אתמול נפרדנו מאתי לוי, מתמודדת העונה השלישית של "מאסטר שף", שהלכה לעולמה אחרי מלחמה בסרטן. אנחנו לא רואים דרך טובה להנציח את זכרה יותר מסיר של מרק קובה על הכיריים - הסיר שהכינה לשופטים במהלך העונה
2 למלית: מטגנים את הבצל במעט שמן, מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהוא משנה צבע.
3 מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומכבים את האש.
4 למרק: קוצצים את הבצל ומטגנים במעט שמן. חותכים את השומר לרצועות ומוסיפים. חותכים את הארטישוק לקוביות ומוסיפים. מוסיפים את שאר המרכיבים, כולל הציר, טועמים ומתקנים תיבול.
5 מכינים את הקובה: מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, ומשטחים כל כדור על כף היד. מניחים כף מהמלית במרכז, וסוגרים לכדור יפה.
6 מכניסים את כדורי הקובה למרק הרותח ומבשלים 30 דקות.
* שאלות על המתכון? מוזמנים לקרוא את התשובות שהשאירה אתי לוי בתגובות.
הלווייתה של אתי לוי תיערך היום, שלישי, בשעה 13:00 בבית העלמין גני אסתר בראשל"צ.
בעקרון אני לא כזה חובב קובה אך אני מאוד מתחבר לסוג הבישול הזה ולכן הייתי מוכרח לתת לעקרון הקובה צ'אנס נוסף, ובמיוחד אחרי השבחים של יונתן רושפלד לקובה המסוים הזה. המנה יצאה טעימה, במיוחד המרק ובמיוחד במיוחד הפול. והקובה... מי שטעם אהב, לי זה נחמד, בהחלט יותר מוצלח מהקובה המשעממים במסעדות הביתיות השונות, אך עדיין מרגיש לי טיפה תפל כל הקונצפט של קובה מכל סוג. אני אסביר למה. כדי שקובה יידבק טוב הוא מוכרח להיות קצת עבה ואז יש יותר מדי בורגול ביחס לבשר וזה משעמם לי בפה, כמו טעם של כף אורז מלא עם קמצוץ בשר. האם יש דרך להכין קובה דקים שאני לא מכיר?
אני אציין שמלח לא פותר את הבעיה. אולי טיבול אחר?
כך או אחרת, בהחלט הבנתי את ההבדל בין מרק קובה איכותי למרק הקובה הבצקי ותפל לחלוטין ולפעמים תעשייתי שמקבלים במסעדות בתל אביב.
אני מוכרח לשבח את אתי שהצליחה לייצר מנה כזו בזמן כל כך קצר.
אני הכנתי ציר, בישלתי ארטישוקים ופול טריים בנפרד ולכן התהליך ארך לי זמן ארוך, אך היה שווה ולמדתי להכיר את הלימון הפרסי, ולקלף ארטישוק.
מנה שניה מוצלחת שאני מבשל ממתכוניה של אתי. הכנתי לפני שבוע את המדיאס והבשר שלו היה מ-ד-ה-י-ם, טעמים שלא הכרתי.
אחרי שלושה ימים שהמנה הייתה במקרר ועברה כל יום בישול לפני אכילה, היא נהייתה מצויינת. הבורגול ספג את הטעמים של המרק ומעט הקציצות שהתפרקו העשירו את המרק. נהדר. אני לא יודע כמה זמן מנה כזו שורדת מקרר אבל במבחן הטעם שלושה ימים (בהן בושלה כל יום מחדש - אולי זה נתון חשוב בשמירה על הטריות) שדרגו אותה בכמה רמות.
פעם ראשונה שהכנתי קובה בורגול קצת שיניתי :הורדתי את הנענע והוספתי לבשר מעט קינמון , אגוז מוסקט ,כמון ופלפל שחור גרוס . יצא מושללללם!! הקובה לא התפרקו באמת מתכון מצויין וטעים אתי תודה רבה בזכותך ניסיתי מתכון ממאסטר שף ולא ,אני אנסה גם את המעמול נראה מדהים. אתי תודה רבה בזכותך ניסיתי מתכון ממאסטר שף ולא התאכזבתי את מבשלת מדהים ומגיע לך להגיע לגמר!
המרק יצא לי מאוד טעים. אבל הקובה הכול התפרק פשוט באסה את המתכונים של אתי אני תמיד מנסה לעשות אוהבת את האוכל שלה. ומבאס שהקובה הכול יתפרק השמח להכין אותו שוב . אפשר בבקשה הסבר למה הקובה התפרק לי ..תודה עשיתי בדיון לפי מה שהיה כתוב במתכון
לאתי המקסימה בהצלחה קודם כל.
שאלה אני לא בשלנית ובחיים לא עמדתי במטבח ומתלמדת עכשיו שעברתי לבית משלי צריכה לבשל בעצמי לבעלי קצת קשה. סליחה על הבורות מה זה ציר עוף?
ומה אפשר להשים במקום הארטישוק והשומר במרק? והאם חייב לימון פרסי? תודה רבה סליחה על כל השאלות
ציר עוף זה מרק שבושל עם עוף ומסונן כך שאת מקבלת מרק צח, אפשר גם מים רגילים , אפשר להוסיף קצת מרק עוף אני לא אוהבת להשתמש במרק עוף.
השבוע עשיתי מרק עם ארטישוק ירושלמי, בטטות וראש סלרי יצא נהדר .ממש לא חייבים לימון פרסי , אני אוהבת אבל לא חובה. בהצלחה ובתיאבון .
פעם ראשונה שאני מכינה את הקובה בעצמי, והצליח! הרעיון של לשים בשר עוף בבצק ממש גאוני כי הוא עושה אותו אוורירי וגם משמש כ"דבק" לבורגול. כל הכבוד. לא הוספתי אפונה כי אצלנו לא אוהבים, ובכל זאת יצא מצוין. לגבי החתיכות האדומות שרואים בתמונה- ומוסיפות המון צבע- האם זה הפלפל החריף או שקישטת בעוד משהו שלא מוזכר במתכון?
שלום לך אתי המהמת, נוזל לי ריר כשהשופטים טועמים את המנות שלך :-) תגידי בבקשה האם כדאי להכפיל את המויות לסיר של 10 ליטר? אני רוצה להכין להרבה מאוד אנשים
תודה אתי, המרק מיוחד וכיף להכין אותו.
את משתמשת בברגול דק או רגיל? כי השתמשתי ברגיל וזה קצת התפרק.
אבל יצא ממש טוב וכייף לראות אותך מבשלת זה תמיד עושה לי חשק להיכנס למטבח! בהצלחה.
הכנתי את המרק לשישי בערב. החבר'ה (בני המשפחה) ליקקו את האצבעות וניגבו הזיעה מרב חריפות (בפעם הבאה אשים פחות חריף). המרק נפלא!!!
אתי, את נראית אישה מדהימה ובשלנית בחסד!!!! בהצלחה!
אני חייבת לציין שזו פעם ראשונה שהכנתי מרק קובה ויצא לי פצצה! בדיוק איך שדמיינתי.. המתכון הזה הוא מתכון מנצח! גם קל להכין וגם טעים לאללה!
יש לציין שהמרק חריף אששששששששש
הי אתי,אני מכינה כמעט כל מתכון שאת מפרסמת..תודה
אבל פה נתקלתי בקשיים בבצק,הוא יצא לח מדי ולא יכול היה להכיל בתוכו,הוספתי כוס סולת ויצא מעולה,אצלינו אוכלים קובה בכל שישי ובעלי אמר שזה המאכל הכי טעים שטעם מימיו..היית מאמינה?
יש סיכוי ששכחת לכתוב סולת?
בלי סולת ! הבורגול חייב להיות סחוט היטב מהנוזלים ויחד עם העוף הטחון יש מרקם כמו פלסטלינה וקל מאוד לעבוד איתו . בכול אופן שאפו על הפיתרון היצירתי , העיקר שהצליח והיה טעים.
היות שהמילית היא בשר טחון לא כדאי שגם המעטפת תהייה עם בשר , אני מניחה שאפשר לעשות מעטפת של בורגול וסולת , אני אנסה השבוע מבטיחה לכתוב איך יצא , בהצלחה ובתיאבון
האם חובה להכניס לימון פרסי ולבבות ארטישוק? אני לא יודעת להתעסק עם המרכיבים האלה כי אני לא מבשלת איתם ביום יום. תוכלי להסביר איך בדיוק לעבוד איתם? מאוד רוצה להכין את המרק לשבת!!!
פשוט מרשים! אחת המנות הכי מוצלחות שראיתי עד עכשיו, ומאחר וסופ"ש הולך להיות חורפי וסוער, אז אין יותר מתאים מהמנה שלך וזה מה שאני הולך להכין לשבת.
שיהיה לך בהצלחה בתוכנית ואישית אני יותר מתחבר לסגנון בישול שלך.
אצלי בבית לא מתחברים לשומר, ארטישוק, פול.. האם יש אפשרות להחליף את המרק של הקובה ולהשאר עם אותה הקובה? מרק סלק יכול להתאים לקובה הזאת? יש אולי מישהו שיכול להביא את המתכון של המרק סלק? תודה רבה!!
היי אתי, אני מנצלת את ההזדמנות רק להגיד לך שאת מקסימה. את מחממת את הלב בכל תכנית. מאחלת לך בריאות ואושר בחייך.
ואת הקובה שלך אעשה לשבת הקרובה. אני בטוחה שיצא טעים...
מאוד יעזור עוד פירוט...למשל בשלב הקציצות, זה ממש לא קל לעשות אותן ושהן יהיו מושלמות כמו אצלה בידיים (במיוחד אם זו פעם ראשונה כמו אצלי), הכדורים התפרקו לי ונאלצתי ליצור מעיין כדור של בורגול מעורב בבשר- במרק זה נראה טוב, נראה שלם וסגור אבל זה לא באמת...נשמח לשיטות מקוצע!
תודה
כמות זהה בערך של בורגול רך ומוכן לאכילה( תסתכל על הוראות ההכנה של הבורגול בהמשך) וחזה עוף טחון יוצרת מעין מחית שקל לעבוד איתה , אני מציעה לך לנסות קודם כמות קטנה אפילו בלי מילוי תיצור כדור אחד ותשים במים רותחים לכמה דקות ואז תראה אם מתפרק , על פניו אין סיבה שיתפרק . ואם מאוד בא לך ללמוד איך עושים קובה אתה מוזמן אליי לראשון לציון ואלמד אותך בכיף
בבית אני מכינה למשפחה גדולה והכמות הזו מספיקה , אם יוצא יותר מידי אני מבשלת את הקובה בציר עוף במשך 10 דקות מקררת ומקפיאה ולפי הצורך מוציאה מהפריז וזורקת למרק - טעיםםםםם
את התערובת תחלקי לכדורי פינג פונג קטנים, בהצלחה.
הבורגול הוא אכן חיטה מבושלת , אך להכנת הקובה צריך להשרות את הבורגול במים רותחים שיכסו את הבורגול כעשרים דקות , לערבב מידי פעם ורק אחר כך להוסיף את שאר המרכיבים , עשיתי בבית את המנה הזו ולא שמתי ביצה , יצא נפלא . בתיאבון יקירה ובהצלחה
קודם כול תודה על הפירגון, יש בסופר שני סוגים של בורגול: טחון דק / טחון גס יותר , אני משתמשת בבורגול הגס יותר תשטפי את הבורגול היטב (כמו שאת שוטפת אורז לפני הבישול) תסנני ואז תשרי את הבורגול במים רותחים רק שיכסו את הבורגול במשך עשרים דקות/ חצי שעה , תערבבי מידי פעם שהבורגול יספוג טוב את המים , תטעמי את הבורגול אם הוא עדין לא מספיק רך תוסיפי עוד טיפה מים רותחים ושוב תערבבי אותו זה כבר אמור להיות רך . אחר כך תוסיפי את חזה העוף הטחון מלח ופלפל ( אין צורך בביצה , עשיתי בבית יצא נפלא ) בהצלחה יקירתי ובתיאבון
אתי, רציתי לשאול , תמיד הקובה יוצא לי קשה..מה הסוד שהוא ייצא רק יותר. הוא יוצא לי קשה גם כשאני משרה אותו במים רותחים. ראיתי שרשמת למישהו שצריך לקנות בורגול עבה. איזה בורגול זה בדיוק? במידה ומכינים בלי החזה עוף הטחון, האם צריך להוסיף קמח?
בורגול בעיקרון הוא חיטה שבושלה ויובשה , גם הבורגול העבה יותר וגם הדק יותר זה אותו בורגול רק הטחינה שונה . בסופר יש שני סוגים של שקיות בורגול טחון דק/ טחון עבה -גס , אני משתמשת בטחון גס.
אם לא רוצים להשתמש בעוף האלטרנטיבה היא סולת ממש לא קמח ואז אפשר לעשות קובה צימחוני ממולא בפטריות/ ערמונים ...... בהצלחה
ראשית ממתי מבשלים את הבורגול?זו כבר טעות אחת.שנית המילוי של הכובה לא נראה טעים. הבשר צריך להיות חתוך לחתיכות קטנות על אש קטנה כ-2 שעות עד שהבשר טיפה נשרף (לא ממש) זה מילוי אמיתי של כורדים מי שרוצה להכין. שלישית הכובה של אתי לא מגולגלים יפה צר לי זו לא מנה של שפים. המנה זקוקה לשיפור
אני חושבת שאתי מבשלת מ ו ש ל ם..ומראה הקובה מגרה את העין ומרטיב את החיך..כעיראקית שאוכלת בכל שישי קובות מכל מיני צבעים..יכולה לומר שבשישי הזה אבשל דווקא את הקובה של אתי--הלוואי ותנצחי
את הבורגול לא מבשלים אלא משרים במים רותחים עשרים דקות מערבבים מידי פעם והוא מוכן לשמוש , אפשר בהחלט לבשל אותו חמש דקות לסנן אותו מנוזלים וזה מקצר את התהליך
ידוע לי שאת הקובה הכורדי האסלי ממלאים בקוביות בשר קטנטנות שכמו שכתבת ,לוקח שעתיים לבשל אותן ,באולפן כאשר יש שעה ורבע להכנת המנה אין זמן ולכן האלטרנטיבה היא בשר טחון.
לא הכנתי קובה של כורדים אלא גירסה מיצרית . אני מניחה שהשפים המכובדים מבינים באוכל והם החליטו - טעיםםםםםםםםם
אשמח לטעום מהקובה שלך ואת כמובן מוזמנת לטעום את הקובה שלי
אתי את נהדרת, האוכל שלך נראה כ"כ טעים ומגרה.מעבר לכך, את מקסימה וכיף לצפות בך.
מקווה שעלית לשלבים מתקדמים.
בהצלחה ותודה על המתכון. הולכת לקנות את המצרכים לשבת...
אתי יקרה
הספיקה לי פעם אחת להבין כי את בשלנית טובה ובעלת מעוף.
הצניעות שלך כובשת את המסך ואת גם נראית לי אחלא בת-אדם.אז שאף אחד לא יערער לך את הבטחון לכי עם מה שאת יודעת ואוהבת כי את יכולה להצליח ובגדול!!!!
ואני יודע מה שאני אומר.
ב ה צ ל חה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אפשר, השבוע בישלתי קובה לא היה לי פול ושמתי במקום - אפונה , יצא נפלא
השילוב של אפונה/ שומר/ לבבות ארטישוק טעים מאוד
ובכלל אני מציעה לך להתפרע , קובה זה קובה , תוסיפי אותו לכול מרק שעולה לך בראש , תאמיני לי לשום קובה לא איכפת באיזה מרק הוא שוחה
טעים לך ? זה הכי חשוב ! בתיאבון
הבהרה לגבי השאלות שנשאלו:
את הבורגול אין צורך לבשל , מדובר על בורגול עבה , משרים במים רותחים בערך עשרים דקות וסוחטים אותו מהנוזלים
זו הפעם הראשונה שהכנתי את הקובה במתכונת הזו וכן שמתי ביצה לדעתי אפשר גם בלי
הקובה עצמו הוא כמות זהה של בורגול לאחר ההשריה ועוף טחון כמו שקונים בסופר לא מבשלים אותו לפני
במילוי אין עוף אלא בשר טחון יחד עם שאר המרכיבים
בתיאבון לכולם
שלום לכל המבשלים והמבשלות
אין צורך להוסיף ביצה, ישנם 3 סוגים של בורגול דק, בינוני ועבה אני משתמשת בהכי דק מושרה במים ומסונן, מוסיפה סולת מלא, מים שמן זית מלח ופלפל לבן, יוצא מעולה, אוורירי ורך.... והכי חשוב טעים ביותר
אין מילים, טרחנו ואספנו את החמרים עמדנו במטבח הרבה יותר משעה ורבע (חסרות מיומנות שכמונו) אך התוצאה שווה ואף יותר את כל המאמץ.
תודה לך אתי על המנה המנחמת , מהממת ומחממת לימי החורף הקרים