תבשיל חומוס בעגבניות עם בטטות צלויות בסילאןקדרה עשירה של גרגירי חומוס ברוטב עגבניות בשילוב נהדר עם המתקתקות של בטטה צלויה
| home made
| פורסם 26/05/13 11:57
![]()
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 משרים את החומוס בהרבה מים למשך לילה. 2 מבשלים את החומוס ללא מלח עד לריכוך, כשעה ורבע (יש לנקות את הקצף שמצטבר מדי פעם). מסננים ומניחים בצד. 3 מזהיבים את הבצל הקצוץ בשמן הזית, מוסיפים שום וממשיכים לערבב כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות הקצוצות וממשיכים לבשל עם מכסה פתוח על להבה נמוכה כשעה. 4 מתבלים במלח, פלפל ובהרט. 5 מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס המבושלים וממשיכים לבשל כשעה נוספת, עד להצטמצמות הרוטב. 6 קולפים את הבטטות וחותכים לפרוסות בעובי כ-3 ס"מ. מסדרים בתבנית אפייה ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. מזלפים את הסילאן בצורה אחידה ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות. 7 כשהתבנית בתוך תנור מוזגים בעדינות לפינת התבנית ככוס מים. צולים כחצי שעה, עד שהבטטות משחימות. 8 מסדרים בקערת הגשה שכבה של תבשיל החומוס, מעליו שכבה של בטטות ומעל עלי כוסברה. ** אפשר להשתמש בחומוס מבושל וקפוא. במקרה כזה נחסכים ההשריה והבישול הראשוני. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|