (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
בים בם בם. מרק תירס בקינג קונג | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מרק וון טון

מרק וון טון הוא מרק צח מתובל בג'ינג'ר ושמן שומשום. הוא מגיע מהמטבח הסיני וכל המטרה שלו הוא להיות הבסיס לכיסונים גדולים ועדינים שממולאים בעוף. הוא מבוסס על ציר כמעט שקוף ומלבד הכיסונים הוא מכיל נבטים ובצל ירוק. הגרסה הכי טעימה שלו נמצאת במסעדת פק היי, שאחרי 35 שנות פעילות בבניין מגורים בבת ים עברה לרחוב הראשי של חולון. תמצאו אותו בתפריט מנות ראשונות ולכן הוא גם קטן מאוד וגם זול בהתאמה (מחיר: 20 שקלים).

פק היי. אליהו קראוזה 45 חולון, 03-5063202, לא כשר

וון טון פק היי (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
וון טון פק היי | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

קאו לאו

זה דווקא מרק פחות פופולרי והרבה פחות נפוץ בישראל: מרק אווז מהמטבח התאי שאם בכל זאת תרצו לטעום אותו בלי לעבור בנתב"ג - סורו לבית תאילנדי. שמו המלא בתפריט הוא קאו לאו פט והבסיס שלו הוא ציר שמתובל בתערובת חמשת התבלינים. יחד עם בשר אווז, שפע עלי סלרי, כרוב סיני, שום, בצל ירוק וכוסברה מדובר באחת המנות הטעימות והמיוחדות שאפשר למצוא בארץ בגזרה התאילנדית. מחיר: 78 שקלים.

בית תאילנדי: בוגרשוב 8, תל אביב, 03-5178568, לא כשר

קאו לאו פט בית תאילנדי (צילום: יחסי ציבור)
קאו לאו פט בית תאילנדי | צילום: יחסי ציבור

מרק עוף בקארי

בין כל המנות המוכרות והאהובות מהמטבח התאילנדי, יש מנה אחת פשוטה, אבל נדירה בישראל. אנחנו מדברים על מרק עוף בקארי שמכינה רונג'אן באשדוד. למרות שהוא צנוע למראה, מדובר במנה מנחמת וטעימה בטירוף הודות לבישול הארוך של העוף. תוספת של קארי לציר העוף המצומצם נותנת קיק פיקנטי מיוחד בלי להכביד מדי. בקיצור, שווה לנסוע לאשדוד במיוחד בשביל המרק הזה לאשדוד.  

רונג'אן: מקס נורדאו 24, אשדוד, 08-8645710, לא כשר