המצרכים :לבצק (80-100 יחידות):
לתוספות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמחים, השמרים והמים. מפעילים על מהירות בינונית- נמוכה עד שהחומרים מתחילים להתאחד. 2 מוסיפים תוך כדי פעולת המיקסר את הסוכר והמלח וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק אחיד. לשים במהירות גבוהה 5-6 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש. 3 מוציאים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים שעתיים עד להכפלת הנפח. 4 מחלקים את הבצק ל-4. משטחים מעט את כדורי הבצק ובכל אחד מהכדורים שמים תוספות שונות ומעצבים בחזרה לצורת כדור. למשל: חלק אחד עם תימין, אורגנו וקשקבל, שני עם שום, צ'ילי קצוץ וזעתר, שלישי עם בזיליקום וקשקבל ועוד אחד עם שומשום וקצח וכן הלאה. 5 מניחים את הכדורים על גבי משטח מקומח, מכסים במגבת ומשהים למנוחה של 20 דקות (הבצק לא חייב לתפוח בשלב זה). 6 מרדדים כדור בצק אחד לעלה מלבני בעובי 1/2 ס"מ. מניחים את המלבן כך שהצד הרחב שלו פונה אליכם ואז חותכים אותו למקלות בעובי 1-2 ס"מ (כדאי להיעזר בגלגלת פיצה, יוצאים בערך 20-25 מקלות מכל חלק). מעבירים את המקלות לתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם כדור בצק נוסף ומניחים בתבנית אחרת. 7 מברישים את המקלות בשמן זית וזורים מעליהם זעתר, מלח גס קצח או שומשום אם רוצים. מכסים במגבת או נייר אפייה ומשהים ל-20 דקות נוספות. 8 את כדורי הבצק הנוספים ניתן להפוך לגריסיני בתום האפייה של הכדורים הראשונים או להקפיא לשימוש ביום אחר (ראו הסבר בסוף). 9 מסירים את הכיסוי ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים 10 דקות. 10 מחליפים את סדר התבניות (מעלים למעלה את מה שהיה למטה ולהפך) ומסובבים את התבניות ב-180 מעלות כדי שיאפו בצורה אחידה. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שמתקבלים מקלות זהובים, נוקשים ופריכים. מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט לפני האכילה. טיפ: אם לא אופים את כל הגריסיני בנגלה אחת, ניתן להקפיא את הבצקים (אחרי שקיבלו את התוספות) ובעת הצורך מפשירים, מרדדים, חותכים למקלות ואופים. >> כל המתכונים של "לאפות, לבשל, לאהוב" |