מרק ירקות עם קובה בשרמרק עשיר וממלא עם המון ירקות וקובות סולת ממולאות בבשר![]()
צילום: דניאל לילה, "האוצר", על השולחן
|
זה לא מתכון מהיר, אבל שכרו בצדו. מן הכמויות שכאן תתקבל כמות גדולה של קובות. כדאי להקפיא בתבנית ביצים מרופדת בניילון נצמד, כדי לשמור על הצורה העגולה ולפרנס בהם מרקים נוספים. המצרכים (10 מנות):למעטפת הסולת: (כ-20 קובות)
למלית:
למרק:
אופן ההכנה:1 מכינים מעטפת סולת: מערבבים את החומרים עד לקבלת בצק רך ונעים (במידה והבצק יבש, מוסיפים מים). 2 מכינים את המלית: מזהיבים בצל במחבת עם שמן כ-5 דקות. מוסיפים בשר ומטגנים למרקם פירורי. מסירים מהאש, מתבלים, מוסיפים כוסברה ומערבבים. 3 מכינים את המרק: מביאים לרתיחה סיר עם ½2 ליטר מים, דלעת, קישואים וסלרי ומבשלים כ-40 דקות. 4 . מטגנים בצל במחבת עם שמן. מוסיפים עגבניות ומאדים 3 דקות. מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים עד שמתקבל רוטב סמיך מעט. מוסיפים למרק ומתבלים באבקות מרק. מבשלים 20 דקות בסיר חצי מכוסה. 5 . ממלאים את הקובה: מרטיבים מעט את הידיים. לוקחים פיסת בצק בגודל כדור פינג-פונג, יוצרים גומה במרכז (ראו תמונות), משטחים מעט, מניחים כף מלית וסוגרים לכדור. 6 מבשלים את הקובה במרק: מכניסים את הקובות למרק ומבשלים ברתיחה עד שהן צפות. מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ-15 דקות. מוסיפים כוסברה, מכבים את האש וממתינים כמה דקות. המרק מוכן להגשה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|