מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
שונות

שקשוקה עם במיה, עגבניות וחצילים

עונת הבמיה כבר התחילה והשווקים מלאים בתרמילים הירוקים והנפלאים האלו. השף אבי ביטון מכין מהם שקשוקה מלאה בטעמים של קיץ

|מסעדת אדורה| פורסם09:04
השקשוקה של קפה קפה

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 300 גרם במיה (קפואה או טרייה ונקייה)

  • 6 ביצים
  • חציל בינוני, חתוך לקוביות
  • בצל גדול, קצוץ דק
  • 6 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום
  • 3 עגבניות, בשלות מאוד וקצוצות דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה
  • 3/4 כוס מים

אופן ההכנה:

1במחבת רחבה, מטגנים את הבצל והחצילים בשמן הזית עד לשקיפות.

2מוסיפים את השום, מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את העגבניות.

3מתבלים במלח, פלפל ופפריקה, מוסיפים את המים ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה, עם כיסוי. כעבור 20 דקות מוסיפים את הבמיה ומבשלים כרבע שעה נוספת.

4מוסיפים 6 ביצים, מכסים ומבשלים עד לדרגת העשייה הרצויה. מגישים מייד, מומלץ עם יוגורט וחלה טרייה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il