מרק צ’ורבהמרק רומני מסורתי עם עצמות מוח וקציצות בשר כבש. כל כך טעים שאתם לא יכולים לדמיין![]()
צילום: אילן נחום, "האוצר", על השולחן
|
"קיימים לפחות 5 מיני צ'ורבה, כל אחד אופייני לאזור אחר ברומניה. אני אוהב את הגרסה עם הכבש. הלאושטיין הוא עשב התיבול המיוחד של הרומנים, ואפשר למצוא אותו אצל ירקנים מתמחים ובשוק". המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מביאים עצמות מוח וצלעות לרתיחה בסיר גדול עם מים. כשעולה קצף ולכלוך, מרוקנים את המים. מוסיפים לסיר כמות יפה של מים נקיים ומבשלים שעה וחצי. 2 מוסיפים ירקות שורש, פלפלים, כרוב ומחצית מכמות עשבי התיבול. מבשלים כרבע שעה. 3 מערבבים את כל רכיבי הקציצות ויוצרים מהם כדורים. מוסיפים למרק ומבשלים כרבע שעה. 4 מוסיפים מיץ לימון, עגבניות ואורז ומבשלים 20 דקות נוספות. מוסיפים את יתרת עשבי התיבול ומגישים. * גיוון: אפשר להכניס את האורז לתערובת הקציצות ואז לוותר על הוספתו למרק. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
| המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|